Gedeonovi radil Černý | SK Slavia Praha
Více

Gedeonovi radil Černý

Na 2:0 zvýšil v Teplicích parádním gólem záložník Patrik Gedeon – z hranice vápna se opřel z první do balónu a umístil ho k pravé tyči. „Ríša Dostálek mi poslal výbornou přihrávku od lajny, dostal jsem míč pod sebe a trefil ho. Poštulka se ani nehnul – měl ztížený výhled, vybíhali proti mně dva obránci. Ještě že jsem nenapálil nártem. Placky asi platí, budu se jich držet. Ostatně před utkáním mi to doporučoval Radek Černý,“ popsal situaci Gedeon. <br><br> Konečné skóre 3:1 vypovídá o snadném průběhu, zápas však jednoznačný nebyl. „Věděli jsme, že domácí jsou dopředu silní. Nechali jsme hodně hrát Horvátha, který to za obranu umí,“ připustil náš středopolař. <br><br> Nakonec vše dobře dopadlo a Slavia si do Prahy odvezla všechny tři body. „Měli jsme štěstí. Na druhou stranu jsme mu šli naproti. Čtyři střely, tři branky, taková bilance je skvělá. Kdyby nám to vydrželo, vůbec bych se nezlobil,“
Na 2:0 zvýšil v Teplicích parádním gólem záložník Patrik Gedeon – z hranice vápna se opřel z první do balónu a umístil ho k pravé tyči. „Ríša Dostálek mi poslal výbornou přihrávku od lajny, dostal jsem míč pod sebe a trefil ho. Poštulka se ani nehnul – měl ztížený výhled, vybíhali proti mně dva obránci. Ještě že jsem nenapálil nártem. Placky asi platí, budu se jich držet. Ostatně před utkáním mi to doporučoval Radek Černý,“ popsal situaci Gedeon.

Konečné skóre 3:1 vypovídá o snadném průběhu, zápas však jednoznačný nebyl. „Věděli jsme, že domácí jsou dopředu silní. Nechali jsme hodně hrát Horvátha, který to za obranu umí,“ připustil náš středopolař.

Nakonec vše dobře dopadlo a Slavia si do Prahy odvezla všechny tři body. „Měli jsme štěstí. Na druhou stranu jsme mu šli naproti. Čtyři střely, tři branky, taková bilance je skvělá. Kdyby nám to vydrželo, vůbec bych se nezlobil,“ zamyslel se Gedeon. „Na výsledku má velký podíl Černý, podal výjimečný výkon,“ dodal.

Další zápas čeká sešívané hned ve středu, kdy zajíždějí k odloženému duelu třetího kola do Příbrami. „Marila zatím nevyhrála, ale její postavení v tabulce nesvědčí o jejích schopnostech. Tým je kvalitní a je jen otázkou času, kdy se chytí. Doufám že ne teď proti nám. Musíme hrát pozorně odzadu. Věřím, že nějaký gól dáme.“

V domácím prostředí se Slavia střetne o čtyři dny později se Zlínem. „Je v pořádku, že hrajeme středa – neděle, za chvíli budou poháry. Únava? O ní se nedá mluvit, liga teprve začala. Trénovaný fotbalista musí takový zápřah zvládnout,“ je Gedeon přesvědčený. Pak pokračuje: „Měli bychom zvítězit v Příbrami, aby přišli lidi. Čas výkopu je optimální, takových osm tisíc fanoušků by bylo fajn.“

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články