Výhru nad Zlínem trefil Pekhart (mp3) | SK Slavia Praha
Více

Výhru nad Zlínem trefil Pekhart (mp3)

PRAHA/EDEN – V rámci 21. kola zavítal do Edenu FC Tescoma Zlín, momentálně poslední tým ligové tabulky. Utkání ale opticky rozhodně jako střetnutí lídra s adeptem sestupu nevypadalo, nakonec rozhodl jediný gól, který vstřelil znovu Tomáš Pekhart.
PRAHA/EDEN – V rámci 21. kola zavítal do Edenu FC Tescoma Zlín, momentálně poslední tým ligové tabulky. Utkání ale opticky rozhodně jako střetnutí lídra s adeptem sestupu nevypadalo, nakonec rozhodl jediný gól, který vstřelil znovu Tomáš Pekhart.

Zlín přijel do Edenu s vědomím, že nemá co ztratit, a od začátku se prezentoval sympatickým výkonem. Do první šance se dostal už po minutě hry, Žůrkovy nůžky ale Vaniaka vážněji neohrozily. Slavia sázela hlavně na dlouhé centry na duo Fořt – Pekhart, zlínská obrana si ale s většinou z nich dokázala poradit. Až ve 23. minutě centroval v rychlém protiútoku z pravé strany Grajciar a míč tečovaný Markem Jarolímem zamířil jen těsně vedle levé tyče.

O čtyři minuty později se po souboji Pekharta s gólmanem Baránkem dostal míč k Černému. Ten přiťukával na deset metrů od branky Trappovi, jeho střela z voleje ale mířila nad branku.

Z vyrovnané hry konce poločasu poté vybočila pouze dvojice šancí Libora Žůrka. Ve 42. minutě se zlínský útočník krásně uvolnil na levé straně našeho vápna a svou technickou střelu zatočil těsně vedle Vaniakovy tyče.

O přestávce nahradil Fořta v útoku Besta, v 53. minutě přišel rozhodující moment - za obranu Zlína se dostal Černý a posunul za sebe na volného Pekharta, který poslal z malého vápna míč do odkryté branky. Tři minuty nato si náš útočník mohl připsat druhý zásah, po Černého centru mířil ale hlavou vedle branky.

Zlín i nadále hrozil hlavně z rychlých brejků. Při jednom z nich se v 65. minutě blýskl proti Žůrkově tvrdé střele Vaniak. Vzrušení bylo ale zbytečné, neboť rozhodčí už předtím odmávali Žůrkovi jeden z jeho mnoha ofsajdů. Ke konci utkání získávala Slavia stále výraznější převahu, ale ani velké šance Trappa, Pekharta a Černého branku nepřinesly.

Neprosadil se ani sedm minut před koncem hlavičkou kapitán Brabec. Po souboji s ním zůstal za brankovou čárou ležet otřesený Dostálek. Naštěstí ale jeho zranění nebylo vážné a poté, co se bývalý slávista zvedl, jej náš kotel sympaticky podpořil hlasitým skandováním jeho jména.

Slavia tak porazila Zlín 1:0 a dále suverénně vévodí ligové tabulce.

„Jsem spokojen se třemi body, hra ale byla tentokrát trochu horší. Musím pochválit Zlín, který měl velmi dobře zorganizovanou obranou činnost, se kterou jsme měli trochu problém. Přesto jsme si vytvořili několik slibných situací, které jsme ale nedokázali pořádně dotáhnout a zakončit, chyběl tam větší důraz.” hodnotil utkání před novináři trenér Slavie pan Karel Jarolím.

„Před utkáním jsme udělali několik změn v sestavě, očekávali jsme, že podpora útoku bude větší, že bude víc nebezpečných centrů do vápna, to se ne vždy dařilo. Po přestávce jsme chtěli zrychlit hru a zlepšit pohyb. Nakonec se nám z toho podařilo vstřelit branku. Situací ke vstřelení branky se ale dalo využít víc. V závěru nám i trochu zatrnulo po průniku Žůrka, na poslední chvíli se nám to ale podařilo odvrátit.” doplnil slávistický kouč.

O své pocity z utkání se podělil i trenér Zlína pan Ladislav Minář: „Na Slavii jsme chtěli bodovat. Snažili jsme se zhušťovat střed hřiště, což se nám docela dařilo. I v útoku jsme si dokázali nějaké šance vytvořit. Musím kluky pochválit, přesto Slavia vyhrála zaslouženě.”

SK Slavia Praha – FC Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branky: 53. Pekhart
Slavia: Vaniak - Grajciar, Brabec, Suchý, Švento - Trapp, Jarolím, Belaid (69. Janda), Černý – Fořt (46. Besta), Pekhart
Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Čelůstka, Trubila – Musil (66. Lukaštík), Dostálek, Rýdel, Šmahaj, Vyskočil (80. Kroupa)– Žůrek
ŽK: Grajciar – Šmahaj, Rýdel, Kroupa
Diváci: 12 603

Trenér Karel Jarolím hodnotí zápas (mp3 zvuk)

 

Utkání jsme sledovali online.

Videosestřih si můžete stáhnout zde.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články