Desáté domácí vítězství (Fanklub TV video) | SK Slavia Praha
Více

Desáté domácí vítězství (Fanklub TV video)

PRAHA/EDEN – Desáté domácí vítězství si Slavia vybojovala ve vyrovnaném utkání s Baníkem Ostrava. Před výbornou diváckou kulisou potvrdil svou jarní střeleckou formu Marek Jarolím a stal se opět jediným slávistickým střelcem zápasu.
PRAHA/EDEN – Desáté domácí vítězství si Slavia vybojovala ve vyrovnaném utkání s Baníkem Ostrava. Před výbornou diváckou kulisou potvrdil svou jarní střeleckou formu Marek Jarolím a stal se opět jediným slávistickým střelcem zápasu.

Zpočátku byl překvapivě aktivnější Baník a hned jeho první šance zazvonila o konstrukci Vaniakovy brány. Exslávista Střihavka přiťukl přibližně deset metrů od branky míč ke zcela volnému Lukešovi, jeho střelu z voleje ale náš gólman konečky prstů vyrazil na svou pravou tyč.

Problémy dělal slávistické obraně i nadále hlavně Střihavka, Erich Brabec si jej ale při všech pokusech o únik dokázal pohlídat. V 18. minutě se po rohovém kopu Baníku dostal do další příležitosti Lička, při přebírání míče stál ale v ofsajdu.

Od dvacáté minuty se začala osmělovat i Slavia. Ve 24. minutě se po ose Jarolím – Besta dostal míč až na hranici malého vápna, tam chyběly Fořtovi jen centimetry, aby jej umístil do odkryté branky.

O minutu později už zaplněné ochozy mohly vybuchnout nadšením. Po Jandově centru se hlavou přesně k levé tyči trefil Marek Jarolím. Dal tak už svůj čtvrtý jarní gól.

Po prvním gólu se hra zcela vyrovnala a odehrávala se hlavně na středu hřiště. Ve 33. minutě se po dalším protiútoku Ostravy nedokázal zblízka prosadit Lička, dvě minuty nato se podobně vedlo Lukešovi, který dorážkou netrefil Vaniakem vyražený míč po střele Střihavky.

Po pauze znovu na pár minut ovládl hru Baník, do první větší šance se ale dostala Slavia. Černý ale po nádherném Šventově centru mířil hlavou jen vedle Vaškovy branky.

V minutě 66. se po závaru před Vaškem nedokázal prosadit ani Besta, svou střelu namířil jen do ležícího gólmana hostí. O dvě minuty později musel ostravský brankář nadvakrát krotit střelu střídajícího Belaida.

Baník často hrozil z rychlého protiútoku, ani jeden z ataků ale hosté nedokázali dovést do zdárného konce, hlavně díky naší výtečné obraně. V 73. minutě mohlo být rozhodnuto na druhé straně. Černý našel centrem z levé strany zcela volného Pekharta, tomu ale před prázdnou bránou míč skočil a náš útočník ho ideálně netrefil. Ani pokus o dorážku hlavou ke gólu nevedl.

Dvanáct a půl tisíce diváků poté vidělo narůstající tlak Baníku, závěrečný nápor ale přišel příliš pozdě. Největšími příležitostmi ostravských byla Mičolova střela vysoko nad a Tchuřův pokus z 20 metrů, se kterým si poradil Martin Vaniak.

Slavia tak udržela těsné vedení a na čele ligové tabulky má opět desetibodový náskok. Zaznamenala desáté domácí vítězství a Martin Vaniak vychytal desáté čisté konto v této sezoně. Vítězný gól navíc vstřelil (kdo jiný, než) hráč číslo deset…

„Odehráli jsme těžký zápas s velmi silným protivníkem. Ostrava pozměnila rozestavení, vycházeli ze zabezpečené obrany, využili ale každé příležitosti, aby byli nebezpeční,“ komentoval utkání trenér Karel Jarolím.

„V první půli jsme jim nechali hodně prostoru a měli jsme i štěstí, Baník měl stoprocentní šanci, kdy nás podržel Martin Vaniak. Nakonec jsme byli produktivnější, skóre jsme ale mohli zvýšit a rozhodnout utkání dříve, hlavně šance Pekharta volala po gólu. Baník byl ale po celou dobu nebezpečný,“ dodal kouč Slavie.

„Jablonci vyšel úvod sezony, asi je to hodně psychicky povzbudilo, ale já doufám, že tam dokážeme příští týden vyhrát,“ zakončil náš trenér pohledem do budoucnosti.

„Viděli jsme rozhodně zajímavé utkání. Z našeho rozestavení se mohlo zdát, že budeme hrát defenzivně, ale vyráželi jsme do brejků, vytvořili jsme si i první vyloženou šanci. Poté jsme ale ztratili klid v zakončení,“ litoval trenér Baníku Karel Večeřa.

„Utkání se ale rozhoduje v šestnáctce a tam máme ještě rezervy. Nepohlídali jsme Jarolíma v hlavičkovém souboji a inkasovali jsme. Na druhou stranu je potěšující, že jsme si proti Slavii vytvořili tolik šancí,“ dodal trenér Ostravy.

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branky: 25. Jarolím
Slavia: Vaniak - Hubáček, Hošek, Brabec (kap.), Švento – Janda (59. Belaid), Suchý, Jarolím, Černý (86. Ivana) - Besta, Fořt (68. Pekhart)
Baník: Vašek - Zawada, Neuwirth, Bolf (66. Zeher), Tchuř - Marek, Otepka, Hable (80. Rajtoral), Lička (74. Mičola) - Lukeš – Střihavka
ŽK: Suchý
Diváci: 12 565


Utkání jsme sledovali online.

Videosestřih si můžete stáhnout zde.
Reportáž Fanklub TV můžete stáhnout zde.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články