Střelecký souboj vedou Belaid a Necid | SK Slavia Praha
Více

Střelecký souboj vedou Belaid a Necid

OSTRAVA - „Dostanu devédéčko?" podivoval se Tijani Belaid dárku za muže zápasu, který na něj čekal po skončení utkání v Ostravě, které už tradičně dopadlo dobře pro slávisty. Tijani Belaid v něm prodloužil svůj střelecký souboj o nejlepšího kanonýra s Tomášem Necidem.
OSTRAVA - „Dostanu devédéčko?" podivoval se Tijani Belaid dárku za muže zápasu, který na něj čekal po skončení utkání v Ostravě, které už tradičně dopadlo dobře pro slávisty.

Tijani Belaid v něm prodloužil svůj střelecký souboj o nejlepšího kanonýra s Tomášem Necidem. „Měl jsem dvě šance, dal jsem dvě branky, musím být spokojený. Byla tu vynikající atmosféra, ta se dá porovnat s Ligou mistrů nebo s Edenem," svěřil se se svými pocity.

„Máme deset bodů a věřím, že vyhrajeme i další zápas, doma jsme ještě silnější. Myslím, že utkání v Ostravě je z ligových klání jedno z nejdůležitějších, proto nás musí vítězství těšit ještě víc," uzavřel tuniský reprezentant svůj komentář.

Belaida teď čeká cesta za tuniskou reprezentací, souboj  s vedoucím týmem skupiny kvalifikace mistrovství světa svedou v Burkině Faso.

Svůj čtvrtý ligový gól v této sezóně vstřelil také Tomáš Necid, který v lednu odchází do CSKA Moskva.

„Trochu jsem měl před dnešním zápasem strach, snažil jsem se na to nemyslet. Věděl jsem, že kdyby se mi zápas v Ostravě nepovedl, tak by mi to spousta lidí dala pěkně sežrat. Snažím se hrát každý zápas na sto procent a tvrdě makat, protože vím, že se to pak projeví,“ říká skromně devatenáctiletý útočník.

„Jsem moc rád, že jsem dal gól, ale hlavní je, že jsme vyhráli a získali důležité tři body. Opět jsme se dotáhli téměř na čelo tabulky,“ popisuje Tomáš Necid, který si nemyslí, že by to stopeři Baníku Slavii nějak usnadňovali.

„Bylo těžké s nimi vyhrávat hlavičkové souboje, protože jsou důrazní a vysocí, ale myslím si, že jsme si s tím poradili dobře. Ke konci to pak vypadalo, jako by jim došly síly. My jsme drželi balón a soupeři jsme ho nepůjčili,“ dodal Tomáš Necid. Třetí gól byl podle něj rozhodující.

„Určitě nám tato branka pomohla. Když jsme dali gól na 3:1 pro nás, zase jsme se zvedli a hrálo se nám líp. Kdyby to bylo pořád 2:1, tak by domácí víc kousali. Jenže bohužel pak jsme si zase nechali dát hloupou druhou branku. Naštěstí jsme to ale dotáhli do vítězného konce,“ popisuje slávistický kanonýr, kterého mrzelo, že Slavia po první i druhé vstřelené brance brzy sama inkasovala gól.

„Mohla za to naše nekoncentrovanost. To se nám nesmí stávat. My jsme si to hned rozebrali, co jsme udělali špatně, a do příštích zápasů to musíme vylepšit,“ uzavírá Tomáš Necid.

Inkasované branky mrzí i gólmana Martina Vaniaka. „Ostrava se díky nim dostala zpátky na koně, protože jsme jim umožnili snížit. Soupeř si tak zvedl sebevědomí hlavně do druhé půle. Ve druhém poločase následoval znovu po naší krásné brance gól soupeře. Do konce to pak bylo drama, ale myslím si, že pro diváky to byla výborná podívaná, viděli pět gólů i kvalitní fotbal. A to je ta nejlepší pozvánka jak sem na Bazaly, tak hlavně k nám do Edenu na další zápas,“ myslí si Martin Vaniak, který nešetřil slovy chvály na střelce dvou gólů Tijani Belaida.

„Je to kvalitní hráč, hlavně dopředu je výborný, dozadu se mu už moc nechce,“ rýpnul si do svého spoluhráče. „Má vynikající kopací techniku, dneska to bylo vidět, jak první, tak druhý gól trefil parádně. Určitě je pro Slavii velkým přínosem. Ale proto ho klub koupil, věděl dobře koho kupuje,“ uzavřel náš gólman s úsměvem.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články