C-žáci oslavili mistrovský titul! A-žáci stříbrní! | SK Slavia Praha
Více

C-žáci oslavili mistrovský titul! A-žáci stříbrní!

PRAHA – Ve stopách svých dospělých vzorů se vydali také žáci Slavie. Ve finálových duelech s vítězi moravské části soutěže vybojoval tým C-žáků mistrovský titul, když v Opavě porazil Olomouc 1:0...
PRAHA – Ve stopách svých dospělých vzorů se vydali také žáci Slavie. Ve finálových duelech v s vítězi moravské části soutěže vybojoval tým C-žáků mistrovský titul, když v Opavě porazil Olomouc 1:0, A-žáci ve finále se stejným soupeřem podlehli, ale také jejich stříbrné medaile jsou obrovským úspěchem. Výčet mistrovských titulů se podařilo také rozšířit týmu mini 10, který v Holešově vybojoval titul mistra ČR mladších přípravek! Všem blahopřejeme!

Slavia – Olomouc 1:0
Branka: Mysliveček
Slavia: Pikal – Hosnedl, Simič, Pelikán, Sodoma – Novák, Jankto(48´Souček), Prosek, Vandas(45´Fialka) – Valenta(58´T.Geissler), Bareš(40´Mysliveček)( 58´Petržilka) Trenéři – Milan Titěra, Viktor

Dne 25.6.2008 jsme měli jako vítěz České ligy mladších žáků právo, nastoupit do finálového zápasu o celkového vítěze proti Olomouci, která vyhrála letos stejnou soutěž na Moravě. Finálové zápasy proběhly na hlavním stadionu v Opavě, kde je ideální fotbalové prostředí pro podobné akce. Od začátku zápasu byla Slavie aktivnějším týmem a snažila se gólově vyjádřit svou převahu. Po několika velkých šancích jsme stále marně čekali na gól a tak skončil poločas bez branek. Ve druhé půli pokračoval tlak i šance Slávie, ovšem buď jsme zakončovali nepřesně, nebo podržel svůj tým brankář Olomouce. Těsně před koncem sehrála Slavie velmi rychlou kombinaci na jeden dotek a výsledkem byl vítězný gól Myslivečka. V závěru již Slavie svůj náskok uhlídala a mohla ještě z rychlých protiútoků zvýšit své vedení. Do konce zápasu se již nic nezměnilo a tak i vzhledem k tomu, že Olomouc neohrozila za celý zápas naši bránu, vyhrála Slavie naprosto zaslouženě a stala se pro rok 2007/2008 MISTREM ČR. Hráči tak zažili neopakovatelnou atmosféru (i díky fan klubu rodičů, který dorazil autobusem do Opavy a podporoval náš tým p o celý zápas) a přeji jim do budoucna, aby zopakovali výsledek i v kategorii starších žáků.

Slavia: Pikal – Hosnedl, Simič, Pelikán, Sodoma – Novák, Jankto(48´Souček), Prosek, Vandas(45´Fialka) – Valenta(58´T.Geissler), Bareš(40´Mysliveček)( 58´Petržilka) Trenéři – Milan Titěra, Viktor

A žáci ročník 1993

25. 6. v Opavě, finále MČR, Sigma Olomouc – Slavia Praha 2:0

Lepší start do utkání měli olomoučtí, kteří několik nadějných šancí nevyužili. Poté jsme se osmělili i my, ale hlavička Zámečníka skončila jen na břevně. Do poločasu jsme bohužel 2krát inkasovali, nejdříve po samostatném úniku a potom hlavou po rohu.

V druhém poločase se hra vyrovnala, ale vsítit branku se nám bohužel nepodařilo. Hráči ročníku 1993 se tedy rozloučili se žákovskou kategorií 2. místem na Mistrovství ČR.


Složení týmu:

brankáři: Hrubeš, Horňáček

obránci: Novák, Synek, Košata, Tesařík, Mužík, Mojžíš

záložníci: Šimeček, Zámečník, Prošek, Zmrhal, Šittich, Pauer

útočníci: Hurka, Růžička, Sponer

Trenéři: Karoch, Blažek, Hurych


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články