Záchranu zajistila kanonáda | SK Slavia Praha
Více

Záchranu zajistila kanonáda

HORNÍ POČERNICE – Slávistická juniorka opustila sestupové příčky a v konečné tabulce skončila na čtrnáctém místě. V posledním souboji letošního ročníku ČFL vyhrála nad sestupující Příbramí B 4:0.
HORNÍ POČERNICE – Slávistická juniorka opustila sestupové příčky a v konečné tabulce skončila na čtrnáctém místě. V posledním souboji letošního ročníku ČFL vyhrála nad sestupující Příbramí B 4:0. Slavia byla v utkání jednoznačně lepším týmem, vytvořila si mnoho brankových příležitostí, za zády brankáře Nováka ale prošly jen čtyři střely.

Slavia o sobě dala vědět už v 6. minutě, kdy Petr Hošek trefil z levé strany tyč, dorážka Zahálka ale mířila pouze do boční sítě. Během 12. a 13. minuty si červenobílí vytvořili hned čtyři nadějné příležitosti, brankou málem skončil Hoškův pokus přehodit brankáře, na poslední chvíli však zasáhl hostující obránce. V 28. minutě se připomněl příbramské obraně i druhý útočník Vukovič, který si po hezkém sólu obhodil obránce, ale jeho následná střela mířila jen do gólmana. První gól padl ve 34. minutě, kdy po levé straně utekl Jaroslav Starý, poslal centr před bránu a Milan Vukovič trefil míč hlavou pod břevno. O čtyři minuty později přidal druhou branku po rychlém protiútoku Martin Bayer.

Také do druhého poločasu vstoupila Slavia aktivně. V 52. minutě si připsal svoji druhou branku v zápase Milan Vukovič, který při závaru po rohovém kopu dotlačil míč do sítě. O šest minut později o sobě dali poprvé vážněji vědět hosté, střela Veselého z hranice vápna mířila ale přímo do brankáře Vorla. Po hodině hry měl další slibnou šanci Bayer, jeho pokus sice mířil do protipohybu Nováka, ten ale na poslední chvíli míč reflexivně vyrazil. O minutu později naši fotbalisté opět vyrazili do útoku, míč po pravé straně zatáhl Vukovič, jeho centr se dostal ke Klavíkovi, který se snažil nasadit brankáři hostů jesle, ale neúspěšně.

V 65. minutě proběhla jedna z nejhezčích akcí utkání, slávisté se díky pár přihrávkám na jeden dotek dostali až do vápna hostů, ale Vukovičovu překvapivou patičku Novák kryl. Čtvrtý gól přidal v 82. minutě Jan Kovařík, který dorazil centr, poslaný pravé strany Adamem Klavíkem.

V tabulce Slavia nakonec přeskočila Cheb, který prohrál v Českých Budějovicích 0:5.

„Bylo to poslední a velmi důležité utkání. Nechtěli jsme spoléhat na výsledek z Kolína, chtěli jsme vyhrát nebo minimálně remizovat. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, měli jsme plno brankových příležitostí, po celý zápas jsme hráli výborně. I když jsme nastoupili proti soupeři, který už měl jistý sestup, bylo to těžké, poslední krok bývá vždy nejtěžší. Jsem spokojený, soutěž jsme zachránili, to je nejdůležitější," řekl po zápasu trenér Miroslav Janů.

„Sezonu hodnotím celkem kladně, během doby, co jsem u mužstva, nás v žádném utkání nikdo nepřehrál, jak doma tak i venku. Přišel jsem k týmu v situaci, kdy tu bylo hodně zraněných, takže to nebylo jednoduché. Zvládli jsme to i díky pomoci hráčů z áčka, kteří nám několikrát přišli pomoct, moc jim za to děkuji. Pozitivem také bylo zapojení hráčů z dorostu, až neuvěřitelně zapadli do mužstva Jan Hošek a Marek Kindel. Teď se musíme pořádně připravit na novou sezonu, aby se tento boj o udržení už neopakoval," zhodnotil kouč sezonu.

Slavia B - Příbram B 4:0 (2:0)
Branky: 32. a 51. Vukovič, 36. Bayer, 82. Kovařík
Slavia B: Vorel - Kindel, Jan Hošek, Šourek, Starý (62. Švamberg)- Zahálka (76. Dostál), Bayer, Kobler, Kovařík - Vukovič, Petr Hošek (51. Klavík)
Příbram B: Novák - Svárkovský, Hejdušek, Rampa, Čejda - Šlapák, Veselý, Suchan (86. Doležal), Velas - Brodský (46. Zakongolia), Kacafírek

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články