Nebuď vtipnej a dej mi klíče! | SK Slavia Praha
Více

Nebuď vtipnej a dej mi klíče!

ŠVÝCARSKÁ BOUDA – Úterní ráno na Švýcarské boudě v Krkonoších se neslo ve znamení sluníčka. Po snídani vyrazili hráči do nedalekého Vrchlabí na herní trénink. Na hřišti místního fotbalového klubu zahájil kondiční trenér Jan Netscher rozcvičku.
ŠVÝCARSKÁ BOUDA – Úterní ráno na Švýcarské boudě v Krkonoších se neslo ve znamení sluníčka. Po snídani vyrazili hráči do nedalekého Vrchlabí na herní trénink. Na hřišti místního fotbalového klubu zahájil kondiční trenér Jan Netscher rozcvičku.

„Na programu máme běžecké a odrazové cvičení zaměřené na koordinaci, frekvenci a techniku odrazu i kroku. Něco podobného samozřejmě děláme v průběhu celého roku, ale tady vždycky ve větším rozsahu,“ upřesnil kondiční trenér.

Na hřišti se sešla sedmnáctičlenná skupinka fotbalistů – Martin Vaniak, Michal Vorel, Jakub Diviš, Dušan Švento, Martin Abraham, Martin Latka, Mickael Tavares, Matej Krajčík, Jaroslav Černý, Zdeněk Šenkeřík, Ladislav Volešák, Tomáš Jablonský, Erich Brabec, Marek Jarolím, Marek Suchý, Theo Gebre Selassie a Petr Janda.

Na základně zůstala šestičlenná skupinka, která o chvíli později vyběhla na trasy okolo Švýcarské boudy. Kromě dvou nováčků Ronalda Šikliče a Amadoua Cissého v ní byli i David Hubáček, Goce Toleski, Tomáš Necid a Milan Ivana.

Jediný Lukáš Vácha si dopoledne oblékl cyklistický úbor a vyrazil šlapat do pedálů.

„Podle výsledků zátěžových testů, které jsme absolvovali koncem týdne, teď běháme a jezdíme na kolech. Ve Slavii jsem se v tomto ohledu o hodně zlepšil, určitě je to naším trenérem. Ale vůbec celý mančaft měl výborné výsledky, takže doufám, že se od toho odpíchneme,“ říká kapitán Erich Brabec po návratu ze hřiště a odchází na oběd.

Stejně jako ostatní si pochutnává na krůtím mase s rýží a s bramborem.

„Tady je to vždycky dobré. Prostředí důvěrně známe, takže víme, do čeho jdeme. Samozřejmě to tady musíme oddřít. Ale jsme na čerstvém vzduchu a výborně tu vaří, takže se to vždycky lépe snáší,“ tváří se spokojeně Matej Krajčík.

Ještě nedávno si přitom většina hráčů užívala dovolenou. „Já osobně jsem si hodně odpočinul. Byl jsem se podívat na Kubě. Došlo i na vítězný doutník. Pravý kubánský, takže jsem si ho pořádně vychutnal,“ prozrazuje Martin Latka.

Také David Hubáček měl „nevšední“ zážitek. „Byli jsme na Kypru a potom v Římě, kde jsem potkal Toma Hankse,“ vypráví.

S náročnými tréninky problém nemá. „Prohání mě náš malý Dominik. Takže tady v Krkonoších jako když to najdu,“ směje se.

Oba nováčci zapadli do kolektivu velmi rychle. Konverzace ve francouzštině se ozývá z pokoje, kde spolu bydlí Amadou Cissé a Mickael Tavares. Chorvatský obránce Ronald Šiklič se dal dohromady s makedonským kanonýrem Goce Toleskim.

Po krátké odpolední siestě vyrazil tentokrát už celý tým na tradiční jízdu na kolech. „Takže sbohem. Zřejmě se už nevrátím,“ nesedá s nepříliš velkým nadšením na kolo Martin Abraham.

Jako poslední uzavírá cyklistický peloton trenér Karel Jarolím se svým asistentem Petrem Vrabcem.

Dobu po obědě zpestřili fotbalistům novináři a fotografové. Martin Abraham svými vtípky narušil Mateji Krajčíkovi rozhovor pro kabelovou televizi Z1, slovenský reprezentant pak zase skočil do rozhovoru kolegovi Dušanu Šventovi: "Nebuď vtipnej a dej mi klíčky od pokoje," zahlásil Krajčík.

Novináři pak zdrželi trenéra Karla Jarolíma od online rozhovoru pro slavia.cz. "To není možný, kde ty otázky berete, vždyť jsme se na tom domluvili ráno," kroutil hlavou trenér při pohledu na první stovku otázek, z nichž devadesát devět směřovalo na posily do kádru.


„Jízda na kolech, herní cvičení na hřišti, koordinační a posilovací cviky, cvičení na balonech, ale také vytrvalostní běhy, posilovna nebo plavání,“ vypočítává kondiční trenér Jan Netscher aktivity, které slávisty v následujících dnech čekají. Soustředění skončí v pondělí.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články