Béčko opustilo sestupové příčky! | SK Slavia Praha
Více

Béčko opustilo sestupové příčky!

PRAHA/CHEB - Slávistická juniorka porazila v důležitém utkání západočeský Cheb 2:0 a výrazně zvýšila svoji naději na udržení ve třetí lize. V posledním zápase s Příbramí také potřebuje zvítězit, ale nemusí se ohlížet na výsledek Kolína, který včera prohrál v Letohradu 1:2.
PRAHA/CHEB - Slávistická juniorka porazila v důležitém utkání západočeský Cheb 2:0 a výrazně zvýšila svoji naději na udržení ve třetí lize. V posledním zápase s Příbramí také potřebuje zvítězit, ale nemusí se ohlížet na výsledek Kolína, který včera prohrál v Letohradu 1:2. Béčko přijelo do Chebu notně posíleno o hráče A-týmu, juniorku na hřišti podpořili Vorel, Gebre Selassie, Latka, Suchý, Šourek, Janda, Jarolím a Šenkeřík.

Slavia měla v prvním poločase výraznou převahu, dvě velké šance si vytvořil Zdeněk Šenkeřík, ale ani jednu neproměnil. Slibnou příležitost měl také Kovařík. Slávisté svoji aktivitu zúročili ve 42. minutě, kdy se po standardní situaci Kovaříka hlavou prosadil Martin Latka.

Červenobílí byli lepším týmem i ve druhé půli. Domácí se sice snažili o vyrovnání, do žádné větší šance se ale nedostali. Slavia hrála především na brejky, Šenkeříkův pokus ale brankou neskončil. I tentokrát Slavia udeřila na konci poločasu, krásnou kombinaci Hoška s Kovařikem zakončil Milan Vukovič.

„Čekalo nás rozhodující utkání, takže jsme byli velmi rádi za posílení hráči z A-týmu. Do utkání jsme vstoupili dobře, hned zkraje poločasu jsme měli tři stoprocentní šance, ale skórovat se nám podařilo až před koncem půle. Ve druhém poločase hrál soupeř agresivněji, měl jednu nebezpečnou střelu na branku, ale my jsme si výsledek deset minut před koncem pojistili,“ řekl k utkání trenér Miroslav Janů.

Union Cheb – Slavia B 0:2 (0:1)
Branky: 42. Latka, 81. Vukovič
Cheb: Kunc - Martínek, Vagrcka, Linhart (85. Škantár), Šebesta, Chod, Sládeček, Kocour, Sviták, Bauer, Vašata
Slavia: Vorel – Kindel, Latka, Šourek, Gebre Selassie – Janda (85. Bayer), Jarolím, Suchý, Kovařík (87. Kobler) – Šenkeřík (76. P. Hošek), Vukovič

Utkání s Příbramí se hraje v sobotu 21. června od 17:00 v Horních Počernicích. Přijďte podpořit naši juniorku v boji o udržení!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články