A-dorost porazil Teplice, v Příbrami prohrál | SK Slavia Praha
Více

A-dorost porazil Teplice, v Příbrami prohrál

PRAHA – Slávističtí A-dorostenci porazili v mistrovském utkání Teplice 2:0, v Příbrami ale prohráli 2:3. Mladší dorostenci zvítězili v Teplicích 3:0, v dohrávce v Příbrami ale remizovali s posledním týmem soutěže 2:2.
PRAHA – Slávističtí A-dorostenci porazili v mistrovském utkání Teplice 2:0, v Příbrami ale prohráli 2:3. Mladší dorostenci zvítězili v Teplicích 3:0, v dohrávce v Příbrami ale remizovali s posledním týmem soutěže 2:2.

I. liga staršího dorostu, úterý 3. června 2008
FK Teplice – SK Slavia Praha A-dorost 0:2
Branky: Čmovš, Hošek
Sestava: Valeš Roman – Dostál Martin, Čmovš Pavel, Šulc Radek, Cimpl Marek – Šimeček Štěpán (70. Jíša Martin), Sobíšek David, Koreš Štěpán (80. Hrubý Jan), Přeučil Vojtěch – Krajčovič Peter (46. Novotný Petr), Hošek Petr

Do utkání v Teplicích nastoupili hráči Slavie sebevědomě a už po třech minutách se dostali do vedení po skvěle sehraném signálu a následné střele Čmovše k tyči. V následujících minutách mohli naši dorostenci své vedení navýšit po šancích Hoška, ten měl ale v zakončení nepřesnou mušku.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia s cílem zvýšit vedení a kontrolovat hru. V 58. minutě po pěkné kombinaci a přiklepnutí Novotného na Hoška navýšila Slavia vedení na 2:0. V závěru utkání domácí nastřelili tyč, ale jinak si červenobílí vítězství nenechali vzít a posunuli se v tabulce na páté místo.

„Utkání jsme kontrolovali po celou dobu. Brzké vedení nás uklidnilo a je jen škoda, že jsme nepřidali další branky“ řekl po zápase trenér Jiří Saňák.

I. liga mladšího dorostu, úterý 3. června 2008
FK Teplice – SK Slavia Praha C-dorost 0:3
Branky: Pázler, Hanousek, Šindelář
Sestava: Mejzr Tomáš – Galus Daniel, Pospíšil Tomáš, Hell Michal, Mráz Lukáš – Trpišovský Jakub, Hanousek Marek, Duranski Filip, Hájek Jakub – Pázler Jan, Zákostelský Jan

„Už od prvních minut jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, které jsme ale nevyužili. Postupem času jsme začali soupeře ještě více dostávat pod tlak, výsledkem byla branka Pázlera na kterou mu asistoval druhý útočník Zákostelský. Hra byla na velice dobré úrovni. Na druhou branku jsme nečekali dlouho. Po jedné z mnoha kombinačních akcí se prosadil kapitán Hanousek, kterému asistoval Hájek zprava hřiště. Do konce hry se obraz hry nezměnil, my jsme se nakonec ještě jednou radovali ze vstřelené branky, kdy nechytatelnou střelou zpečetil skóre střídající Šindelář, kterému asistoval Duranski,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Rostislav Kohoutek.

I. liga staršího dorostu, pátek 6. června 2008
Marila Příbram – SK Slavia Praha A-dorost 3:2 (2:1)
Branky: Koreš, Vaněk
Sestava: Berkovec Martin – Sobíšek David (80. Hrubý Jan), Šulc Radek (46. Vaněk Ondřej), Neuberg Jan, Cimpl Marek – Šimeček Štěpán, Koreš Štěpán, Čmovš Pavel, Felcman Jan - Novotný Petr, Jíša Martin (71. Přeučil Vojtěch)

Do Příbrami jeli slávističtí dorostenci povzbuzeni dvěma výhrami a s cílem navázat na úspěšná vystoupení v jarní části soutěže. Do utkání nastoupila Slavia náporem a zatlačila Příbram na jejich polovinu, poté následovaly dvě stoprocentní brankové šance, které Slavia neproměnila. Domácí hráči se naopak trefili hned z první standardní situace, kdy dorazili hlavou na 1:0. Hráče v červenobílých dresech to ale nepoložilo a hned za tři minuty srovnali na 1:1, kdy po krásné akci Koreš skóroval hlavou. Ve 39. minutě šel do vedení opět domácí tým.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, ale bohužel jsme v 57. minutě po hrubé chybě uprostřed hřiště inkasovali a domácí zvýšili na 3:1. V 66. minutě jsme se dostali zpátky do hry, když krásná střela Vaňka ze třiceti metrů skončila u pravé tyče domácí branky a snížili jsme tak na 3:2. V závěru jsme si vytvořili tlak, obrovskou gólovou šanci jsme ale nedokázali proměnit. Utkání rozhodly naše neproměněné brankové příležitosti, tři laciné branky v naší síti a v prvním poločase podprůměrné výkony našich stoperů. Tým si nicméně zaslouží pochvalu za morálku,“ řekl po zápse trenér Jiří Saňák.

I. liga mladšího dorostu, pátek 6. června 2008
Marila Příbram – SK Slavia Praha C-dorost 2:2 (0:2)
Branky: Hanousek, Trpišovský
Sestava: Mejzr Tomáš – Galus Daniel, Pospíšil Tomáš, Hell Michal, Mráz Lukáš – Trpišovský Jakub (50. Bohata Michal), Hanousek Marek, Duranski Filip, Hájek Jakub – Pázler Jan (72. Grohol Michal), Zákostelský Jan

V dohrávce kola zavítala Slavia na hřiště poslední Příbrami. Červenobílí byli sice papírovým favoritem, herně ale měl navrch soupeř. Příbram předváděla velice kvalitní kombinační fotbal na hranici agresivity, kterému se Slavia rychle přizpůsobila.

„Do zápasu jsme přesto vstoupili velice dobře. Už ve 14. minutě skóroval Hanousek po kolmé přihrávce Pázlera. Hra byla na velice vysoké úrovni. Soupeř dobře kombinoval, ale nedostal se do větší šance. Naopak my jsme znovu udeřili. Gól dal Trpišovský z protiútoku, na který mu asistoval znovu Pázler. Obraz hry se do konce poločasu nezměnil. Druhý poločas měl stejnou herní kvalitu jako první, bohužel jsme si nechali dát dvě branky, které nás stály vítězství. My jsme naopak z mnoha šancí už neskórovali,“ řekl po zápase asistent trenéra Rostislav Kohoutek.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články