Petr Janda provedl fanoušky Edenem | SK Slavia Praha
Více

Petr Janda provedl fanoušky Edenem

PRAHA – Sláááviééé. Tímto zvoláním v prázdných ochozech nového stadionu v Edenu odstartovala další prohlídka, kterou Slavia připravila pro své fanoušky. Eden si poslední březnovou neděli prohlédla skupinka dvaceti fanoušků.
PRAHA – Sláááviééé. Tímto zvoláním v prázdných ochozech nového stadionu v Edenu odstartovala další prohlídka, kterou Slavia připravila pro své fanoušky. Eden si poslední březnovou neděli prohlédla skupinka dvaceti fanoušků. Šlo o výherce soutěže z domácího utkání Slavie s Bohemians 1905.

Průvodce jim dělal slávistický záložník Petr Janda. Na stadionu panoval čilý ruch. Fanoušci se zájmem pozorovali, jak dělníci vedou po celé ploše hřiště trubky, kterými poteče nemrznoucí směs. Trávník se začne pokládat v dubnu. Skupinka návštěvníků si také prohlédla budoucí šatnu Slavie, kancelářské prostory i VIP boxy.

Exkurze trvala téměř hodinu a půl. Během prohlídky si fanoušci povídali s Petrem Jandou. První otázky se týkaly samozřejmě jeho zdravotního stavu.

„Zatím se ještě stále připravuji individuálně s kondičním trenérem Janem Netscherem, ale už začínám běhat a zkouším to i s balonem. Například centry, různá rychlostní cvičení nebo s Dušanem Šventem hrajeme nohejbal. Myslím si, že zhruba za měsíc už bych se mohl připojit k týmu. Jsem rád, že teď je tréninkový program už mnohem pestřejší, už netrávím většinu v času v posilovně, ale chodím na hřiště nebo běhám. Dušan Švento, který podstoupil operaci kolena o měsíc dříve, se už po neděli připojí k mužstvu a začne s klukama trénovat,“ prozradil Petr Janda.

Řeč se stočila i na pondělní derby. „Kluci se o něm samozřejmě baví, ale kabina je v pohodě, žádná nervozita nebo napětí tam není. Na Spartu máme náskok dva body, zvládli jsme utkání ve Zlíně. Věřím, že to zvládneme i v pondělí se Spartou a připíšeme si důležité vítězství v boji o titul,“ dodal slávistický záložník.

Prohlídka skončila společnou fotkou v sektoru, kde bude slávistický kotel. Kromě řady fotek, které si fanoušci v Edenu pořídili, si také odnesli pamětní certifikát a podepsané kartičky Petra Jandy.

„Už se moc těším, až tady vyběhnu na hřiště. Eden je opravdu nádherný. Když se dívám z tribuny, tak mi to připomíná stadion Ajaxu nebo Tottenhamu, tam jsou také diváci neuvěřitelně blízko u hrací plochy, z každého místa na tribuně vidí vše, co se na hřišti odehraje,“ nemůže se dočkat Petr Janda toho, až si v Edenu zahraje před zaplněnými ochozy.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články