Slavia vstupuje do jarní sezony! | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstupuje do jarní sezony!

<p>PRAHA - Po dvouměsíční pauze Slavii opět čeká soutěžní utkání - ve čtvrtek se utká ve 3. kole poháru UEFA s anglickým Tottenhamem Hotspur.
PRAHA - Po dvouměsíční pauze Slavii opět čeká soutěžní utkání - ve čtvrtek se utká ve 3. kole poháru UEFA s anglickým Tottenhamem Hotspur. Den před zápasem se tradičně konala tisková konference, na kterou trenéra Karla Jarolíma doprovodili Marek Suchý, Erich Brabec a Marek Jarolím.

„Čeká nás na úvod sezony velice kvalitní soupeř, bohužel pro nás se dostává do stále lepší formy. My se na utkání těšíme, doufám, že přijde dost diváků. Jediné mínus je, že nemůže nastoupit Vladimír Šmicer a Zdeněk Šenkeřík, a ti hráči, které jsme nemohli dopsat na pohárovou soupisku. Handicapem ovšem je, že budeme hrát soutěžní utkání po dvou měsících pauzy, zatímco soupeř v anglické lize hraje bez přerušení. Věřím, že odehrajeme kvalitní zápas s dobrým výsledkem pro nás,“ řekl úvodem na tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.

„Chtěl bych, abychom neinkasovali a vstřelili nějakou branku, to by bylo vynikající,“ popsal ideální průběh zápasu.

 „Víme o kvalitách útočníků Keana a Berbatova, ale nejsou to jen oni, kteří se podílejí na útočné činnosti. Oba dva hrají ve vynikající formě, bude důležité, jak se nám je podaří ubránit,“ komentoval ofenzivu soupeře.

„O kapitánovi ještě nebylo rozhodnuto, vyřeší se to dnes večer,“ neprozradil, kdo zítra vyběhne na hřiště s kapitánskou páskou. „František Dřížďal s námi od začátku týdne trénuje, měl by být k dispozici,“ napověděl složení naší obranné dvojice.

 „Všichni se těšíme a věříme tomu, že zápas vyhrajeme, navážeme na úspěšný podzim a budeme pokračovat v úspěšných podzimních výkonech,“ vyjádřil přání celého týmu Erich Brabec.

„Tým Tottenhamu se od našeho posledního střetnutí moc nezměnil, přišlo pár nových hráčů. Už tenkrát to byly těžké zápasy, které jsme oba těsně prohráli,“ vzpomínal na první střetnutí a anglickým týmem Marek Suchý.

„Doma bychom chtěli uhrát co nejlepší výsledek a mít naději do odvety.“ „Pro mě je to premiéra v evropských pohárech a doufám, že první zápas s těžkým soupeřem zvládneme a potěšíme naše fanoušky,“ řekl na tiskové konferenci záložník Marek Jarolím.

„Slavia je velmi dobrý klub, zápasy s ní mohou být obtížné, ale naším úkolem je dosáhnout dobrých výsledků. Na náš poslední vzájemný zápas se nebudu ohlížet, tým se v zimní přestávce změnil,“ řekl trenér Tottenhamu Juande Ramos, který se vyjádřil i k Tomáši Pekhartovi: „Tomáš Pekhart má šanci nastoupit jako kterýkoli jiný hráč.“

Na tiskové konferenci byl přítomen i náš bývalý brankář Radek Černý: „Jsem rád, že jsem zpět. Nevím, jestli budu hrát, minulý rok jsem seděl pouze na lavičce, ale i přesto to byl pro mě velký zážitek. Je to pro mě specifický duel, když nastoupím, budu se snažit to brát jako každé jiné utkání.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články