Vítězství zařídil Goce Toleski! | SK Slavia Praha
Více

Vítězství zařídil Goce Toleski!

JABEL ALI SHOOTING CLUB – V dalším přípravném zápase na herním soustředění ve Spojených Arabských Emirátech už Slavia nezaváhala. Po zásluze porazila Red Bull Salzburg 1:0.

JABEL ALI SHOOTING CLUB – V dalším přípravném zápase na herním soustředění ve Spojených Arabských Emirátech už Slavia nezaváhala. Po zásluze porazila Red Bull Salzburg 1:0, když se v osmdesáté minutě trefil Goce Toleski. Slavia si vytvořila za zápas mnohem více šancí než její soupeř.

„Vyhráli jsme zaslouženě. V prvním poločase měl už příležitost ke skórování Marek Jarolím, ve druhé půli potom David Střihavka. I když to v tuto chvíli není pro nás priorita, tak takové vítězství samozřejmě potěší. Hráči se dnes museli navíc vyrovnat s dlouhým cestováním. Samozřejmě že úplně spokojený nejsem nikdy, v zápase jsme několikrát zbytečně ztráceli míče, ale věřím, že se i v tomto ohledu budeme nadále zlepšovat,“ zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím.

Slavia ohrožovala branku soupeře po celou dobu zápasu. Po čtvrthodině hry poslal Pudil levačkou nadýchaný centr na Davida Střihavku, který hlavičkoval těsně vedle Ochsovy branky. O dvě minuty později vypálil na bránu z třiceti metrů Marek Jarolím a míč jen těsně minul levou tyč.

Doposud největší šance zápasu přišla v sedmdesáté minutě, kdy David Střihavka mířil těsně pod břevno, ale Ochs míč rukou fantasticky vytáhl.

V osmdesáté minutě se dostala do velké šance další z nových posil – na centr Kalivody si naběhl Goce Toleski, který z první pálil těsně vedle. Vzápětí se už makedonský kanonýr nemýlil a jeho střela se odrazila od tyče do branky.

Sedm minut před koncem mohl zvýšit David Střihavka, který po Pudilově centru hlavičkoval těsně nad. V poslední minutě zápasu vyrazil střelu Davida Kalivody z přímého kopu brankář Salzburgu v pádu kolenem.

S týmem na zápas neodcestovali Michal Švec (nakopnutý kotník) a František Dřížďal (svalové zranění). V hotelu v Ras Al Khaimah zůstali i Jan Blažek, Erich Brabec a Vladimír Šmicer.

Slavia vyhrála nad Salzburgem 1:0. Další přípravný zápas ji čeká v neděli 27. ledna, kdy nastoupí proti Zenitu Petrohrad. Také z tohoto zápasu pro vás připravíme on-line přenos.

Celé utkání odehrál v dresu soupeře i bývalý kapitán Slavie Karel Piták, se kterým připravujeme rozhovor.

V šedesáté minutě se dostal na hřiště další z českých hráčů v Salzburgu Vratislav Lokvenc.

Střelec vítězného gólu Goce Toleski pochválil své spoluhráče. „Kali a Matej mi svojí akcí připravili výhodnou pozici, stačilo to trefit. Je důležité, že hrajeme proti tak silným soupeřům, věřím, že se ještě budeme zlepšovat. Vyhráli jsme dnes zaslouženě, měli jsme více střeleckých příležitostí," řekl našemu webu Goce Toleski.


Red Bull Salzburg – SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 80. Toleski

Slavia 1. poločas: Kubásek - Gebre Selassie, Latka, Suchý, Hubáček - Marek Jarolím, Tavares, Černý, Pudil - Střihavka, Šenkeřík

Slavia 2. poločas: Kubásek - Krajčík, Suchý, Šourek, Hubáček - Kalivoda, Volešák, Tavares, Pudil - Toleski, Střihavka

ŽK: 53. Janko, 57. Vargas (Red Bull Salzburg)- 62. Tavares

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články