Malí slávisté vyhráli turnaj v Polsku | SK Slavia Praha
Více

Malí slávisté vyhráli turnaj v Polsku

PRAHA – Malí slávisté si připsali další uspěch! Žáci ročníku 1998 vyhráli prestižní a hvězdnými soupeři nabitý halový turnaj v Polsku. Akce se konala před vánočními svátky v Poznani, kam se sjely například velkokluby FC Barcelona, Sporting Lisabon nebo FC Everton.

PRAHA – Malí slávisté si připsali další uspěch! Žáci ročníku 1998 vyhráli prestižní a hvězdnými soupeři nabitý halový turnaj v Polsku. Akce se konala před vánočními svátky v Poznani, kam se sjely například velkokluby FC Barcelona, Sporting Lisabon nebo FC Everton. Malí slávisté postoupili do semifinále z prvního místa. V něm zvítězili nad Evertonem 2:1. V dramatickém finále Slavia porazila na penalty Brondby Kodaň 1:0. Záložník Denis Krištof byl navíc zvolen do All star týmu turnaje.

Zápasy SK Slavia Praha ve skupině:

Ve dvou skupinách po osmi týmech se bojovalo o pouze dvě postupová místa do semifinále. Ostatní týmy hrály mezi sebou o konečné umístění.

SK Slavia Praha - Lech Poznaň 3:1

Branky Slavie: Kulfánek, Krištof, Vejvar

SK Slavia Praha - Sporting Lisabon 4:0

Branky Slavie: 3 x Husenský, Turyna

SK Slavia Praha - TB Berlin 3:1

Branky Slavie: Vejvar, Husenský, Turyna

SK Slavia Praha - Lechia Gdaňsk 7:0

Branky Slavie: 2 x Bucha, 2 x Turyna, Krištof, Vejvar, Husenský

SK Slavia Praha - Salos Szczecin 2:3

Branky Slavie: 2 x Turyna

SK Slavia Praha - Warta Poznaň 3:0

Branky Slavie: Kovařík, Krištof, Turyna

SK Slavia Praha - Arka Gdynia 3:0

Branky Slavie: 2 x Turyna, Husenský

Semifinále: SK Slavia Praha - FC Everton 2:1

Branky Slavie: 2 x Turyna

V semifinále Slavia narazila na soupeře, který do semifinále postoupil na úkor Barcelony díky lepšímu vzájemnému zápasu. Naši hráči si většinou přáli právě Barcelonu, kterou už na mistrovství Evropy porazili. Everton naopak Slavii na evropském šampionátu vyřadil ve čtvrtfinále. Vstup do semifinále se podařil více soupeři, Slavia prohrávala od 2. minuty nešťastnou brankou. Naši hráči ale prokázali obrovskou vůli po vítězství, silného soupeře začali přehrávat a nakonec zaslouženě postoupili do finále.

Finále: SK Slavia Praha - Brondby Kodaň 0:0, 3:2 na penalty

Ve finále čekal Slavii velmi silný soupeř, který na turnaji neztratil ani bod. Ve skupině porazil Barcelonu i Everton. Utkání bylo velice vyrovnané a bojovné s několika šancemi na obou stranách, které zůstaly nevyužity. O vítězi musely rozhodnout až penalty.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články