Odpovědi vedení | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi vedení

Vedení klubu děkuje všem fanouškům za jejich otázky, vzkazy a komentáře. Snažili jsme se odpovídat otevřeně a konkrétně. Další odpovědi se na www.slavia.cz objeví příští měsíc.

Jak se hodláte vyrovnat s návaly v pokladnách na Strahově?
Při domácích utkáních otevíráme nejméně patnáct pokladen. Nápory jsou největší těsně před utkáním. Pokladny jsou proto rozděleny u jednotlivých vchodů (viz níže). Navíc jsme v zájmu větší rychlosti omladili personál. Chcete-li se vyhnout frontám, doporučujeme nenechávat nákup lístku na poslední chvíli. Nejlepším řešením je samozřejmě permanentní vstupenka (novinka pro příští sezónu – permanentka od 99 Kč).

Rozpis jednotlivých vchodů:
A2, A3 – 4 pokladny obsluhují západní tribunu.
B4 – bude pro příští sezónu uzavřen (velmi často jej blokuje TV Nova přenosovými vozy).
B5 – (otevřen namísto B4) 1-3 pokladny obsluhují kotel domácích.
B6 – až 8 pokladen obsluhuje jižní a východní tribunu.
D9 – zbývající část východní tribuny obsluhují 2-4 pokladny.
D10 – sektor hostí obsluhují 1-2 pokladny.

Jak řešíte problém s nevyhovujícím občerstvením v průběhu domácích utkání?
O problému víme. Jednostranně jsme proto ukončili spolupráci s minulým provozovatelem občerstvovacích stánků. Po výběrovém řízení, které právě probíhá, uzavřeme novou smlouvu, na jejímž základě by se měl rozšířit počet stánků i jejich sortiment. Počítá se například se smaženým sýrem v housce, hranolkami, buřt gulášem, bramboráky, vinnou klobásou v bagetě či různými sladkostmi a zmrzlinou. Samozřejmě chceme zavést roznáškovou službu po tribunách. Rádi bychom do smlouvy s provozovatelem občerstvení prosadili i desetiprocentní slevu při nákupu nad 50 Kč včetně DPH pro majitele permanentních vstupenek. Na západní tribuně provozuje občerstvení jiný nájemce, kterého neumíme ovlivnit, protože smlouvu s ním uzavírá Sportovní areál Strahov. Proto se budeme snažit o posílení dvou stávajících stánků o zmíněnou roznáškovou službu a případně o dva přenosné stánky u vstupu na tribunu.

Předpokládané rozmístění stánků s občerstvením:
Ligová utkání a zápasy domácího poháru: nejméně osm stánků (3 východní tribuna, 2 jižní, 1 severní, 2 západní) + roznáška v celém areálu mimo severní tribuny.
Evropské poháry: nejméně 10 stánků (3 východní tribuna, 2 jižní, 1 severní, 4 západní) + roznáška v celém areálu mimo severní tribuny.

Uvítáme vaše náměty na rozšíření sortimentu či případné připomínky k připravované změně.

Co říkáte na chování pořadatelů a policie po skončení finálového duelu domácího poháru?
Finále Sport 1 CUPu zajišťoval ČMFS. Rozhodnutí o nevpuštění příznivců na hrací plochu tedy přijali pracovníci svazu, pořadatelé pouze plnili jejich pokyny. Policie je přítomna při fotbalových utkáních po celé Evropě a ani my nejsme výjimkou. Její přítomnost na stadiónu, zvláště při rizikových utkáních, je nezbytná.

Jaká je situace ohledně nového stadiónu? Mohli byste pravidelně zveřejňovat novinky?
Informace o výstavbě stadiónu v Edenu se objevují každý měsíc v odpovědích vedení. Podstatné novinky zveřejňujeme i v samostatných článcích – například vydání Územního rozhodnutí (UR).
Současná situace je následující: Ministerstvo pro místní rozvoj zamítlo odvolání občanského sdružení „Zdravý život“ a rodiny Colloredo Mansfeld proti UR o stavbě stadiónu. UR tedy nabylo právní moci.
Naši finanční experti a ateliér Omnicron-K pracují na tom, aby bylo možné co nejdříve zahájit výstavbu. Pokud všechny zainteresované strany (SK Slavia Praha, Ministerstvo financí ČR, MÚ Praha 10, Pozemkový úřad Magistrátu hl.m. Prahy) vyjdou projektu vstříc, je reálné, že na přelomu roku získáme stavební povolení.

Bude ve Slavii pracovat manažer Liberce Josef Jinoch?
Ano, pan Jinoch bude ve Slavii pracovat ve funkci manažera A-týmu.

Jak to vypadá se smlouvou Pavla Kuky? Pamatuje se v ní na budoucí zapojení Pavla na nějakém postu v realizačním týmu?
Můžeme potvrdit, že připravujeme nový kontrakt s Pavlem Kukou. Podrobnosti, které obsahuje, však považujeme za důvěrné.

Má Ivo Táborský ve Slavii podepsanou profesionální smlouvu?
Ano, má.

Co můžete říct k příchodům a odchodům hráčů?
Obecně se dá říct asi tolik, že i nadále chceme pokračovat v současném trendu zkvalitňování kádru A-mužstva, a to zejména příchody mladých perspektivních fotbalistů z jiných klubů a využíváním vlastních zdrojů, protože v mládežnických kategoriích máme v současnosti několik velmi kvalitních hráčů, kteří se prosadili i do juniorských reprezentačních výběrů. Samozřejmě hodláme využívat i služeb bývalých hráčů Slavie, kteří se budou vracet ze zahraničního angažmá - tak, jako třeba v případě Radka Bejbla. To, že právě o jeho příchodu intenzivně jednáme s Racingem Lens, není žádné tajemství. Můžeme potvrdit i to, že probíhají jednání o příchodu dalších vyhlédnutých posil, ovšem konkrétní jména v tuto chvíli nemůžeme zveřejnit. Pochopte prosím, že se pohybujeme v konkurenčním prostředí a že únik důležitých informací může některé zamýšlené přestupy překazit, případně prodražit v řádech miliónů korun.
O uvolňování hráčů do jiných klubů rozhodne sportovní vedení Slavie na základě zhodnocení dosavadních výkonů a posouzení konkrétní nabídky.
K hostování: naším prvořadým zájmem je, aby všichni naši hráči pravidelně hráli, protože jen to je základním předpokladem pro jejich další výkonnostní růst. Takže i nadále budeme perspektivním hráčům, kteří se nevejdou do širšího kádru A-mužstva, umožňovat hostování v jiných klubech první a druhé ligy.

Můžete uvést něco bližšího k příchodu Matúše Kozáčika?
Matúš Kozáčik pochází z Horné Lehoty. Z Dolného Kubína se dostal do Športového gymnázia 1. FC Košice. Do Slavie talentovaného brankáře slovenských reprezentačních výběrů do 16., 17., a 18. let přivedli trenéři ligového dorostu Jiří Plíšek a Jiří Ulrich. Matúš při příchodu do Prahy prokázal velkou dávku odvahy, protože přišel pár měsíců před maturitní zkouškou, kterou mimochodem v minulých dnech úspěšně zvládl.

Neplánujete v přípravném období nějaké utkání v okolí Štětí?
Zatím neplánujeme.

Budou se dále rozvíjet internetové stránky www.slavia.cz?
Počítáme s tím, že se budou internetové stránky nadále rozvíjet. Přivítáme vaše názory a připomínky v diskuzi.

Kdy se zřídí oficiální fan club namísto zastaralých organizací?
Zastaralost jakýchkoliv organizací není dána datem jejich vzniku, ale způsobem práce a myšlení lidí, které sdružuje. Fotbalový oddíl – odbor přátel sehrál v historii Slavie významnou roli a pokud přistoupí k jakési modernizaci zevnitř, bude i nadále významným partnerem slávistického fotbalu. SK Slavia Praha fotbal, a.s. se však nebrání spolupráci s žádným subjektem, jehož cílem bude jakákoliv forma podpory našeho klubu.

Budou k dispozici oficiální repliky slávistických dresů v ceně pod 1000 Kč?
Cenově přijatelnějších replik slávistických dresů se dočkáme tehdy, až z prodeje zmizí všechny pokoutně a načerno vyráběné dresy, které poškozují práva společnosti Adidas. Slavia ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí, Úřadem průmyslového vlastnictví a Policií ČR podniká kroky, které povedou k zastavení šíření nelegálně vyráběného zboží. Pomoci můžete i vy, fanoušci, ignorováním těchto výrobků. Společnost Adidas přislíbila, že poté dá do prodeje repliky v cenově přijatelnější hladině.

Mají hráči zakázáno po utkání evropských pohárů vhazovat dresy mezi fanoušky?
Hráči nic takového zakázáno nemají, ale v těchto zápasech si většinou mění trika se soupeři, aby si uchovali vzpomínky a někteří dokonce zakládají tímto způsobem sbírky fotbalových dresů.

Jak dopadlo sčítání „Slávisté, kolik nás je“?
Dopisy, e-maily a sms zprávami se přihlásilo téměř 38 000 slávistů.

Na vaše dotazy odpovídali generální ředitel Vladimír Leška, sportovní ředitel Jan Říčka, manažer pro komunikaci Jiří Vrba, marketingový ředitel Karel Mařík a provozní ředitel Jan Jakubec.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články