Slávisté oslnili Evropu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté oslnili Evropu

Naši A-žáci se minulý týden pod vedením trenéra Patra Karocha zúčastnili dvou mezinárodních turnajů pro ročníky 87 (a mladší) a na obou triumfovali. Akce byly kvalitně obsazené, sešívaní se však silné konkurence nezalekli a dvakrát zdvihli nad hlavu pohár pro vítěze.

9. května se konal jednodenní turnaj ve Wierdenu v Holandsku pro ročníky 87 a mladší. Zúčastnilo se ho dvacet týmů, například Feynord Rotterdam, Vfl Bochum či Fortuna Sittard. Zápasy se hrály na 2 x 12,5 minuty, moc branek tedy nepadalo. Většina utkání končila těsným výsledkem a byla herně vyrovnaná. Inkasovali jsme pouhý jeden gól, což svědčí o dobře organizované zónové obraně, ze které jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Naším nejnebezpečnějším hráčem byl Jakub Jirovský, který se prosazoval rychlostí a důrazem. Fauly na tohoto fotbalistu rozhodčí často oceňovali pokutovými kopy. Exekuce se ujal spolehlivý Jiří Valenta. Finálový duel rozhodl několik minut před koncem vydařenou střelou z dvaceti metrů Milan Černý.

Výsledky:
Skupina A
Slavia - Bochum 1:0, gól: Valenta
Slavia - Beveren 2:1, Proskočil, Valenta
Slavia - Twente 0:0
Slavia - Feyenoord 1:0, Hladík

Slavia - Výběr východ 0:0 (4-2 na p.k.) - semifinále
Slavia - Fortuna Düsseldorf 1:0, Černý - finále


Druhý turnaj se hrál ve dnech 11. a 12. května v Turnhoutu v Belgii. O trofej zápolilo šestnáct klubů, mezi nimi také PSV Eindhoven, 1. FC Köln či lokeren. Utkání byla delší, na 2 x 17,5 minuty. Proti předcházejícímu turnaji jsme se zlepšili i po fotbalové stránce a bylo se opravdu na co dívat. Slavia přehrávala své soupeře rychlým pohybem a slušným ovládáním míče. Nejlepší výkony podali oba hrotoví útočníci Hausner a Jirovský, který byl rovněž vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Ve finále jsme porazili Antwerpy, jež týden předtím zvítězily v Nike Premier Cupu v Lisabonu.

Výsledky:
Skupina A
Slavia - Turnhout 1:0, gól: Kindel
Slavia - Lokeren 2:0, Jirovský 2x
Slavia - Lommelse 3:1, Jirovský, Hausner, Hladík

Slavia - PSV Eindhoven 3:0, Jirovský, Hausner, Valenta - semifinále
Slavia - Antverpen 2-1, Valenta, Hausner - finále

Tým A-žáků Slavie:
Trenér: Petr Karoch
Asistent: Ing. Zdeněk Blažek
Vedoucí družstva: Petr Mally
Hráči: Michal Toma, Ondřej Pospíšil, Tomáš Proskočil, Lukáš Kindel, Václav Ježdík, Ondřej Vrzal, Michal Houžvička, Lukáš Dvořák, Jiří Valenta, Martin Kubec, Zdeněk Zahálka, Milan Černý, Martin Hladík, Jiří Hausner, Jakub Jirovský, Radim Nečas.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články