Rozhodla poslední minuta | SK Slavia Praha
Více

Rozhodla poslední minuta

PRAHA / HORNÍ POČERNICE – Béčko Slavie nastoupilo do utkání 20. kola ČFL hned se sedmi hráči z kádru áčka, v chladném ale slunečném počasí se přesto hrál vyrovnaný zápas.
PRAHA / HORNÍ POČERNICE – Béčko Slavie nastoupilo do utkání 20. kola ČFL hned se sedmi hráči z kádru áčka, v chladném ale slunečném počasí se přesto hrál vyrovnaný zápas.

Hned ve čtvrté minutě příbramský záložník Řezníček pálil z dvanácti metrů a Kozáčik se musel vytáhnout s výborným zákrokem. Co ovšem nevyšlo Řezníčkovi v úvodu utkání, to si vynahradil v jeho závěru.

V desáté minutě trefil Reiter tyč příbramské branky, když dorážel míč po Dočkalově centru, největší šanci červenobíloých měl ve 13. minutě Hrdlička, kterého krásně uvolnil Kalivoda, bohužel jeho přízemní křížná rána těsně minula svůj cíl.

Další příležitosti už nebyly tak vyložené, vedle hlavičkoval Reiter, Urbánkova skákavá střela skončila u brankáře, Reiter vybojoval míč pro Necida, ten ale ve vápně neudržel v souboji s obranou stabilitu a skončil na zemi.

Po přestávce se znovu připomněl Řezníček, když jeho táhlá střela v 55. minutě lízla tyč. Oživení do útočných snah Slavie vnesl střídající Robin Dejmek, těžil z Dočkalových centrů, jeho hlavička, ale ani střela z osmnácti metrů se však do sítě nedostala.

V poslední minutě si Řezníček postavil míč k přímému kopu z dvaceti pěti metrů a přesnou střelou vymetl šibenici. Kozáčik si sice na míč sáhl, ale mimo tyče ho nedostal. Utkání tak skončilo velkou radostí hostujících hráčů.

„Prvních dvacet minut v druhém poločase nás soupeř přehrával hlavně v záložní řadě, kde jsme neplnili to, co jsme měli. Po vystřídání jsme převzali iniciativu, rozhodující branku jsme ale nedali, vstřelil ji v poslední minutě soupeř z přímého kopu,“ povzdechl si trenér Luboš Kozel, který nebyl spokojený také s pohybem a aktivitou útočníků.

„V prvním poločase jsme měli možnosti zápas rozhodnout, bohužel jsme je neproměnili. Svou přípravu jsem začínal slovy, že jména žádné utkání ještě nevyhrála, bohužel se ukázalo, že to platilo i pro dnešní zápas,“ dodal Kozel.

Utkání sledoval v hledišti také náš bývalý záložník Radek Bejbl, který měl ve svém klubu volno, a na zápas se přišel podívat z nedalekého domova.


Slavia B - Příbram B 0:1 (0:0)
Branka: 90. Řezníček
Slavia B: Kozáčik - Urbánek, Studík, Radek Dejmek, Bauer - Hrdlička, Kalivoda (61. Jablonský), Bayer, Dočkal - Reiter (84. Vrzal), Necid (64. Robin Dejmek)
Příbram B: Paleček - Partika, Novák, Štochl, Nohýnek - Pilík, Ševr, Tarcal, Tesařík - Škácha, Řezníček

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články