V pondělí proti Brnu | SK Slavia Praha
Více

V pondělí proti Brnu

PRAHA – Nejsou to nijak komplikované počty: když Slavia vyhraje v pondělní televizní dohrávce před kamerami kanálu ČT2 nad Brnem, tak zůstane na prvním místě. Je to další důvod, proč přijít naše fotbalisty podpořit.
PRAHA – Nejsou to nijak komplikované počty: když Slavia vyhraje v pondělní televizní dohrávce před kamerami kanálu ČT2 nad Brnem, tak zůstane na prvním místě. Je to další důvod, proč přijít naše fotbalisty podpořit.

Dva naši hráči si budou moci nadělit příjemný dárek k narozeninám – Michal Švec v pondělí oslaví dvacátiny, zatímco slovenský reprezentant Matej Krajčík devětadvacáté narozeniny.

Trenér Karel Jarolím se v dalším důležitém duelu bude muset obejít bez obránce Martina Latky a záložníka Davida Kalivody. Chybět budou také dlouhodobí marodi – Lukáš Vácha a Milan Černý, kteří se zotavují po plastice kolenních vazů.

„Brno přijede do Prahy povzbuzeno vysokým vítězstvím nad Českými Budějovicemi, budou hrát v pohodě s vědomím, že nemají co ztratit. Tím to bude pro nás těžší,“ uvedl k zápasu trenér Slavie Karel Jarolím.


„Očekávám, že budeme dobývat důslednou obranu, i když směrem dopředu určitě budou chtít být také nebezpeční, mají na to vhodné typy brejkových hráčů,“ dodal kouč.

Hráči si na videu pozorně prohlédli zápas posledního kola, ve kterém Brno vyhrálo nad Budějovicemi. První dvě z pěti branek v síti budějovického gólmana Křížka byly vlastní. Dva Poláchovy centry si nasměrovali do vlastní sítě Jihočeši hlavou.

„Takové míče do našeho vápna létat nesmějí. Podobně tečovaný centr je pro brankáře snad ještě nebezpečnější než hlavička,“ říká k tomu gólman Michal Vorel. Ten udržel v prvním jarním zápase v Liberci čisté konto a pomohl k velice cenným třem bodům.

„Musíme jít do zápasu s pokorou, maximálním soustředěním, na žádná velká slova o lídrech a favoritech není čas,“ dodává k tomu se svým typickým nadhledem náš gólman.

Slavii se poslední duel s Brnem nepovedl. Prohrála na Moravě ve 4. kole I. Gambrinus ligy 0:1, branku vstřelil v úvodu utkání Luděk Zelenka. Slávisté navíc dohrávali bez vyloučeného Marka Suchého.

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Brnem dosud 27 utkání s celkovou bilancí 16-6-5 a vysoce aktivním skóre 49:19.

Slavia zaznamenala zvýšený zájem o utkání, akreditovali se pozorovatelé ze zahraničních klubů. Svůj příjezd ohlásili například skauti Chelsea, Arsenalu, Olympique de Marseille či Hannoveru 96.

Pokud vás ani současné první místo našich fotbalistů nepřiláká na stadion, tak můžete sledovat televizní přenos na kanálu ČT2. Na našem webu pak on-line reportáž a tradiční zpravodajství.

Slavia ještě jednou upozorňuje fanoušky, že pro všechny zápasy platí zákaz používání jakékoliv pyrotechniky.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články