Slavia vede ligovou tabulku! | SK Slavia Praha
Více

Slavia vede ligovou tabulku!

LIBEREC - Slavia pošesté v řadě vyhrála venku, rozhodující branku velice rušného utkání na půdě úřadujícího mistra vstřelil ve 47. minutě slovenský reprezentant Dušan Švento po krásném centru Mateje Krajčíka.
LIBEREC - Slavia pošesté v řadě vyhrála venku, rozhodující branku velice rušného utkání na půdě úřadujícího mistra vstřelil ve 47. minutě slovenský reprezentant Dušan Švento po krásném centru Mateje Krajčíka. Slávisté se po osmnáctém kole posunuli do čela ligové tabulky, kde mají jednobodový náskok před Spartou Praha. Gólové šance byly k vidění i v dalším průběhu zápasu, ze slávistů je měli v úvodu Dušan Švento a Standa Vlček, z domácích byli blízko vyrovnání Košťál, Blažek a Jan Nezmar. Slavia podala týmový a odpovědný výkon. Pojistku na vedení mohl v druhém poločase přidat znovu Dušan Švento, Hauzr jeho střelu ale vyrazil.

„Myslím, že jsme na úvod jara viděli zajímavé utkání. Vstoupili jsme do něj aktivně, měli jsme dvě slibné šance, pak jsme nehráli podle našich představ, pustili jsme Liberec do tlaku, z něj pramenily zejména stadardky,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

Blažek měl velkou šanci, závěr první půle byl lepší. Vyšel nám úvod druhé půle, dostali jsme se do vedení. Pak jsme se zaměřili na obrannou činnost. Liberec hrozil po standardkách, v závěru nakopávali balony, navíc odstoupil Martin Latka kvůli svalovému zranění.

„Do konce zbývá dvanáct kol, vstoupili jsme do jara dobře, ale já jsem už myšlenkami u domácího zápasu s Brnem, musíme se co nejlépe připravit. Jestli jsme favorit není podstatné, rozhodující to bude po posledním kole,“ dodal náš kouč.

„Slavia vyhrála zaslouženě, o jeden gól byla produktivnější. Gratuluji jí. Byla lepší v obou úvodech poločasů. Měli jsme snad dvacet střeleckých pokusů, produktivita ale byla nulová. Slavia hrála velice dobře organizovaný fotbal,“ uvedl trenér Liberce Vítězslav Lavička.

Liberec - Slavia 0:1 (0:0)
Branka: 47. Švento
Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár , J. Polák , P. Košťál , T. Janů - P. Papoušek , J. Bílek , I. Hodúr (88. M. Brezinský ), D. Pudil (80. F. Rick ) - J. Blažek (80. J. Dohnálek ), J. Nezmar
Slavia: M. Vorel - J. Vorel , M. Latka (73. R. Dosoudil ), A. Aračič , D. Hubáček - M. Krajčík (84. T. Hrdlička ), M. Švec , L. Jarolím , D. Švento - S. Vlček , P. Janda (70. Gaúcho)

Utkání jsme sledovali on-line
Fotografie Martina Malého
Ohlasy hráčů
Rozhovor s trenérem Karlem Jarolímem
Informace o zranění Martina Latky

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články