Sparťany zklamal slávistický kapitán | SK Slavia Praha
Více

Sparťany zklamal slávistický kapitán

V 254. derby jsme si z Letné odvezli bod. Domácí vstoupili do utkání lépe, v první půli byli aktivnější a vytvořil si několik vyložených příležitostí. Jednu z nich proměnil těsně před poločasem mladý Tomáš Jun. Po obrátce však sešívaní zabrali a zvedli hlavu. Odměnou bylo vyrovnání čtyři minuty před koncem. Dělbu bodů zařídil kapitán Richard Dostálek, kterému „namazal“ uzdravený Pavel Kuka.

Jak to viděl náš trenér
„Začátek se nám celkem vydařil, ale postupně jsme pustili soupeře do hry. Nejhorší pasáž nastala mezi třicátou a pětačtyřicátou minutou. Výsledkem byl gól do šatny. O přestávce jsem však cítil z hráčů odhodlání, náš výkon se podstatně zlepšil a myslím, že diváci viděli kvalitnější fotbal. Snažili jsme se oživit náš projev střídáním, zkusili jsme hrát na tři obránce. Vyplatilo se, v závěru jsme zaslouženě srovnali,“ uvedl Miroslav Beránek.

Jak to viděli naši hráči
Hrdinou pátečního odpoledne se stal Richard Dostálek. „Začali jsme slušně, ale přizpůsobili jsme se domácím, navíc terén nebyl nic moc. Po našich chybách se Sparta dostala do šancí, naštěstí se ujala jen jedna. Ve druhé půli to bylo o něčem jiném, střed pole byl volnější, měli jsme čas zpracovat si balón. O pauze jsme se hecli, věřil jsme, že gól dáme,“ shrnoval střelec souboj s naším rivalem. „Měl jsem obrovskou radost, když jsem se trefil, opravdu krásný pocit. Neprohráli jsme, zvedne nám to sebevědomí.“ S dojmy se svěřoval i středopolař Karel Piták, který odehrál své první derby. „Byl jsem samozřejmě nervózní, ale postupem času to ze mě spadlo. Byli jsme zakřiknutí, po přestávce jsme je však jasně přehráli. Škoda, že jsem nevyrovnali dřív, měli jsme na vítězství,“ uvažoval. Spoluhráč ze zálohy Rudolf Skácel dodal: „Mám smíšené pocity, z mé strany to nebylo ideální. Kdybychom dali ke konci ještě jednu branku, byl bych úplně spokojený. Ale bylo to rozhodně zajímavé, nastoupil jsem za Slavii poprvé proti Spartě, byla skvělá atmosféra. Takže jsem nakonec spokojen i s bodem.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články