Fotbalistky derby prohrály | SK Slavia Praha
Více

Fotbalistky derby prohrály

PRAHA - V nedělním derby prohrály fotbalistky Slavie ve strahovském tréninkovém areálu Sparty se svým odvěkým rivalem 1:2.
PRAHA - V nedělním derby prohrály fotbalistky Slavie ve strahovském tréninkovém areálu Sparty se svým odvěkým rivalem 1:2.

Střetnutí bylo plné ostrých soubojů a emocí, tak jak to už v derby bývá. Příležitostí bylo v prvním poločase poskrovnu, tu největší slávistickou měla Ižová, ale z deseti metrů přehodila brankářku Cvrčkovou i břevno. Od 41. minuty hrála Sparta bez vyloučené Jedličkové, která viděla druhou žlutou kartu za faul právě na Ižovou.

Po přestávce musela v 53. minutě se zraněným kolenem odstoupit Voňková po tvrdém zákroku brankářky Cvrčkové, rozhodčí ale nařídila penaltu na druhé straně ve chvíli, kdy Turková odehrála míč do zámezí a i samotné sparťanky očekávaly rohový kop. Bertholodová z pokutového kopu otevřela skóre. Slávistky pak doplatily na pokles koncentrace a dostaly druhou branku, když se po přímém kopu dostala ve vápně k míči Mocová.

I přes nepříznivé okolnosti mohly naše fotbalistky dosáhnout na spravedlivou remízu. Nejprve Králová čtyři minuty před koncem po rohovém kopu snížila, dvě minuty před koncem po akci kapitánky Bottové měla výbornou možnost Ižová, z malého vápna ale netrefila branku.

Sparta – Slavia 2:1 (0:0)
Branky: 59. Bertholdová z pen., 74. Mocová – 86. Králová
Slavia: Taušová – Přibyslavská, Hejlová (83. Pincová), Turková, Zubková – Bottová, Petranová (78. Tesková), Králová, Ižová – Budošová – Voňková (56. Holečková)
Sparta: Cvrčková – Jedličková, Matysová, Bertholdová, Hlavenková – Stojkovičová, Martínková L. (90. Trojáková), Šmeralová, Ringelová – Mocová (84. Martínková I.), Došková
ŽK: 25. Jedličková, 75. Mocová, 90. Trojáková – 45. Budošová, 59. Ižová, 74. Bottová, 89. Zubková
ČK: 41. Jedličková (Sparta)

Juniorky:
Sparta - Slavia 0:0

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články