Souboj s Bohemkou: pouze bod, ale výborný zápas | SK Slavia Praha
Více

Souboj s Bohemkou: pouze bod, ale výborný zápas

Ve 22. kole fotbalové ligy jsme na Strahově remizovali s Bohemians 2:2. Diváci viděli nadprůměrný duel s množstvím šancí. Náš tým prospal vstup do utkání a soupeř si vypracoval dvoubrankové vedení, ještě v prvním poločase však snížil Adam Petrouš a oživil naše naděje na slušný výsledek. Ve druhé půli jsme si vytvořili výraznou převahu, z kolotoče příležitostí se však za záda Čontofalského dostal pouze míč z kopačky exhradeckého Rudolfa Skácela.

Jak to viděl náš trenér
„Diváci byli svědky utkání v obrovském tempu, obě mužstva chtěla hrát rychle dopředu. Mrzí mě, že jsme pustili Bohemku do vedení, zejména mě mrzí druhý gól ze standardky. Mrzí mě i neproměněné šance. Na druhou stranu mě potěšilo, že ani za stavu 0:2 se mužstvo nevzdalo a o výsledek se popralo. Jsem rád, že zápas přenášela televize a že ho viděli diváci v celé republice,“ uvedl Miroslav Beránek, který se vyjádřil i k výkonu naší obrany. „Určité chyby tam byly, ale naši zadáci jsou mladí, Šilhavý má za sebou první ligovové střetnutí, Hrdlička šesté. Z pěti zadních hráčů nastoupili čtyři odchovanci. Jsou to naděje slávistického fotbalu, budeme s nimi pracovat i nadále. Podržím je.“

Jak to viděl trenér hostů
„Shlédli jsme vynikající zápas s maximálním nasazením a řadou pohledných technických kousků, padly čtyři branky. Jediné mínus je divácká kulisa, kdyby se takový fotbal hrál za hranicemi, byl by vyprodaný stadión. K utkání: věděli jsem, že to bude těžké, kádr prošel určitými změnami. Kluci ale nebudou horší, potřebují akorát víc času. Slavia měla výškovou převahu, chtěli jsme si dát pozor na standardní situace, a přesto jsme inkasovali z jedné z nich. Podržel nás brankář, je ve fantastické formě, chytat umí,“ vrátil se k duelu Vlastimil Petržela.

Jak to viděli naši hráči
Kvalitní výkon na levé straně zálohy odvedl znovu Rudolf Skácel. Na první gól nahrál, druhý sám vstřelil. Nijak nadšený však nebyl. „Byl bych spokojen, kdybychom zvítězili. Sice jsme je dotáhli, ale nedokázali jsme využít další šance. Převládá zklamání, ztratili jsme dva body,“ svěřoval se. „Při druhé brance jsme udělali chybu při standardce. První padla z brejku, oba týmy hrály nahoru dolů, stává se to. Měli jsme rozhodnout ve druhé půli, Čontofalský byl skvělý, ale pomohli jsme mu, spoustu jsme toho zazdili,“ dodal středopolař. „Odvedli jsme dobrý výkon, kdybychom proměnili příležitosti po poločase a skončilo to 5:2, tak by se nikdo nemohl divit,“ přemýšlel obránce Adam Petrouš, který snižoval na 1:2 a skóroval ve druhém mistrovském zápasu za sebou. „To se mi zatím nepovedlo, je to poprvé,“ podotkl. „Myslím, že nás na začátku zbytečně zatlačili. Náš výkon šel pak nahoru, kdybychom se trefili potřetí, asi bychom zvítězili. Gólman soupeře byl výborný, ve slovenské reprezentaci není nadarmo,“ přidal svůj postřeh útočník Štěpán Vachoušek.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články