Vachoušek: Chci se prosadit | SK Slavia Praha
Více

Vachoušek: Chci se prosadit

V pražském hotelu Holiday Inn se dnes za velkého zájmu médií konala tisková konference, na které byl představen útočník Štěpán Vachoušek, nová posila sešívaných. „Je to velký krok v mé fotbalové kariéře,“ uvedl fotbalista, jenž se nám upsal na pět let.

„Chci se prosadit do sestavy, podávat dobré výkony, dostat se do nároďáku a dávat víc gólů něž teď,“ shrnuje své cíle. K přestupu říká: „Zajímaly se o mě ještě Štrasburk a Reggiana, ale Slavia jednala rychle a dobře. Navíc znám trenéra Beránka, hrál jsem pod ním v Blšanech i v jednadvacítce.“ Očekávání slávistické veřejnosti se nebojí. „Zabývám se jen svými výkony,“ zní stručná odpověď. Vachoušek do Prahy dorazil dnes, odpoledne vyběhne na trávník k prvnímu tréninku. Přípravu nepodcenil, už minulý týden si nechal poslat kopačky Adidas, ve kterých Slavia hraje.

S orientací v hlavním nebude mít útočník problémy. „Působil jsem v Xaverově, v současném týmu Slavie mám navíc nějaké kamarády, takže to bude v pohodě.“ Rozkoukávat se nebude sám. „Stěhuje se se mnou přítelkyně,“ svěřuje se.

Na dlouhé zvykání v novém prostředí však není příliš času, červenobílí narazí v úterý na Strahově ve čtvrtém kole domácího poháru na Hradec. „Samozřejmě na to myslím, už jsem přece slávista. Doufám, že nastoupím a podaří se nám zvítězit. Byl bych rád, kdybych vstřelil branku,“ odhodlaně plánuje fotbalista, který se těší i na své první velké derby. „Se severočeským to nejde srovnávat. Souboj pražských ‘S’ má mnohem větší zvuk.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články