Kauza Filip Trojan ve prospěch Schalke | SK Slavia Praha
Více

Kauza Filip Trojan ve prospěch Schalke

Mezinárodní sportovní soud CAS v Lausanne, ke kterému se odvolal německý klub Schalke 04 v kauze arbitráže FIFA ohledně odstupného za slávistického odchovance Filipa Trojana, rozhodl dnes v neprospěch Slavie. Schalke tak nemusí Slavii zaplatit odstupné, které mělo červenobílým uhradit v srpnu minulého roku ve výši necelých 15 milionů korun. Slavia vydává následující prohlášení...
Mezinárodní sportovní soud CAS v Lausanne, ke kterému se odvolal německý klub Schalke 04 v kauze arbitráže FIFA ohledně odstupného za slávistického odchovance Filipa Trojana, rozhodl v neprospěch Slavie. Schalke tak nemusí Slavii zaplatit odstupné, které mělo červenobílým uhradit v srpnu minulého roku ve výši necelých 15 milionů korun. Slavia vydává následující prohlášení:

„Odvolací komise CAS rozhodla v náš neprospěch v rozporu s tvrzením a výpověďmi všech zúčastěných a současně proti platným předpisům FIFA. Jedná se o skandální krok. Zástupci Schalke v odvolacím řízení sami potvrdili, že o podpisu profesionální smlouvy s Trojanem Slavii neinformovali. Tím potvrdili náš nárok a správnost rozhodnutí samosoudce FIFA. Rozhodnutí CAS je v rozporu s rozhodnutím FIFA, není proti němu odvolání. Vytváří nebezpečný precedens. Zvažujeme další právní kroky.“

JUDr. Martina Matyášová
Právní zástupce SK Slavia Praha - fotbal a.s.

K problému se vyjádřil i právník fotbalového svazu Petr Doležal. "Pro mě je to velmi překvapující rozhodnutí. Výrok FIFA byl jednoznačný, že Schalke má zaplatit," řekl pro agenturu ČTK.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články