Osm slávistů v reprezentačtí sedmnáctce! | SK Slavia Praha
Více

Osm slávistů v reprezentačtí sedmnáctce!

Historicky nejvyšší počet osmi slávistů se v příštím týdnu sejde v dresu české reprezentace do sedmnácti let k druhé fázi kvalifikace na mistrovství Evropy. V německém Karlsruhe se Češi postupně střetnou s výběrem domácích, Nizozemskem a Lotyšskem. V nominaci trenéra Augustina Chromého jsou brankář Michal Toma, obránce Marek Suchý, záložníci Milan Černý, Jiří Valenta, Jaroslav Starý, Bořek Dočkal a útočník Radim Nečas. Mezi případnými náhradníky je ještě Radek Dejmek.
Historicky nejvyšší počet osmi slávistů se v příštím týdnu sejde v dresu české reprezentace do sedmnácti let k druhé fázi kvalifikace na mistrovství Evropy. V německém Karlsruhe se Češi postupně střetnou s výběrem domácích, Nizozemskem a Lotyšskem. V nominaci trenéra Augustina Chromého jsou brankář Michal Toma, obránce Marek Suchý, záložníci Milan Černý, Jiří Valenta, Jaroslav Starý, Bořek Dočkal, Marcel Gecov a útočník Radim Nečas. Mezi případnými náhradníky je ještě Radek Dejmek.

V reprezentaci samozřejmě nechybí nejlepší mladší dorostenec České republiky za rok 2004 Milan Černý. „Moc se těšíme, vůbec jsme nečekali, že nás tam bude tolik,“ řekl za všechny šikovný fotbalista. „Je to pro nás výhoda, jsme sehraní, na druhou stranu nás to ale zavazuje k odpovědnosti,“ podotýká Černý. Kvalifikační turnaj nebude jednoduchý, ze čtyř vynikajících mužstev postupuje pouze vítěz. „Určitě to bude těžký, turnaj bude hodně vyrovnaný. Důležitý je hlavně dobře odstartovat, klíčový proto bude první zápas s Německem,“ uzavřel Milan Černý.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články