Slávistky vstoupily do jara vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstoupily do jara vítězně

V úvodním duelu jarní části první ženské fotbalové ligy čekal hráčky Slavie na domácím hřišti celek Hradce Králové. Slávistky zvítězily těsně 1:0, jedinou branku vstřelila Pavla Benýrová. Slavia drží v tabulce druhou příčku.
V úvodním duelu jarní části první ženské fotbalové ligy čekal hráčky Slavie na domácím hřišti celek Hradce Králové. Slávistky zvítězily těsně 1:0, jedinou branku vstřelila Pavla Benýrová. Slavia drží v tabulce druhou příčku.

Utkání nebylo jednoduché pro žádnou z bojujících stran. Trenéři obou týmů totiž museli před startem zápasu řešit absence v sestavách, které způsobila chřipková epidemie. První poločas nebyl příliš pohledný a do šancí jsme se dostávali spíše sporadicky. Nejblíže ke gólu měla Budošová, ale její dalekonosná střela se odrazila od tyče.
Po přestávce byla hra v podání slávistek o poznání lepší. Po centru střídající Hejlové mohla skórovat Pěničková, ve vyložené šanci ale neuspěla. V 63. minutě jsme se již radovat mohli. Hostující obrana špatně odhlavičkovala balón, k míči se dostala Benýrová a levačkou trefila odkrytou bránu. V závěru si naše fotbalistky výhru pohlídaly a soupeře do ničeho nepustily.

„První utkání se hrálo za naší vytrvalé převahy, soupeř se prakticky nedostal na dostřel brány. Málo jsme stříleli ze střední vzdálenosti. Do šancí jsme se dostávali, ale holky až moc kombinovaly. Byly tam i pohledné akce,“ zhodnotil utkání trenér Slavie Pavel Hejhal.

Slavia – Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 63. Benýrová
Sestava Slavie: Taušová – Hreňová – Šteffanová, Jeřábková (75. Skůpová), Tománková – Přibyslavská (63. Kaplanová), Pěničková, Budošová, Bottová (83. Marková) – Holečková (46. Hejlová), Benýrová
Sestava Hradce Králové: Scheyerová – Koutná (83. Lacinová), Šmahelová, Petrasová, Hýlová – Ringelová, Moráčková, Mikešová, Rovenská - Urbancová (74. Schigirtová), Nepokojová

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články