Slávisté si poradili s Příbramí a upevnili si druhé místo | SK Slavia Praha
Více

Slávisté si poradili s Příbramí a upevnili si druhé místo

Slavia jde za Ligou mistrů. V sobotním zápase porazila Příbram 3:0 a po klopýtnutí Sparty na Synotu si upevnila druhé místo v tabulce. Skvělou partii odehrál záložník Václav Koloušek, autor tří branek. První vstřelil z přímého kopu po necelé půlhodině hry. Druhý gól přidal po přestávce s notným přispěním hostujícího Alexandra Mendyho...
Slavia jde za Ligou mistrů. V sobotním zápase porazila Příbram 3:0 a po klopýtnutí Sparty na Synotu si upevnila druhé místo v tabulce. Skvělou partii odehrál záložník Václav Koloušek, autor tří branek. První vstřelil z přímého kopu po necelé půlhodině hry. Druhý gól přidal po přestávce s notným přispěním hostujícího Alexandra Mendyho, který si srazil Kolouškův centr do sítě. Poté slávisté svého soupeře jasně přehrávali, střelecký účet podtrhl špílmachr červenobílých dvacet minut před koncem. Vítězství nejlepšího celku jara sledoval z čestné lóže i exslávista Vladimír Šmicer.

Trenér Josef Csaplár po zápase upozornil na to, že výhra se nerodila snadno. „I Příbram měla šance. Nemůžu nevidět břevno a vyloženou příležitost soupeře za stavu 1:0 v prvním poločase,“ poznamenal kouč. „Po přestávce nás na začátku podržel Radek Černý. Pak se ukázala kvalita našich hráčů. Viděl jsem řadu pozitivních okamžiků, mohli jsme vstřelit i další branky. Škoda, že se nám nedařily lépe finální přihrávky,“ dodal.

„Jsme rádi, že jsme získali tři body. Vítězství je velmi cenné. Do utkání jsme šli s respektem, celý týden jsme se na soupeře připravovali. Příbram je houževnatá, má dobrou obranu. Její výsledky nejsou náhodné,“ prohlásil Csaplár. „Čtyřbodový náskok před Spartou je povzbudivý. Na druhou stranu na nás teď bude vytvářen větší tlak,“ varuje trenér. „Uděláme všechno pro to, abychom skončili co nejvýše,“ uzavřel.

„Co nás ctilo v předchozích zápasech – důslednost a disciplína v obranné činnosti – se nám dařilo jenom chvíli. Výsledku pomohla laciná branka, před kterou Birhanzl netakticky fauloval před šestnáctkou Kolouška,“ uvedl trenér hostů František Kopač. „O poločase jsme se snažili zmobilizovat síly. Slavia si ale vytvořila tlak a druhý nešťastný gól nás srazil. Pak jsme hráli nedůsledně a nechali Kolouškovi příliš mnoho prostoru,“ pokračoval v hodnocení kouč Příbrami. „Jsem trochu zklamaný. Můžete prohrát, na můj vkus však bylo v naší defenzivě chyb moc,“ uzavřel Kopač

Ohlasy slávistů
Fotogalerie
Video (WMV, 13.8 MB, 120 sek.)
Průběh zápasu

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články