Slávisté boj o titul nevzdali | SK Slavia Praha
Více

Slávisté boj o titul nevzdali

Slávisté udělali svým fanouškům radost. Po téměř roce připravili Baníku první porážku na domácím hřišti. „Je to hodně důležité vítězství. Zdramatizovali jsme situaci v tabulce, stát se teď může cokoliv,“ řekl krátce po utkání Karel Piták. „Přijeli jsme sem bodovat, jsme maximálně spokojení. Situace je teď otevřená, uvidíme, jak se bude liga vyvíjet dál,“ prohlásil Martin Latka.
Slávisté udělali svým fanouškům radost. Po téměř roce připravili Baníku první porážku na domácím hřišti. „Je to hodně důležité vítězství. Zdramatizovali jsme situaci v tabulce, stát se teď může cokoliv,“ řekl krátce po utkání Karel Piták. „Přijeli jsme sem bodovat, jsme maximálně spokojení. Situace je teď otevřená, uvidíme, jak se bude liga vyvíjet dál,“ prohlásil Martin Latka.

Slavia se vedení ujala v 17. minutě střetnutí. Po chybě Bolfa v pokutovém území se míče zmocnil György Jozsi. „Trenér nás nabádá, abychom ihned po ztrátě míče začali soupeře napadat a zabránili mu založit protiútok. Díky tomu se mi podařilo získat míč,“ popisoval první polovinu střeleckého úspěchu maďarský fotbalista, který poté balón nacentroval na osamoceného Karla Pitáka. „Nabíhal jsem si na přední tyč a dostal skvělou přihrávku. Stačilo míč jen trefit,“ poznamenal Piták. „První gól je výhoda pro každý tým. Platilo to dnes i o nás. Začalo se nám dařit,“ usmíval se Martin Müller.

Ostrava nesložila zbraně a za veliké podpory početného hlediště se hnala za vyrovnáním. Své šance však soupeř neproměnil. „Po inkasovaném gólu musel Baník otevřít hru, což nám vyhovovalo,“ řekl Karel Piták. Výsledkem našeho snažení byly dvě příležitosti Pavla Kuky. „Mrzí mě, že jsem mužstvo nepodržel. Takové možnosti se musí využít,“ zlobil se Kuka, kterého štvala především situace minutu před koncem poločasu, kdy se ocitl sám před Laštůvkou. „Překvapilo mě, že jsem se k míči dostal. Zazmatkoval jsem, nechci se ale vymlouvat, brankář mě vychytal,“ dodal pětatřicetiletý útočník.

Nejblíže vyrovnání byl v 59. minutě domácí Miroslav Matušovič, jenž hlavičkoval ze středu pokutového území do břevna. „Byla to jejich největší šance. Matušovič míč hlavou perfektně trefil. Šel jsem po balónu, ale asi bych ho nechytil,“ popisoval brankář Radek Černý.

Krušné okamžiky prožívali slávisté mezi 72. a 77. minutou. V jednu dobu totiž na trávníku leželi Görgy Jozsi i Pavel Kuka, a my hráli o devíti. „Museli jsme se rychle srovnat v obraně, trenér dal pokyn Davidu Kalivodovi, ať se stáhne zpátky. Bylo to nepříjemné, protože Baník byl v té chvíli v tlaku,“ řekl Müller. „Takticky jsme tu situaci nezvládli. Nemůžeme dvojité oslabení dopustit. Musíme takovou situaci řešit za cenu karet nebo i kdyby měl masér na hřišti vysypat kufřík,“ řekl kouč Josef Csaplár.

Přestože zranění zprvu nevypadala dobře, zdá se, že se nejedná o nic vážného. „Natáhl jsem si sval. Dostal jsem léky a led. Myslím, že to bude dobrý,“ sdělil Jozsi. Pavel Kuka se zase ve vzduchu srazil s protihráčem. „Najednou jsem dostal ránu do hlavy. Mám šest stehů,“ vzpomněl nepříjemný okamžik Kuka.

V závěru střetnutí se soupeř nadechoval k finálnímu náporu a ještě více otevřel obranu. Ani hra na tři beky Ostravany ke gólu nedovedla. Naopak, v nastaveném čase jsme naše vedení pojistili. „Karel Piták mi dal balón za stopera. Mohl jsem to trefit líp, naštěstí to tam spadlo,“ popisoval svou první branku v ligové kariéře Tomáš Hašler. „Jsem moc rád,“ dodal mladý útočník.

Díky vítězství na Bazalech si Slavia připsala do tabulky další tři body a i nadále drží korunu pro nejlepší mužstvo jara. „Jsme maximálně spokojení, vrátili jsme se do hry o titul,“ pokračoval Hašler. „Vítězství je důležité pro sebevědomí hráčů. I nadále budeme hrát tak, jak jsme si po příchodu trenéra Csaplára předsevzali,“ uzavřel Kuka.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články