Patrik Gedeon tipuje jednogólovou výhru | SK Slavia Praha
Více

Patrik Gedeon tipuje jednogólovou výhru

Přestože se Patrik Gedeon teprve zotavuje z těžkého zranění kolena, utkání Slavia – Sparta si jako divák nenechá ujít. „Na derby určitě přijdu,“ prohlašuje defenzivní středopolař. „Kluci mají formu. Věřím, že zápas zvládneme. Vyhrajeme 1:0, gól vstřelí Karel Piták,“ tipuje Gedeon. „Vítězství bude důležitý krok k tomu, abychom ještě potrápili Ostravu. Rozhodnuto není. Do konce ligy zbývá deset kol, takže bodů je ve hře stále dost."
Přestože se Patrik Gedeon teprve zotavuje z těžkého zranění kolena, utkání Slavia – Sparta si jako divák nenechá ujít. „Na derby určitě přijdu,“ prohlašuje defenzivní středopolař. „Kluci mají formu. Věřím, že zápas zvládneme. Vyhrajeme 1:0, gól vstřelí Karel Piták,“ tipuje Gedeon. „Vítězství bude důležitý krok k tomu, abychom ještě potrápili Ostravu. Rozhodnuto není. Do konce ligy zbývá deset kol, takže bodů je ve hře stále dost.“

Jak vnímá fotbalista atmosféru derby? „Vždycky jsem se na ně těšil. Škoda, že nemůžu hrát. Je to vyvrcholení ligy. Zápasy se Spartou jsou vždy vyhecované, člověk dá do hry víc srdíčka. Dnes už jsou sice trochu poklidnější než když hrával Pavel Řehák, ale pořád jde o hodně,“ říká Gedeon. „Doufám, že přijde hodně diváků. Fanoušci nám pomůžou. Známe to z pohárových utkání, kde nás hnali dopředu, a i díky nim jsme ta střetnutí zvládli,“ zve do hlediště všechny příznivce sešívaných osmadvacetiletý záložník.

Rehabilitace po operaci křížového vazu pokračuje podle plánu. „Tento týden jsme najeli na dvoufázové tréninky. Koleno drží, neotéká. Pozvolna si přidávám, ale musím pomalu, abych nic neuspěchal,“ vysvětluje fotbalista. A jak vypadá Gedeonův program? „Má mě na starosti kondiční trenér Honza Netscher. Zaměřujeme se hlavně na posílení svalů. Chodím hodně do posilovny, běhám a jezdím na kole. Také cvičím na nestabilních plošinách. Jde mi to docela dobře,“ usmál se na závěr.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články