Slavia je zpátky z Turecka | SK Slavia Praha
Více

Slavia je zpátky z Turecka

Slávisté se vrátili ze soustředění v turecké Antalyi. Na jihu Evropy strávili osm dnů. „Pobyt splnil svůj účel. Hodnotím ho hodně pozitivně. Dokážu si představit, že se sem za rok vrátíme. Hřiště u hotelu, posilovna, projekční místnost, jídlo, ubytování, vše na vysoké úrovni. Ale co platí obecně - jestli byla příprava dobrá, nebo špatná, uvidíme, až skončí liga. Zní to jako fráze, ale je to tak,“ řekl trenér Josef Csaplár...
Slávisté se vrátili ze soustředění v turecké Antalyi. Na jihu Evropy strávili osm dnů. „Pobyt splnil svůj účel. Hodnotím ho hodně pozitivně. Dokážu si představit, že se sem za rok vrátíme. Hřiště u hotelu, posilovna, projekční místnost, jídlo, ubytování, vše na vysoké úrovni. Ale co platí obecně - jestli byla příprava dobrá, nebo špatná, uvidíme, až skončí liga. Zní to jako fráze, ale je to tak,“ řekl trenér Josef Csaplár.

Na konci minulého týdne nepřálo výpravě počasí, trénovala ale i tak. „Měli jsme trochu obavy, byly silné bouřky, takže jsme se báli, aby se neopakoval minulý rok,“ svěřil se Csaplár. Loni totiž v Antalyi pršelo Slavii nepřetržitě až do odletu. Letos ale po třech dnech mraky zmizely. „Pak bylo nádherně,“ těšilo trenéra.

V průběhu pobytu sehráli slávisté tři zápasy turnaje Arcadia Belek Cup. Podlehli rumunskému Rapidu Bukurešť, porazili korejský Bucheon a prohráli s Groclinem Grodzisk. „Rapid předvedl výborný fotbal, mrzí mě, že jsme nedotáhli do konce předvedenou hru, kterou hodnotím kladně. Bucheon byl nesmírně běhavý a agresivní soupeř. Proti Groclinu jsme trestuhodně zahodili řadu šancí,“ podotkl kouč. (O zápasech čtěte zde.)

Co se týče zdravotního stavu mužstva, nenastala žádná zásadní komplikace. „Nic mimořádného. Snad jen že marodka byla průběžná, potíže měli vždy tři čtyři hráči,“ vzpomněl Csaplár. „Ale v tomhle problém nebyl,“ dodal vzápětí.

V péči lékařů zůstává Karel Piták, který se zotavuje po infekci. Trénovat by měl začít v pondělí. Jindřich Skácel laboruje se zády. Matěj Krajčík má problém s kolenem a musí na několik dnů vysadit. Turecké soustředění vůbec neabsolvovali Adauto, jenž má nohu v sádře, Martin Latka (svalové potíže) a Patrik Gedeon, který nabírá sílu po loňské operaci kolene.

Před Slavií je poslední týden před začátkem ligových odvet. Červenobílí se představí příští sobotu na Strahově proti posledním Blšanům. „Budeme vyloženě dolaďovat. Začínal jsem s pětatřiceti fotbalisty, teď jsme zúžili na dvacet. Mělo by jich zůstat osmnáct. V následujících dnech vykrystalizuje základní sestava. V současné době už mám v hlavě osm hráčů, o kterých si myslím, že prokázali dostatečnou výkonnost,“ uzavírá Josef Csaplár.

Foto: mihaal

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články