Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný | SK Slavia Praha
Více

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Oznámení o prodloužení Bořilovy smlouvy proběhlo na úterním Slavia Business Clubu, kterého se poprvé účastnil nový majitel Pavel Tykač se synem Michalem, členem dozorčí rady klubu, z úst předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka. Bořil podepsal novou smlouvu už před dvěma měsíci.

„Jsem nadšený a odhodlaný. Super, že tady mohu být zase o rok déle. Moc si toho vážím, jsem šťastný, že pokračuju,“ říká Jan Bořil.

33letý obránce překonal vleklé zdravotní problémy, v létě se probil herním i kondičním soustředěním v Rakousku. Vysloužil si místo na soupisce, v probíhající ligové sezoně zapsal jedenáct startů, dvakrát se zapsal mezi střelce, naposledy o víkendu proti Olomouci. 17. prosince na půdě Baníku Ostrava trefil vítěznou branku.

Na podzim se spoluhráči oslavil historický triumf, první místo ve skupinové fázi Evropské ligy. V domácím střetnutí proti AS Řím (2:0) odehrál plnou porci minut. A červenobílý dres, ve kterém hrál Ligu mistrů, čtyřikrát slavil zisk mistrovského titulu a čtyři triumfy v domácím poháru, bude navlékat i v příštím ročníku.

K prodloužení smlouvy došlo už před několika týdny, dalo vám to klid před vrcholem sezony?
„Možná ano, jsem za to rád. Ale já to tak neberu. Soustředím se na tým, na kluky. Abychom podávali výborné výkony, abychom získali další úspěchy.“

Optikou letošní sezony, jaký moment byl pro vás nejsilnější?
„Na tým jsem pyšný každý zápas, teda většinou (smích). Ale samozřejmě musím zmínit doma proti AS, kdy jsme je porazili 2:0. To bylo hodně emotivní, zažil jsem toho dost, ale tohle bylo jedinečné.“

Jak náročné je pro vás chystat se na zápasy v delších časových rozestupech?
„Samozřejmě bych raději větší vytížení, ale jsem vůbec rád, že tady mohu být. Trénovat, někdy zasáhnout do zápasu. Když nastoupím, občas dám i gól (smích). Za to jsem moc rád, že můžu týmu pomoct i takhle. Těší mě důvěra trenérů, že mě vyšlou na hřiště i v takovýchto těžkých utkáních.“

A asi také přízeň fanoušků, jejichž jste velký oblíbencem.
„Samozřejmě! Vnímám to, moc jim děkuju. Jejich podpora je senzační. Všichni v kabině si toho strašně ceníme.“

Zdraví drží?
„Nějaké šrámy tam jsou, ale cítím se dobře. Na nadstavbu se těšíme všichni, doufáme, že to nakonec dobře dopadne.“

Před startem nadstavby zbývá odehrát poslední kolo v Hradci. Jaký je plán? Dvě utkání jste v lize bez výhry.
„Asi musíme dát více gólů, než dá soupeř (smích). Ale vážně, vzadu musíme hrát zodpovědněji, ušetřit si laciné obdržené góly. Další zaváhání už si dovolit nemůžeme.“

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

3. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Další články