Deset branek Pardubicím, hattrick Nekesy a Morávkové | SK Slavia Praha
Více

Deset branek Pardubicím, hattrick Nekesy a Morávkové

Fotbalistky Slavie prokázaly svou dominanci i v závěrečném kole základní části sezony. Během celého průběhu čtrnácti zápasů si udržely neporazitelnost a svou sílu potvrdily i v utkání proti Pardubicím, které rozdrtily výsledkem 10:0. V zápase se blýskly Marjolen Nekesa a Tamara Morávková hattrickem.

Souboj s Pardubicemi měl podobný průběh jako předchozí zápas proti Lokomotivě Brno, kde již od úvodních minut bylo zřejmé, kdo bude na hřišti převládat. V Horních Měcholupech se fanoušci mohli radovat z prvního gólu velmi brzy, už sedm minut po úvodním hvizdu. Střeleckou formu potvrdila Marjolen Nekesa, která zakončila hlavou centr Denisy Veselé. Tamara Morávková znovu rozvlnila síť, když hlavou přidala druhou branku Slavie, tentokrát po centru Petry Divišové. Fotbalistky Slavie dokázaly opět využít svou výškovou převahu při třetím gólu, když se Molly MCLaughlin po rohovém kopu prosadila k míči a z hranice malého vápna přesně zakončila. Martina Šurnovská přispěla čtvrtým gólem po asistenci od Marjolen Nekesy, zatímco Marjolen Nekesa následně sama zvýšila poločasové skóre na 5:0.

Stejně jako první poločas začínal, tak i končil, když si Marjolen Nekesa připsala svůj třetí gól v tomto utkání a současně dvaadvacátou branku v této sezóně. Ve druhém poločase hattrick dokončila také Tamara Morávková, k vysokému výsledku přispěly i Kristína Košíková a střídající Tereza Szewieczková. Slávistky nastřílely ve čtrnácti zápasech neuvěřitelných 76 branek, zatímco inkasovaly pouze pětkrát. Nejúspěšnější střelkyně týmu je Marjolen Nekesa, která dosáhla úctyhodného počtu 22 gólů. Následuje ji Molly McLaughlin s osmi góly, společně s Michaelou Khýrovou.

Další utkání fotbalistek Slavie je na programu v rámci semifinále poháru FAČR, kdy se postaví 14. dubna od 17:30 na Strahově rivalovi ze Sparty.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články