Reprezentace žen do 23 let pod vedením Blanky Pěničkové | SK Slavia Praha
Více

Reprezentace žen do 23 let pod vedením Blanky Pěničkové

Nově vytvořená reprezentační kategorie žen do 23 let čeká v dubnu první společná akce pod vedením hlavní trenérky Blanky Pěničkové. Na zahajovací kemp v Písku nominovala dvaadvacet hráček.

Bývalá dlouholetá hráčka Slavie a asistentka trenéra Blanka Pěničková čeká poprvé role hlavní trenérky a to reprezentačního výběru žen do 23 let. První společná akce proběhne od 1. do 5. dubna v Písku. Součástí nového projektu reprezentačního výběru žen do 23 let bude i trenérka brankářek WU18 Slavie Barbora Sladká a kondiční trenér A-týmu žen Slavie Lukáš Stránský.

„Čeká nás první seznamovací kemp, kde vznikl nový realizační tým a nová skupina hráček, kterých se bude nová kategorie týkat. Je to pětidenní kemp, kde proběhne seznamování z obou dvou stran. Čekají nás tréninkové jednotky a modelový zápas mezi sebou, další akce je naplánovaná letní dvojzápas proti Finsku, kdy už přijde konfrontace se zahraničním týmem,“ říká v nové roli trenérka Blanka Pěničková.

„Jedná se o mezičlánek mezi reprezentačním výběrem WU19 a A-týmu žen, je dobře, že tato kategorie vznikla, těším se na to. Tento ročník nebude v následujících dvou letech soutěžní. UEFA má však v plánu, že se v budoucnu soutěžní ročník rozšíří i o tuto kategorii,“ doplnila.

Na první zahajovací kemp byla nominována jediná slávistka a to brankářka Tereza Fuchsová.


Aktuálně

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Parádní výkon. Plán? Pomoci týmu dobýt Letnou

4. 5. 2024
Mojmír Chytil svou čtrnáctou a patnáctou brankou v sezoně přispěl k drtivé výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Po zápase si pochvaloval předvedenou hru do ofenzivy i defenzivy, přiblížil situaci u efektní patičky a rozpovídal se také o situaci na čele ligové i střelecké tabulky.

Výhra s Baníkem. Dva góly Chytila i skvělý Schranz

4. 5. 2024
Slávisti vstoupili do FINÁLE FORTUNA:LIGY suverénním způsobem, před zraky 18 028 diváků porazili v Edenu Baník Ostrava vysoko 5:0. Mojmír Chytil skóroval dvakrát, Václav Jurečka se brankou osamostatnil na čele tabulky střelců. Ivan Schranz ke gólu přidal dvě krásné asistence, soupeř dohrával od 52. minuty o deseti.

Další články