Kdy a kde sledovat slávisty v reprezentacích? | SK Slavia Praha
Více

Kdy a kde sledovat slávisty v reprezentacích?

První reprezentační přestávka roku 2024 je tady. V reprezentačním přehledu najdete, kdy a kde sledovat slávisty v národních týmech.

Česko

Pro svůj premiérový sraz povolal trenér Ivan Hašek hned osm slávistů. Reprezentační premiéry se na březnovém srazu můžou dočkat Tomáš Vlček a Matěj Jurásek. V nominaci nechybí ani reprezentační stálice David Douděra, Tomáš Holeš, Mojmír Chytil, Lukáš Provod, Jindřich Staněk a David Zima. Mezi náhradníky jsou připraveni Aleš Mandous, Ondřej Zmrzlý, Petr Ševčík a Václav Jurečka.

Příprava na EURO začne v Oslu, kde Čechy v pátek od 18:00 čeká utkání proti domácímu Norsku v čele s Erlingem Haalandem nebo kapitánem Martinem Odegaardem. Přímý přenos můžete sledovat na ČT 2. V úterý 26. března pak od 20:00 v epet Areně vyzvou Arménii, utkání odvysílá ČT sport.

Mojmír Chytil při zápase proti Maďarsku FOTO: Česká fotbalová reprezentace

Slovensko

Slovensko se bude stejně jako Česko připravovat na EURO v Norsku (26. března od 19:00 na Sport 1), předtím 23. března od 18:00 na Tehelném poli vyzvou Rakousko, přímý přenos odvysílá RTVS Šport. V nominaci trenéra Calzony nechybí Michal Tomič. Ivan Schranz byl povolání, ale kvůli zdravotním problémům nakonec reprezentační zápasy vynechá


Michal Tomič a Ivan Schranz po postupu na EURO

Libérie

Oscar se s Libérií připravuje na dvojzápas předkola kvalifikace Afrického poháru národů proti Džibutsku. První utkání je na programu už ve středu v Marrákeši od 23:00. Odveta v Libérii se odehraje v úterý 26. března od 17:00 na Stadionu Samuela Kanyona.

Oscar na tréninku liberijské reprezentace FOTO: Liberia Football Association

Česko U21

Česká reprezentace do 21 let sehraje přípravné utkání se Severním Irskem (21. března v Pardubicích) a kvalifikační duel s Islandem (26. března v Hradci Králové). Červenobílé barvy budou reprezentovat slávisté na hostováních Antonín Kinský, Matyáš Vágner, Denis Halinský, Filip Prebsl, Albert Labík, Marek Icha a Daniel Fila. Mezi náhradníky jsou připraveni Jan Sirotník a Filip Horský.

Marek Icha a Daniel Fila na tréninku lvíčat FOTO: Česká fotbalová reprezentace

Norsko U21

Kapitána norské jednadvacítky Christose Zafeirise čeká ve čtvrtek od 20:00 přípravný zápas proti Nizozemsku, v úterý 26. března pak od 17:00 v rámci kvalifikace na EURO přivítají San Marino.

Další mládežnické výběry

Hostující slávisty Štěpána Berana a Filipa Horského čekají s českou reprezentací do dvaceti let dva zápasy Elitní ligy U20 proti Portugalsku (21. března od 16:00) a Anglii (26. března od 15:00).

Slávisté mají ze všech klubů nejpočetnější zastoupení v kategorii U19. Pro elitní fázi kvalifikace na mistrovství Evropy jsou připraveni Eric Hunal, Miloš Pudil, Matěj Zachoval, Mikuláš Konečný, Adam Pudil, Adam Rezek, Matěj Žitný a David Planka, který hostuje ve Vlašimi. O postup na EURO U19 budou v Itálii bojovat proti Gruzii (20. března od 12:00), domácí Itálii (23. března od 16:30) a Skotsku (26. března od 14:30).

Elmedin Rama reprezentuje Kosovo v kategorii do devatenácti let, v elitní fázi kvalifikace o postup na evropský šampionát vyzve Rakousko (20. března od 16:00), Španělsko (23. března od 16:00) a Slovinsko (26. března od 12:00).

Šest slávistů bude reprezentovat Česko v kategorii do osmnácti let. Pro přípravné zápasy proti Anglii (20. března od 13:00), Nizozemsku (22. března od 18:00) a Německu (25. března od 11:00) jsou nominováni Tobias Boledovič, Jakub Dufek, Samuel Pikolon, Dominik Pech, František Herák, Denis Zamazal.

Nejpočetnější klubové zastoupení mají sešívaní i v kategorii do sedmnácti let. Pro druhou fázi kvalifikace na evropský šampionát budou bojovat Štěpán Beran, Jakub Kolísek, Marek Naskos, Marek Obdržálek, Kryštof Čížek, Josef Kolářík a Šimon Slončík. Sedmnáctku čekají souboje proti Bělorusku (20. března od 14:00), Bosně a Hercegovině (23. března od 14:00) a Polsku (26. března od 14:00).

Největší klubové zastoupení mají slávisté i v kategorii U16. Pro přípravné zápasy proti Walesu (26. března od 18:30), Mexiku (28. března od 18:30) a Japonsku (30. března od 18:00) jsou připraveni Maxim Magada, Martin Kovář, Patrik Kubů a Vítek Skokan.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články