Víkendové vítězství mladších i starších žákyň v derby | SK Slavia Praha
Více

Víkendové vítězství mladších i starších žákyň v derby

Mládežice Slavie mají za sebou úspěšný víkend, mladší i starší žákyně vyzvaly na souboj rivala ze Sparty a obě dvě utkání zvládly vítězně!

WU13

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 6:1
Branky: 1x Zelenková, 3x Kolingerová, 1x Michněvičová, 1x Nemcová

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: V dosavadní jarní části sezóny nejlepší výkon, který jsme zatím předvedli. Holky byly dobře nastavené do utkání, již před vstupem do zápasu. Odvaha, sebevědomí, reakce na druhé míče a neprohrávat souboje. Začátek zápasu se nesl spíše v boji o každý míč, povedlo se nám po úvodních deseti minutách více držet míč, kombinovat a určovat tempo hry. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a Spartu jsme kromě jedné chyby do šancí nepouštěli. Chtěl bych pochválit holky, že během celého zápasu hrály v obranné části na, co největší riziko při výstavbě a díky tomu jsme přecházeli přes první řadu Sparty.i. Během utkání jsme i dobře vyhodnocovali, kdy otočit hru a jít v křídelním prostoru 1v1. Druhý poločas byl více otevřený a Sparta si i vytvořila více šancí, ale dobře týmu pomohla v bráně Hromadová. Velmi zajímavý výkon předvedla v obraně Lhotská, Kolingerová byla rychlostně nejlepší hráčkou a Šteflová s Horálkovou, které se nebály hrát.


WU15

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 3:2
Branky: 2x Stejskalová, 1x Lehečková

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: Holky do utkání vstupovaly s velkým odhodláním napravit výsledkově nepovedený zápas s Hradcem. Vstup do utkání byl z naší strany aktivní, ale více šancí si vytvořily soupeřky. Ve třicáté minutě se nám podařilo dostat do vedeni po chytrém řešení úniku Stejskalovou, ale po herně slabším úseku se bohužel soupeři povedlo vyrovnat ze standardní situace.Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a znovu jsme se dostali do vedení. Dramatický zápas pokračoval, když další vyrovnání přišlo po penaltě.Naše vůle po vítězství ale byla silná a tři minuty před koncem jsme ze skvěle vyřešeného protiútoku zapas rozhodli. Druhá výhra v derby v sezóně má o to větší hodnotu, že v našem týmu nastupuje výrazně vyšší počet hráček mladšího ročníku 2010 než u soupeře. Dnes musíme pochválit celý tým, který předvedl týmový výkon. Velkou oporou týmu byla brankářka Nela Raselová, která předvedla v důležitých momentech utkání skvělé zákroky. Střelecky se také prosadila nová hráčka týmu Veronika Lehečková.

Tým Kristýny Svobodové aktuálně vévodí tabulce starších žákyň s náskokem čtyř bodů.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články