Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí | SK Slavia Praha
Více

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Loko Vltavín 3:0 (2:0)

Sestava: Sirotník - Trédl, Švec, Hunal (89. Behenský), Zachoval - Konečný, Pech Dom. (64. Dufek), Jelínek (71. Žitný), Pudil A. (64. Sy), Ogungbayi - Škoda (71. Rama)

Góly: 23. Ogungbayi, 45. Škoda, 90. Sy

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Soupeř je sice tabulkově na chvostu, ale v zimním období posílil a omladil o hráče z akademie Sparty. Dalo se tak očekávat oboustranně kvalitní utkání. Soupeř byl od úvodu více na míči, lépe kombinoval a vysokým napadáním nám narušoval rozehrávku. Dá se říct, že nás způsobem a kvalitou hry dost zaskočil. V presinku jsme chtěli být efektivnější, jen se nám to nedařilo. O to víc jsme byli nebezpeční v rychlém přechodu, ze kterého pramenily vyložené šance. Dvě z nich jsme do půle využili. Ve druhé půli jsme chtěli být lepší v postupném útoku, ale obraz hry se moc nezměnil. Soustředili jsme se spíše na defenzivu a čekali na šanci utkání rozhodnout. Soupeři jsme po hrubé chybě v rozehrávce nabídli možnost snížení, ale Sirotník důležitý moment zvládl. Dnes to nebyl herně optimální výkon, ale charakter celého týmu a vůle jít za vítězstvím je obdivuhodná. Nutno také dodat, že proti nám dnes stál výborný soupeř.

U19

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Sestava: Rezek – Boledovič (80. Holub), Hanzelka, Mervard (80. Slončík), Herák – Žitný (46. Teterya), Naskos, Zamazal – Pudil M. (61. Palán), Pikolon, Lacko (70. Jinoch Jan)

Góly: 90. Jinoch Jan

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Proti Plzni jsme podali zatím nejlepší herní výkon s množstvím šancí. Herní dominanci v obou poločasech jsme nepodpořili přesným zakončením z vyložených pozic, a tak jsme vítěznou sérii neprodloužili. Za soupeře byl jediným nebezpečím nigerijský útočník, který vstřelil i oba góly z penalty a brejku. My jsme mohli vyrovnat ještě z posledního rohu, ale netrefili jsme branku. Myslím, že jsme poněkolikáté v sezoně zbytečně a nezaslouženě ztratili body v zápase, kde jsme svého soupeře jednoznačně přehráli.

U18

FK Jablonec U19 vs. SK Slavia Praha 2:5 (1:2)

Sestava: Kalanin – Palán, Olatunji (62. Mervard), Kopecký, Jelínek L. (62. Sehnoutka) – Franěk, Hubička (46. Kovář), Holub – Kumpan (46. Březina), Teterya (62. Fuksa), Jinoch Jan

Góly: 63. a 69. Franěk, 34. Jinoch Jan, 65. Kopecký, 70. Sehnoutka

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Od úvodu utkání jsme měli nad prvním týmem tabulky herní převahu, kterou jsme i přes několik slušných náznaků šancí neproměnili v gól. Soupeř hrál velmi jednoduše a většinu získaných míčů posílal z první rovnou na útočnou polovinu. I přes naší herní převahu šel do vedení Jablonec po nedorozumění stoperů. Vlastní gól nás nerozhodil a rychle jsme odpověděli. Nejprve Franěk po Jinochově asistenci a pak Jinoch po Fraňkově asistenci. Ve druhém poločase se nám v prvních minutách stejně jako minulý týden nedařilo navázat na velmi slušný výkon z první půle. To se ale po chvíli změnilo, když jsme utkání definitivně rozhodli třemi góly. Pak už se utkání spíše dohrávalo a na klucích byl znát předešlý náročný program. Soupeř byl na naší polovině, ale nevytvářel si moc šancí. Nakonec Jablonec snížil z penalty na konečných 2:5.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 2:0 (2:0)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Kočvara, Kovář, Beran – Čížek, Hubička (76. Jelínek L.), Slončík (67. Adam) – Kozhushko, Németh (63. Kumpan), Kolářík

Góly: 13. Čížek, 17. Németh

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Výborné mládežnické utkání s velkou naší převahou v první půli, kdy jsme vsítili brzy dvě branky a další mohli přidat. Soupeř chtěl hrát fotbal, ale my byli soustředění, organizování, dotěrní a velice kvalitní v útoku. Hrálo se ve velké intenzitě a síly po změně stran docházely. Soupeře jsme nebyli schopni zlomit dalším gólem a šance jsme buď zahazovali nebo volili špatná řešení v jasných pozicích. I proto soupeř stále větřil šanci na výsledkový úspěch a nepolevoval ve své snaze. My tak museli držet koncentraci po celé utkání.

U16

FK Jablonec U17 vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:3)

Sestava: Suchý – Skokan (46. Červenka), Janota, Chaluš – Frolík, Horváth, Tománek (61. Ferenc), Palaščák (61. Klepáč) – Hájek, Magada (69. Kozhushko), Drašnar (69. Brázda)

Góly: 11. Horváth, 40. Frolík, 45. a 53. Magada, 71. Kozhushko, 84. Chaluš

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Jablonec zatažen do středního bloku hrozil z rychlých protiútoků. My jsme dobývali a z kraje zápasu se nám to moc nedařilo, ale po lehké úpravě v rozestavení jsme se již přes řady dostávali lépe. Po pěkných akcích jsme dali v každém poločase tři branky.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec 13:1

Sestava: Vávra – Chadima, Kratochvíl (61. Kuneš), Barčot, Baroš (41. Pancíř) – Mašek (41. Kupera), Ilinčić – Zadorozhnii, Svoboda, Belžík – Srb (61. Procházka)

Góly: 4x Srb, 2x Ilinčič, 2x Zadorozhnii, 2x Kupera, 2x Procházka, Belžík

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Utkání na jednu branku, spousta gólů a dalších neproměněných šancí. Soupeř se k naší brance dostával jen velmi zřídka. Těší mě, že se nám pomalu vracejí dlouhodobě zranění hráči. Zápas dobře posloužil pro vyzkoušení individuálního zaměření hráčů pomocí rolí. Kluci to výborně plnili.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec 8:0

Sestava: Jeřábek – Bryndza, Šafr, Vacek, Hofman – Biriukov, Teplý (54. Košťál D.), Fingerhutt – Fukna, Šourek (54. Štěpánek), Novotný

Góly: 3x Fukna, 2x Novotný, Fingerhutt, Biriukov, Šafr

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Dnes i přes jasný výsledek to nebylo úplně pravé ořechové. Až do padesáté minuty jsme se trápili v koncovce. Soupeř občas zahrozil povedenou akcí, většinou rychlým přechodem. Často jsme jim nabídli šanci bohorovností v zadních radách. Jablonec se sympaticky snažil vystavovat od brankáře. Z toho však často pramenily jejich ztráty a naše šance. V poslední dvacetiminutovce se konečně s brankami roztrhl pytel.

U13

FK Jablonec vs. SK Slavia Praha 5:10

Góly: 2x Petrović, 2x Kléma, 2x Šíma, 2x Javůrek, Sklenář, Rusyn

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání v Jablonci bylo pro nás po dlouhé době trochu něco jiného. Kluci hráli i na netradičních postech a měli velkou minutáž. První třetina utkání byla rozkoukávací až profesorská. Druhá část už byla o převaze jak v útočné, tak obranné části. Třetí třetina už byla volnější a byly k vidění pěkné akce. Utkání s Jabloncem nám ukázalo okénka v obranné činnosti a součinnosti. Naopak bych vyzdvihnul hru z křídelního prostoru a individuální akce.

U12

Miniturnaje Německo

Sestava: Vacek, Vohralík – Hošek, Hlaváč, Ficl, Lžíčař, Kalík, Vrabec, Bayo, Botnari, Jozífek, Plháček, Podhorský, Šálený

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Celkově se nám líbilo to sobotní přečíslení a podčíslení. Tenhle formát je pro kluky velmi rozvíjející v defenzivě i ofenzivě a určitě by stálo za to, abychom to hráli více i u nás v Česku. V každém zápase ze sebe kluci museli dostat to nejlepší, aby se mohli top německým týmům rovnat. Co se týká rozdílů, německé týmy byly kvalitnější v přihrávkách a v prvních dotecích. Za zmínku ještě stojí, že nás doplnili dva o rok mladší kluci a hráli skvěle.

U11

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 5:2

Góly: Kalík, Nesvadba

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: Dnešní utkání rozhodla první desetiminutovka, kdy jsme obdrželi tři branky. Od této chvíle se hra začala vyrovnávat a naši kluci byli více na míči, začali více dostupovat protihráče a chtěli více hrát fotbal. Druhou třetinu jsme začali skvěle, soupeře jsme k ničemu nepustili, nicméně slabinou bylo zakončení, které nás trápilo až do konce zápasu. Dařila se nám výstavba od brankáře, kde byli naši hráči velmi odvážní a nebáli se hrát i pod velkým tlakem, z čehož pramenilo otáčení těžiště hry. Kluky musíme pochválit, že po obdržených rychlých gólech nic nezabalili a zvedli hlavu. Kluci udělali od posledního měření sil velký kus práce.

FK Jablonec U12 vs. SK Slavia Praha 1:6

Góly: Pavlíček J., Pavlíček V., Miketa, Melvin, Pudlik, Kaiser

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: Utkání jsme odehráli v klidu a pohodě. Klukům dnes v zápase šlo vlastně vše a hlavně dnes na hřiště přenesli bojovnost a nasazení ze středečního zápasu na Spartě. Lahůdkou zápasu byl poslední gól Pudlika, který počkal až mu všichni naskákali pod nohy a potom je dloubáčkem přehodil. Sami jsme obdrželi gól až v poslední minutě zápasu.

U10

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Patrika Jaroše: První čtvrtinu jsme měli velice špatný pohyb především od ofenzivních hráčů, kteří se schovávali za soupeřem a nechodili do volných prostorů. Sparta měla od začátku větší nasazení a my jsme se rozkoukávali. Do dalších dvou čtvrtin jsme vstoupili skvěle a výborně presovali rozehrávku soupeře. Zápas jsme poté dostali pod naši kontrolu a dominovali jsme na míči. Naši kluci se dobře dostávali do meziprostorů a v nich byla každá myšlenka hrát nahoru. Byly vidět i cílené průnikovky. Zápas se začal otáčet, ale jakmile jsme se dostali do vedení, přišlo naše spalovací okénko. Byli jsme v drtivém tlaku a zahodili několik šancí. Na začátku poslední čtvrtiny jsme dostali dva góly po ztrátách při výstavbě. Soupeř začal hrát pouze dlouhé míče, na které jsme ze začátku špatně reagovali a nechávali se překopnout. Celkově měl tento zápas velká měřítka. My jsme byli jednoznačně lepší ve výstavbě, jeden na jednoho a v pohybových činnostech. Zlepšit se musíme v zakončení, rychlejším přepínání a zachytávání brejkových situacích soupeře.

Přátelská utkání a miniturnaj Brusel

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Skvělá mezinárodní konfrontace v Belgii. Byla to pro nás v letošním roce už druhá zahraniční zkušenost. V každém zápase jsme se dokázali herně vyrovnat soupeři. Vysoká intenzita každého zápasu. Naše dovednosti v porovnání s ostatními jsou na srovnatelné úrovni, což nás těší. Úroveň pohybu našich hráčů byla možná i na vyšší úrovni. Po celém hřišti jsme hráli jeden na jednoho, kde musíme vyzdvihnout bránění soupeřů, které bylo na vysoké úrovni. V čem jsme byli slabší je první dotek. Scházel nám větší klid přípravy doteku před zakončením. Kluci byli skvěle nastavení po celý víkend, nasazení, odvaha, sebevědomí, neprohrát žádný souboj. Více takových víkendů, pro rozvoj našich hráčů ohromně přínosné.

U9

Přátelská utkání a miniturnaj Brusel

Hodnocení trenéra Jana Duse: Pokoušeli jsme se všechny zápasy hrát ve vysoké intenzitě a presovat soupeře po celém hřišti. Hodně jsme se prali s agresivitou soupeřů, ke konci víkendu už jsme se s tím dokázali vyrovnat. Po cely víkend jsme neměli dobrý pohyb bez míče a malou nabídku. Jsme strašně rádi za tuto možnost. Takové zápasy nás hrozně moc rozvíjejí.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články