Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen | SK Slavia Praha
Více

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

„Branka v nastaveném čase mrzí hodně, protože si myslím, že jsme byli lepším týmem a měli jsme víc šancí. Druhý poločas jsme měli tři možná čtyři stoprocentní šance, mohli jsme ten zápas rozhodnout, ale bohužel jsme ty šance neproměnili a pak nás to v devadesáté minutě potrestalo,“ hodnotí průběh utkání Karel Piták.

Z důvodu zranění Olivie Lukášové se postavila do branky teprve sedmnáctiletá brankářka Nicole Bryscejnová a nervozita na mladé brankářce byla znát. „Pro Nicole v brance to bylo těžké utkání , poprvé hrála v takovém zápase a první dvě branky jí moc nepomohly, ale pak se zklidnila a od té doby chytala slušně. Olivie Lukášová nám samozřejmě chyběla,“ mrzí trenéra.

Diváci měli možnost vidět opět v sešivaném dresu Kateřinu Svitkovou, která hostuje do konce jara ve Slavii z anglické Chelsea. „Herně velmi slušné, je jen škoda, že jako jedna z nejzkušenějších hráček měla tři brankové příležitosti a ani jednu neproměnila. Je to škoda, že jsme takový zápas nedotáhli do vítězného konce. Po dnešku mohlo být rozhodnuto, mohli jsme mít osmibodový náskok, takhle jsme nechali Spartu dýchat a budeme se muset soustředit na další zápas, vítězit, abychom Spartu už vůbec nepustili do hry,“ dodává trenér žen.

V zápase se střelecky dařilo Michaele Khýrové, která se býskla prvním poločase hattrickem a to za pouhých 19 minut. „Je to skvělý pocit, ale určitě bych raději brala tři body, než vstřelila tři branky. Myslím, že jsme si vytvořily několik dalších dobrých šancí, které jsme měly proměnit, výsledek mohl být jiný a mohly jsme vyhrát. Atmosféra v Měcholupech byla skvělá, fanoušci nás hnali dopředu , vytvořili opravdu úžasnou atmosféru a myslím, že si zápas užili, jelikož padlo spoustu branek. Jsme moc rádi, že přišli,“ říká slávistická střelkyně zápasu.

Další domácí utkání žen je na programu 30. března od 14:00 v Horních Měcholupech proti Pardubicím.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Další články