Slávistická akademie je nejlepší v republice | SK Slavia Praha
Více

Slávistická akademie je nejlepší v republice

Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší statut klubové chlapecké i dívčí akademie, který uděluje Fotbalová asociace České republiky.

V hodnocení a následném udělení bodů se zohledňuje vzdělání trenérů dle dosažených licencí, počty hráčů v reprezentačních výběrech i vychovaní hráči v první a druhé lize. V neposlední řadě také účast v mládežnických soutěžích.

Slavia získala celkem 4494 bodů, přičemž k udělení této licence stačí pouze bodů 2500. Slavia s necelými čtyř a půl tisíci body získala nejvíce ze všech ucházejících se klubů České republiky a pro kalendářní rok 2024 se tak může pyšnit označením nejlepší akademie v republice.

„Licenční řízení můžeme považovat za formu komplexního hodnocení několikaleté práce akademie. Výsledek nás velmi potěšil. Největší bodovou váhu ve vyhodnocování má počet reprezentantů a hráčů vychovaných pro profesionální fotbal. V této kategorii se nám opravdu daří,“ říká manažer akademie Petr Hurych.

Statut klubové akademie je v rámci FAČR nejprestižnější a nejvyšší možné ohodnocení mládežnické fotbalové akademie a jeho udělení je závislé na splnění jasně daných podmínek. Každoročně podléhá přísnému licenčnímu řízení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Klub je povinen v rámci licenčního řízení dlouhodobě garantovat přesně nastavené personální i technické zabezpečení.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články