Mládežnice úspěšně odstartovaly jarní sezonu | SK Slavia Praha
Více

Mládežnice úspěšně odstartovaly jarní sezonu

Mládežnice Slavie úspěšně nastoupily do jarní části sezony, přičemž si mohly užít radost z vítězství. Nejmladší hráčky kategorie WU9 se zúčastnily přátelského zápasu během tréninkového kempu v Českém Dubu.

WU18

1. FC Slovácko - SK Slavia Praha 1:2
Branky: Sládková, Vojtěchová

Sestava Slavie: Sobotková – Krejčová (45. Vavrlová), Nitche, Blechová, Hrbatá , Sedláčková (60. Benešová), Zomberová(80. Bechyňová), Bartošová, Kroupová (70. Kučerová) Vojtěchová (70. Eiseltová), Sládková (45. Svobodová)

Hodnocení trenéra Patrika Mažári: Dorostenky vyhrály v prvním mistrovském utkání se Slováckem 2:1. Holky si v prvním poločase vytvořily několik brankový příležitostí, ve kterých nedokázali vstřelit branku. Holky šly do vedení v prvním poločase kde se prosadila Sládková a po deseti minutách druhé půle navýšila na rozdíl dvou branek Vojtěchová. Ve druhém poločase se hra vyrovnala Slovácko si vytvořilo několik šancí kde které velmi dobře pochytala skvěle chytající Sobotková. V poslední minutě zápase rozhodčí nařídila pokutový kop , který hráčka slovácká proměnila a uzavřela tak skóre na konečných 2:1.

WU15

SK Slavia Praha - ABC Branik 12:0
Branky: 6x Stejskalová, 2x Majerová, Jarolímová, 1x Štěpánová, Holčáková

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: V prvním jarním kole soutěže jsme v Edenu přivítali soupeřky z Braníka. Celý zápas se odehrával v naší režii a na soupeřově polovině. Pozitivem zápasu je nastoupení Izzy Demmer, která se vrací po těžkém zranění kotniku ze srpna a měla by být jednou z vůdčích osobností týmu.

WU15

SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 10:1
Branky: 2x Stejskalová, Jarolímová, Latochová, 1x Juhásová, Majerová, Miclíková, Lehečková

Po přípravném utkani s Heršpicemi jsme absolvovaly další PU s moravským týmem, který je momentálně na 2. Místě v soutěži.

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: Do utkání jsme vstoupily velmi aktivně a hladově po výhře, dařil se nám vysoký presink a rychlé přepínání díky čemuž jsme hned po 12 minutách vedly 3:0. Holky nevypustily ani zbytek poločasu a po hezkých kombinacích jsme náskok navýšily o další 3 branky. Ve druhém poločase se i přes rychle vstřelených gól nedařilo držet tempo hry, ale i přesto se holky prosadily po hezkých kombinacích a standartní situaci. Konečné skóre mohlo být vyšší, ale řadu příležitostí holky řešily unáhleně. Holky zaslouží pochvalu za určování tempa hry po celý zápas a za dodržování předem určených pokynů. Více se musíme zaměřit na řešení finální části.

WU13

SK Slavia Praha - 1. FC Slovacko 1:8
7+1, 2x40’

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: V tomto utkání nám dělala velký problém výstavba od brankáře. Byli jsme po většinu utkání nepřesní. Kazili jsme již první přihrávky, nezískavali odražené míče, prohrávali jsme souboje a hlavně jsme byli málo odvážní hrát 1v1. V podstatě většinu utkání se obraz neměnil a my se nemohli dostat z výstavby. Chyběla mi zde i větší aktivita záložní řady, která by si aktivněji šla pro míče a vzala zodpovědnost na sebe. Co bych vypíchl, tak po poločase jsme si něco řekli s holkami a musím říct, že jsem viděl v druhém poločase o dost lepší výkon. Věci, které chyběli se začali objevovat. Jako další pozitivum vidím, že jsme v tomto utkání měli nespočet možností vystavovat od brankáře a tím pádem se v této herní situaci zdokonalovat.

WU13

SK Slavia Praha - ABC Braník 10:1
7+1, 2x35’
Branky: 3x Chvojková, 2x Stárková, 3x Kolingerová, Němcová, Krakowitzerová

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: V zápase proti Braníku jsme byli více na míči. Soupeř hrozil během celého utkání většinou z rychlých protiútoků. Z naší strany jsme měli problém s nabídkou hráčů bez míče, často jsme i míče předržovali a nedokázali se dostat do výhodnějších situacích. Utkání bylo z mého pohledu celé takové unavené. Jako pozitivní vidím, že holky hrály do plnější obrany a museli být kreativní a odvážné, jenom zde chyběla větší rychlost při práci s míčem. Zajímavý výkon předvedla Chvojková, která často překonavala soupeře průnikovými přihrávky, driblingem přes střed a nebo měnila tempo a těžiště hry. Dokonce se dostávala i do zakončení ze střední vzdálenosti, ve které byla i úspěšná.

WU11

SK Slavia Praha - FK Kunice 6:10
7+1

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Proti Kunicím jsme nastoupili v rozestavění 2-4-1 v sytému 7+1, formátu hry, který náleží úrovni mladších žákyň. Snažíme se holky připravovat na letní přesun do starší kategorie. V úvodu hry byl na míči spíše soupeř a nám se nedařilo kompaktně bránit. Inkasovali jsme čtyři branky. Nicméně jsme nesklopili hlavy a do půle jsme zvládli snížit na rozdíl jednoho gólu. Bohužel nám opět utekl začátek poločasu a museli jsme tak opět dohánět. Na hřišti jsme nechali všechny síly a i přes konečný výsledek 10:6 jsme se stavem utkání spokojeni.

WU9

SK Slavia Praha - FK Varnsdorf 23:7
3x20 min, 4 + 1

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: V rámci soustředění jsme hned první odpoledne sehrály přátelské dvojutkání s Varnsdorfem. Kdy slávistky sehrály výborný zápas, ve vysokém tempu, s plno ostrými souboji. Kluci byli rychlí na míči, pružní, elastičtí a každé naše zaváhání hrozilo šancí. Holky však skvěle presovaly a ihned po odebrání míče zakládaly pěkné kombinace. Střelecky se holky prosadily zejména ze střední vzdálenosti, což Varnsdorf často překvapilo. Nebály se jít do souboje ani do kličky a prosazovaly se dobře jeden na jednoho. V utkání, které bylo z obou stran více o bojovnosti než fotbalovosti. Ale snahu bojovat, hrát dobře nemůžeme upřít nikomu z holek ani kluků na obou hřištích. A dvojzápas považujeme za skvělý rozjezd soustředění.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články