Souboje s Leaem? Velká škola. San Siro žije fotbalem | SK Slavia Praha
Více

Souboje s Leaem? Velká škola. San Siro žije fotbalem

David Zima se vrátil na místo, kde to dobře zná. Legendární San Siro a nadcházející souboj osmifinále Evropské ligy proti domácímu AC glosoval s novináři na tiskové konferenci, a to i v plynulé italštině.

San Siro, několikrát jste na něm už nastoupil. Co ve vás probouzí?
„Spoustu vzpomínek. Hráli jsme tady třetí kolo Serie A a prohráli 3:1. Tehdy jsem zápas sledoval jen z lavičky. Lepší vzpomínku mám z minulé sezony, když jsme na San Siru vyřadili AC z domácího poháru. Je to super stadion, na kterém soupeří nejlepší týmy na světe. Cítím z něj naprosté nadšení z fotbalu.”

Čekají vás souboje s Rafaleem Leaem, máte na něj recept?
„S Leaem jsem se už párkrát setkal. Napoprvé to bylo dost složité, ještě jsem ho neznal, a občas to hořelo. Postupem času a každým dalším zápasem přišla zkušenost a sebevědomí, mé výkony gradovaly. Pořád je to ale top hráč světového formátu, který je rozdílovým článkem celého týmu. Budu šťastný, když nastoupí všechny hvězdy. Pulišić, Giroud, Hernández – na souboje s nimi se těším.“

Proti AC jste dříve hrával v dresu FC Turín, teď Slavie. Cítíte v tom nějaký rozdíl?
„Největší rozdíl je ve stylu soutěže. Tohle je vyřazovací fáze, v lize máte čtyřicet zápasů, během kterých se střetnete dvakrát. Ve čtvrtek to bude rarita. Má to svá specifika, nesmíme ale vnímat, kde a s kým hrajeme. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní.”

Jsou pro vás rozhovory v italštině rutinou?
„Teď jsem si uvědomil, že na tiskové konferenci jsem v Itálii ještě nebyl. Co se týče klasických rozhovorů, první jsem zvládl asi po pěti měsících,“ řekl slávistický obránce poté, co po dotazu jednoho z domácích novinářů s úsměvem přešel do plynulé italštiny.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články