Hráči na hostování: Dvojitá premiéra Hromady i rozjetý Fila | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dvojitá premiéra Hromady i rozjetý Fila

Jak se v uplynulém, pro některé velmi náročném, týdnu dařilo hráčům na hostování? Dočtete se v pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Po domácí prohře s Viktorií Plzeň čekala Klokany další náročná prověrka, tentokrát na horké půdě Baníku Ostrava. Michal Beran stejně jako pokaždé v jarní části sezony odehrál plnou porci minut, a byl tak u vyrovnávajícího gólu, který určil výslednou remízu 1:1. Ta Bohemians o jediný bod uchránila od propadu do skupiny o udržení.

Daniel Fila (FK Teplice): Severočeši pomalu ale jistě stoupají tabulkou a spolu s bodovým přídělem týmu se zvyšuje i gólový apetit Daniela Fily. Proti Karviné bezpečně skóroval z penalty, ani jeho pátá branka v sezoně však na vítězství nestačila. Skláři brali i s vytáhlým útočníkem, který na hrotu strávil celé utkání, bod za remízu 2:2.

Albert Labík (FK Teplice): Devatenáctiletý krajní bek zapsal svůj čtvrtý ligový zápas v kariéře. Proti Karviné odehrál 83 minut, ani on však nedokázal zabránit dvěma inkasovaným brankám, a se spoluhráči tak vyhlíží další boje o skupinu o titul, na kterou Teplice ztrácí v nahuštěném středu tabulky jediný bod.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Dvacetiletý útočník má za sebou perný týden. Nejprve odehrál závěrečných 31 minut v podještědském derby, které Liberec zachraňoval až comebackem v závěrečných minutách, aby zapsal remízu 3:3. Čtyři dny na to odcestoval na Moravu ke čtvrtfinále domácího poháru, v němž s Filipem v základní sestavě podlehl Zlínu 1:2 po prodloužení.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Stejně náročný program tíží i nohy Filipa Prebsla. Ve zmiňovaném dvojzápase odehrál dohromady 150 minut, ani on ale týmu k vítězství přispět nedokázal.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Hanáci se trápí a na hřišti zatím bodově příliš nezáří ani gambijský útočník. V zápase proti Českým Budějovicím, který Sigma prohrála 1:2, odehrál dvě třetiny utkání, do statistik se však zapsal jen žlutou kartou.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Po přesném zásahu do sítě Mladé Boleslavi si brazilský křídelník věřil i na Bohemians. Na hřišti stihl oslavit vedoucí gól, o dvě minuty později se ale bohužel zranil a remízové utkání nedohrál.

Liga 1, RUMUNSKO

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): Dvaadvacetiletý obránce má za sebou dva duely v jednom týdnu a v nohách porci plných 180 minut. V utkání sousedů v tabulce proti Universitatee Kluž předvedl velmi kvalitní výkon do ofenzivy i do defenzivy. Zápas ale nakonec vítěze nepoznal, skončil bezbrankovou remízou. Následné střetnutí s posledním Botosani už dopadlo hůře. Andres viděl v závěru zápasu druhou žlutou kartu, a z kabiny tak sledoval prohru svého týmu 1:2.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Poprvé od přesunu do nového působiště se Kuba představil rumunským fanouškům přímo na hřišti, za 14 minut ale nepříznivé skóre zápasu zvrátit nedokázal, a premiéra v dresu Rapidu tak skončila prohrou 1:3 s Poli Iasi. Úspěšný reparát složil o čtyři dny později, kdy společně s domácími fanoušky oslavil po třiceti minutách na trávníku výhru 4:1 nad UTA Arad.

KNVB Beker, NIZOZEMÍ

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Ondřej Lingr, jak už je v přístavním městě tradicí, nastoupil do semifinálového utkání domácího poháru proti Groningenu až v samém závěru. Znovu se však ukázal jako skvělý žolík, když mu na vítěznou branku stačily pouhé tři minuty a svým třetím gólem poslal Feyenoord do finále poháru.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články