PREVIEW: Oscar a Kerbr před #310derby | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Oscar a Kerbr před #310derby

Druhé derby tohoto týdne se blíží. V neděli se odvěcí pražští rivalové utkají v rámci 23. kola FORTUNA:LIGY. Před zápasem promluvili MIlan Kerbr a Oscar.

Čtyři dny po vyřazení z MOL Cupu čeká na slávisty další derby, možnost odvety. Střet rivalů s pořadovým číslem 310 bude v neděli hostit Letná. Výkop 23. kola FORTUNA:LIGY proběhne v 18:00.

„Jsme rádi, že je to takhle za sebou. My si ten pohárový zápas vyhodnotíme. Kluci měli ve čtvrtek regenerační trénink a viděl jsem na hráčích, že jsou odhodlaní ten zápas v neděli zvládnout. Věřím, že to zvládneme vítězně,“ těší se na nedělní derby asistent trenéra Milan Kerbr.

„Po středečním zápasu je dobře, že nás čeká další zápas s nimi. Pojedeme tam pro vítězství, abychom otočili vývoj ligy. V tuhle chvíli jsou sebevědomí, ale my tam můžeme jet a zlomit jejich sebevědomí. Jedině společně tam dokážeme vyhrát,“ říká Oscar.

Nový asistent Jindřicha Trpišovského zažil atmosféru derby ve středu vůbec poprvé.

„Kluci už mi předem říkali, že to bude mazec. Celkově atmosféra a emoce byly velké. Při zápase jsem atmosféru tolik nevnímal, soustředil jsem se na dění na hřišti a komunikaci s trenéry, co bychom mohli v zápase změnit. Měl jsem tu i tátu, po zápase mi říkal, že atmosféra byla skvělá. Jenom mě mrzí, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce a neudělali radost fanouškům. To by pak atmosféra byla ještě vystupňovaná.“

Oscar odehrál už svůj desátý souboj o Prahu a přiblížil, co pro něj zápas s odvěkým rivalem znamená.

„Tohle bude hodně těžký zápas, ale rozhodně tam nejedeme prohrát. Derby je vždycky velký a důležitý zápas. Jak už jsem říkal, pojedeme tam pro výhru, abychom ji mohli věnovat našim fanouškům a všem, co nás věří a neustále nás podporují,“ cení si podpory liberijský středopolař.

Na Letné sešívaní zvítězili naposledy 3. května ve finále domácího poháru. Poslední ligové vítězství ze stadionu úhlavního rivala spadá do prosince 2020.

„Musíme se vyvarovat individuálních chyb. Musíme být koncentrovaní po celou dobu zápasu. V defenzivě a v ofenzivě musíme být zodpovědní. Důležité budou i standardní situace. Musíme plnit taktiku, kterou si stanovíme. Věřím, že to v neděli zlomíme, jedeme tam vyhrát.“

„Klíčová bude týmová práce, kolektivně makat a opřít se o podporu našich fanoušků. Tak tam můžeme zvítězit,“ má jasno Oscar.

Trenérskému týmu bude k dispozici pro nedělní střetnutí také Václav Jurečka, kterému vypršel disciplinární trest za vyloučení ve Zlíně.

„Jsme rádi, že je Václav zpátky. Variant do ofenzivy je víc, je to kvalitní hráč, který umí dávat góly, umí udržet balón. Věřím, že nám v neděli pomůže,“ uzavírá asistent trenéra Milan Kerbr.

310. derby začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem jej vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

28. února vyšlo nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.

Aktuálně

Výhra s Baníkem. Dva góly Chytila i skvělý Schranz

4. 5. 2024
Slávisti vstoupili do FINÁLE FORTUNA:LIGY suverénním způsobem, před zraky 18 028 diváků porazili v Edenu Baník Ostrava vysoko 5:0. Mojmír Chytil skóroval dvakrát, Václav Jurečka se brankou osamostatnil na čele tabulky střelců. Ivan Schranz ke gólu přidal dvě krásné asistence, soupeř dohrával od 52. minuty o deseti.

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

Další články