Dívky si udržely neporazitelnost po celý víkend | SK Slavia Praha
Více

Dívky si udržely neporazitelnost po celý víkend

Naše mládežnické kategorie žen si o víkendu vedly skvěle. Mladší přípravky zvítězily ve třech přátelských zápasech, starší přípravka si poradila s týmem z Braníka a mladší žákyně překonaly o dva roky starší soupeřky z Jablonce.

WU13

SK Slavia Praha - FK Jablonec WU15 6:1
10+1, 2 x 40 min
Branky: 2x Lhotská, Němcová, Kolingerová, Kohoutová

Hodnocení trenérka Ondřeje Horáka: Zápas proti Jablonci se odehrál na velkém hřišti, hned od začátku jsme měli míč pevně pod kontrolou a na svých kopačkách. Občas nám dělal problém prostor a postavení hráček, kdy si zvykají na velké hřiště. Hráčky dokázaly po zisku míče správně vyhodnocovat situace, kdy mají jít do rychlého protiútoku a kdy se naopak vrátit a jít znovu do výstavby. Zajímavý výkon předvedla z pozice beka Horálková, Šteflová na pozici stopera předvedla velký přehled a po čtyřech měsících, kdy chyběla kvůli zlomenině holenní kosti odehrála spolehlivý výkon za což jsem moc rád. Chvojková a Lhotská se výborně doplňovaly ve středu hřiště a dobrým pohybem a odvahou vymyslely několik průnikových přihrávek do křídel.

WU11

SK Slavia Praha - ABC Braník U10 20:19
2 hřiště, 5+1, 4 x 20 minut

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Po delší době jsme hrály opět 5+1, což na hře bylo vidět. V úvodu utkání jsme hodně zajišťovaly prostor a nedařilo se nám pořádně zakončit. V poločas jsme si probraly základní chyby, kterých jsme se dopustily, a snažily se jim v dalším průběhu zamezit. Tvořily jsme kombinace a úspěšně zakončovaly ze všech pozic, mezery však byly v obranné fázi hry, kdy nás kluci z rychlých protiútoků dokázaly přehrát a obdrželi jsme tak spoustu gólů.

WU9

SK Slavia Praha - Dukla Jižní Město 21:8
5+1, 2 x 20 min
Hodnocení trenérky Jany Bělíkové:
Dukla vstoupila do utkání hodně aktivně a tvrdě a než se holky rozkoukaly měly v síti po 2 rychlých, kombinačních akcích dva góly. Holky to nevzdaly, adaptovaly se na rychlou i hodně tvrdou hru a postupně kluky začaly přehrávat, dostávaly se do šancí, vyrovnaly a postupně začaly navyšovat skóre zápasu. Jediné v čem kluci holky převyšovali bylo rozehrávání autů a rohů, to jsou situace, kde jsou naše holky zatím ještě zbytečně nerozhodné. Hráčky musíme hodně pochválit za nasazení, předvedenou hru v asi nejtěžším a zároveň nejhezčím utkání sezóny.

Xaverov - SK Slavia Praha 4:10
4+1, 2 x 20 min

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Do utkání jsme vstoupily bázlivě, nešly na plno do soubojů, čehož využil Xaverov a rychle vstřelil branku. To holky dostatečně probralo a začaly chodit do soubojů naplno. A hra se hodně vyrovnala. Holky se brzy pěknou kombinační hrou dostaly do vedení, ale Xaverov hlavně díky důrazu před brankou se držel s námi v gólové těsnosti. Obraz hry se radikálně změnil až v druhé půli, kdy si holky vytvořily tlak a zejména rychlým přenesením hry na druhou stranu se dostávaly do gólových šancí. Některé z nich končily pěknými góly, některé jsme bohužel zahodily. Ale přiznat musíme i to, že i v druhé půli se občas Xaverov dostal náběhy za obranu do střeleckých pozic, které výborně vychytala naše brankářka.

Ústí nad Labem - Slavia 6:7
4+1, 2 x 20 min

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Do utkání jsme vstoupily vlažně než by bylo potřeba a v první minutě jsme inkasovaly dva góly. Holky to nepoložilo a snažily se vyrovnat, což se jim pěkným obehráním soupeře povedlo. Soupeř se však šance na výhru také nechtěl vzdát a v utkání přibývalo soubojů a od vyrovnání to byl spíše boj než fotbal. Ústí nám opět o dvě branky odskočilo, ale holky znovu prokázaly velkým nasazením a kombinacemi vyrovnat a vytvořit si brankový náskok, který se nám hodil v závěru utkání. Utkání dokázaly odmakat až do konce, z vítězství měly velkou radost. Hráčky musíme pochválit za neskutečné nasazení a touhu zvítězit.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články