PREVIEW: Schranz a Houštecký před 309. derby | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Schranz a Houštecký před 309. derby

Jeden týden, hned dvě derby. K první konfrontaci pražských rivalů dojde ve středu od 18:00 v Edenu v rámci čtvrtfinále MOL Cupu. O duelu promluvili asistent trenéra Zdeněk Houštecký a záložník Ivan Schranz.

V neděli se pak oba kluby střetnou na Letné v rámci 23. kola FORTUNA:LIGY.

„Na takové zápasy se připravuje lehce. Chystáme se tak, abychom uspěli. Uděláme maximum a věříme, že to maximum nám pomůže k tomu, abychom v obou utkáních zvítězili,“ říká Zdeněk Houštecký. „Blíží se to, všichni se na to těšíme, fanoušci se těší. Teď se ale soustředíme jen na to středeční derby, které proběhne na našem stadionu,“ dodává Ivan Schranz.

V probíhající sezoně na sebe oba kluby narazily v září ve Fortuna Areně, duel skončil remízou 1:1. „Týmy se změnily, máme to v hlavě, něco si z něj vezmeme. Nových studijních materiálů ale máme dost, z nich budeme čerpat,“ má jasno asistent hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

V živé paměti všech slávistických fanoušků je také loňské finále MOL Cupu a výhra na Letné. Ivan Schranz vyjma souboje o pohárovou trofej hrál ligové derby pětkrát a třikrát se gólově prosadil. „Těžko říct, čím to je. Zápasy loňské sezony jsme u nich odehráli docela dobře, povedlo se mi dát nějaké branky, daří se mi proti nim. Musím a chci na to navázat v dalších zápasech,“ přeje si slovenský reprezentant.

Trenérský tým před středečním utkáním těší fazona Mojmíra Chytila. Reprezentační útočník za čtyři jarní kola skóroval pětkrát a navrch přidal jednu asistenci. „Mojma je vždycky připraven, ať už od začátku zápasu, nebo do jeho průběhu. Proti Pardubicím to vyšlo tak, že šel do rozjetého utkání, kluci mu zápas perfektně rozběhli, on se odměnil nejrychlejším hattrickem. Je to úžasné, strašně nám to pomohlo, jemu taky, doufáme, že se ukáže i ve středečním derby,“ glosuje Houštecký.

Ivan Schranz věří, že domácí prostředí může v boji o nejlepší čtyřku pohárové soutěže sehrát důležitou roli. „Budeme se snažit opřít o to, že hrajeme doma, o naše fanoušky. To je velká výhoda, zase nás poženou, velmi se na to těším. Věřím, že společně budeme oslavovat,“ říká Schranz.

Nedělní střetnutí s Pardubicemi nedohrál Christos Zafeiris, o poločase jej střídal Lukáš Provod. „Uvidíme, je v rukou fyzioterapeutů. Při takto náročném programu se sestavy trošku mění, je to tom, jak se každý hráč cítí těsně před startem zápasu,“ uzavírá Houštecký.

309. derby začne ve středu v 18:00, přímý přenos odvysílá ČT sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás!

28. února vychází nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.


Aktuálně

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

ONLINE: Od 15:00 na Slovácku

4. 5. 2024
Slávistky hrají od 15:00 se Slováckem na stadionu v Kunovicích, kde mohou v případě vítězství zpečetit zisk mistrovského titulu.

Další články