Přípravky vyhrály turnaj v Říčanech, starší žákyně získaly cenu fair play | SK Slavia Praha
Více

Přípravky vyhrály turnaj v Říčanech, starší žákyně získaly cenu fair play

Hráčky WU15 absolvovaly mezinárodní turnaj v Maďarsku, kde získaly cenu fair play. Dorostenky porazily druholigovou Duklu a nejmladší WU9 si odvezly vítězství z turnaje v Říčanech. Podívejte se na shrnutí výsledků naší mládeže v přehledném článku.

WU18

SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 1:0
Branka: Zomberová

Hodnocení trenéra Patrika Mažári: V reprezentačním okně jsme odehráli přípravné utkání proti druholigové Dukle, kdy dostalo šanci několik hráček širšího kádru. Celé utkání jsme dominovali na míči i v kombinaci, soupeř se snažil hrát kompaktně ve středním bloku a sázel na rychle protiútoky v křídelních prostorech. Žádnou vyloženou šanci si nevypracoval, bylo na naší trpělivosti ve výstavbě hry a kvalitě v poslední třetině hřiště, jestli dokážeme herní převahu přetavit ve vítězství. To se nakonec povedlo minutu před koncem po rychlé akci zakončené do prázdné brány soupeře. Za zmínku stojí první vychytaná nula brankářky Kroupové, která se vrací po dlouhém zranění.

WU15

Mezinárodní turnaj Pecs (Maďarsko) - 5. místo
Turnaj 8+1, 2 x 20 minut

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: V rámci mezinárodního turnaje jsme měli možnost poměřit síly s evropskými týmy kategorie U16 Itálie, Srbska, Rumunska, Chorvatska, Maďarska a Slovenska. Do turnaje jsme vstoupily utkáním s pozdějším vítězem turnaje AS Řím, zápas se hrál ve vysokém tempu a nasazení. Po nezachyceném začátku zápasu se nám podařilo zápas otočit, ale bohužel jsme ztratily výhru v poslední vteřině utkání. Ve druhém utkání jsme se nedokázaly vyrovnat domácímu týmu, který byl fyzicky mnohem vyspělejší. V dalších zápasech turnaje jsme již dokázaly kontrolovat hru a na hřišti jsme dominovaly. Holky si vytvářely mnoho brankových příležitostí, které i proměňovaly. Celkově turnaj hodnotíme pozitivně, hráčky měly možnost odehrát náročná utkání plná osobních soubojů. V konfrontaci se staršími hráčkami se nezalekly, stále se snažily o výstavbu od brankářky a mezihru. Nejlepší brankářkou turnaje byla vyhlášena Nela Raselová a nejlepší hráčkou týmu: Ema Štěpánová, celý tým Slavie získal cenu fair play.

WU13

SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec 1:14
Přátelské utkání 10+1, 2 x 40 minut

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: O uplynulém víkendu hráčky poprvé odehrály utkání 10+1 na celém hřišti. Z výsledku je patrné, že to nebyl zrovna ideální start. Výkon z naší strany snesl měřítko prvních dvacet minut hry, vytvořili jsme si pár gólových šancí a pak nás již začaly soupeřky zcela přehrávat. Měli jsme pouze dvě hráčky na střídání díky velké marodce v týmu a to byl další výrazný aspekt, který ovlivňoval námi předvedou hru. Utkání nám ukázalo, že je potřeba holky vystavovat do nekomfortních podmínek, jelikož je potřeba zapracovat i na mysli našich dívek, protože každým dalším gólem začali mít hlavy dole a celkový přístup a nasazení k zápasu se začali razantně snižovat. Musím pochválit hráčku Zelenkovou, která byla herně výrazná v útoku i v obraně, stejně jako Votavová, která patřila k nejmladším hráčkám a vydržela být aktivní po celé utkání.

WU9

SK Slavia Praha - TJ Sokol Hrusice 51:0
Přátelské utkání 4+1, 4 x 20 minut

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Přátelské utkání hrané v rámci tréninku ve kterém jsme vyhověli týmu Hrusic zahrát si proti Slavii na Slavii. Hrusice braly naše hráčky, kteří s námi ještě nehráli, za odměnu a byli jsme domluveni, že oni i my postavíme hráče a hráčky všech ročníků. Hra vypadala podle toho, kdo byl zrovna na hřišti. Vždy jsme měli hlavně co se týče techniky navrch my, do zápasu zasáhlo třináct hráček. Utkání odehrálo celé v silném dešti, musíme holky i kluky pochválit, jak utkání i v tomto ohledu zvládli. V týmu Hrusic je několik šikovných fotbalistek, dvě z nich budeme zkoušet i u nás na tréninku.

WU7

Turnaj v Říčanech - 1.místo
4+1, 1 x 16 minut

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Do turnaje jsme vstoupily aktivně a ve velkém tempu, ale s řadou nepřesností a to po přihrávce i střelbě. Od třetího zápasu se toto zlepšilo, i když utkání byla o mnoho těžší. Holky musely bojovat o každý míč. Ve finále jsme se opět potkali s velmi dobře technicky i fyzicky připravenými Louňovicemi. Holky, ale byly odhodlané vyhrát. Po dohodě s námi koukaly na celý předcházející zápas Louňovic a snažily se vypozorovat jak na Louňovice a jednotlivé kluky z týmu soupeře hrát, což se povedlo. Společně jsme tedy zvolily taktiku, kterou holky dodržovaly, k tomu přidaly velkou bojovnost a důraz, Louňovice se nedostali za půlku kromě jedné branky z protiútoku. Odhodlání vyhrát a přípravu na utkání hodnotíme pozitivně a ceníme si jí stejně jako vybojované výhry.



Aktuálně

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

ONLINE: Od 15:00 na Slovácku

4. 5. 2024
Slávistky hrají od 15:00 se Slováckem na stadionu v Kunovicích, kde mohou v případě vítězství zpečetit zisk mistrovského titulu.

Další články