Dorostence čekali mezinárodní soupeři, žáci porazili Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Dorostence čekali mezinárodní soupeři, žáci porazili Slovácko

Dorostenci a starší žáci se utkali s rakouským Lincem. U17 změřila síly se soupeřem z Německa. B-tým těsně podlehl rezervě Bayernu Mnichov. Dominantní výkon předvedli kluci z U15 proti Slovácku. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FC Bayern Mnichov B vs. SK Slavia Praha 1:0

Základní sestava: Sirotník – Zachoval, Konečný, Hunal, Trédl – Jelínek, Pech – Dufek, Ogungbayi, Pudil A. - Pikolon

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Bayern ve své soutěži střílí pravidelně dost branek, my také rádi útočíme. Dalo se tedy očekávat, že na každé straně uvidíme ofenzivní akce se spousty gólových příležitostí. Nakonec to byl technicko-takticky vyspělý výkon s minimem šancí na obou stranách. Soupeř v první půli svou jedinou příležitost proměnil, my ne. Navíc tam byla jedna hraniční offsidová situace, ze které jsme dali gól, ale nebyl uznán. Ve druhé půli se hrálo v podobném duchu, jen se s přibývající únavou otevíraly větší prostory pro to, se častěji dostávat do koncovky. Dokázali jsme si vytvořit několik dobrých střeleckých pozic, ale nepovedlo se je proměnit. Bayernu jsme se vyrovnali ve všech směrech. Naše defenzivní fáze hry byla skvělá. Abychom v rámci téhle konfrontace uspěli výsledkově, tak nám ještě chybí kus technické a herní vyspělosti v útočné fázi. Nesmím zapomenout, že na každém postu jsme měli mladšího hráče.

U19

SK Slavia Praha vs. LASK Linec 3:3

Základní sestava: Tomas – Hanzelka, Mervard, Olatunji – Boledovič, Zamazal, Franek, Holub – Palán, Teterya, Jinoch Jan

Góly: Palán, Jinoch Jan, Teterya

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Po velmi dlouhé době jsme hráli proti týmu, který měl věkový průměr nižší než my, ale i přesto byl velmi soubojový, agresivní a často přerušoval hru fauly. I když jsme soupeře nepustili do žádné vyložené šance, inkasovali jsme třikrát po střelách ze střední vzdálenosti. Čtvrtá střela skončila na tyči. My měli šance naopak všechny uvnitř vápna, ale chybělo nám dohraní situací z bezprostřední blízkosti, a to v obou poločasech. Utkaní mohlo klidně skončit 8:3 pro nás.

U17

SK Slavia Praha vs. SpVgg Greuther Fürth 6:4 (3:0, 2:4, 1:0)

Základní sestava: Dostalík – Fuksa, Kovář, Okeke, Németh – Korenc, Filippov, Sehnoutka – Šmiga, Antić, Březina

Góly: 3x Antić, Sehnoutka, Šmiga, Németh

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: V utkaní hraném na 3x30 minut jsme byli lepším týmem i bez reprezentantů. Brzy jsme vedli 2:0 po dobrém presinku a naivní výstavbě soupeře. Ve druhé třetině jsme bohužel inkasovali tři slepené góly během pěti minut. Ve třetí jsme měli vyhrát vyšším rozdílem. Soupeř byl agresivní, až zákeřný a fotbalově slabší než my. My jsme se zlepšili v osobních soubojích a byli jsme dominantnější v poli na míči. Ale zdobila nás zbrklost a hodně nepřesností hned po zisku.

U16

SK Slavia Praha vs. LASK Linec 9:1 (3:0)

Základní sestava: Paar – Skokan, Horváth, Červenka – Hájek, Frolík, Tománek, Kubů, Kozhushko – Potměšil, Magada

Góly: 3x Potměšil, 2x Červenka, Tománek, Magada, Kozhushko, Brázda

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Stejně jako U19 jsme narazili na velmi agresivního soupeře, který nám nedaroval nic zadarmo. Proto má tak vysoká výhra, a hlavně výkon cenu. Pro soupeře možná trošku krutý výsledek, ale pokud budeme počítat vyložené šance, na ty jsme jasně vyhráli. Pomohl nám brzký gól. S dobrým vývojem se nám hraje skoro vždy dobře. Vyrovnali jsme se soupeři soubojově, to mě hodně těší. Proti vysokému napadání se nám v prvním poločase dařilo slušně kombinovat a byly z toho krásné akce. V týdnu jsme se hodně zaměřili na finální fázi, pohyb útočníků ve vápně, směrovost centrů a kluci v tom dnes byli výborní. Až na jeden gól jsme vše vsítili z vnitřku pokutového území. Čím více narůstalo skóre, tím více se snažil soupeř napadat a být nepříjemný. Tím pádem vznikalo dost místa pro rychlé protiútoky, které byly z naší strany smrtící. Problém byl ve druhém poločase trochu s rozehrávkou a vznikl z toho jediný soupeřův gól a několik jeho příležitostí. Intenzivní a náročný týden jsme zakončili intenzivním zápasem a myslím, že toho většina týmu má plné brýle.

U15

SK Slavia Praha vs. 1. FC Slovácko 5:1 (3:0)

Základní sestava: Suchý – Chadima, Kuneš, Barčot, Baroš – Svoboda, Belžík, Mašek – Ilinčić, Zadorozhnii, Kozhushko

Góly: 2x Svoboda, Kozhushko, Kuneš, Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes to byl zápas na jednu branku. Držení míče výrazně pro nás, častokrát jsme přihrávkami soupeře zatlačili až hluboko ke svému vápnu. Kluky musím pochválit především za kvalitu na míči i za dobrý výběr místa pro kombinaci. Dokázali jsme si vytvořit poměrně dost šancí, ale v některých případech jsme to až přehrávali a řešení situací tak nebylo vždy efektivní. Slovácko za celý zápas vyprodukovalo jedinou střelu na branku, a to z penalty, kterou jsme jim darovali naším nedůrazem na hranici vápna. Štve mě to, protože se nám dlouhodobě nedaří uhrát vzadu nulu a to i v zápasech, kde jsme jasně dominantní.

LASK Linec vs. SK Slavia Praha 1:0

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V zápase jsme byli velmi dominantní na míči a dokázali jsme si vytvořit i 3-4 jasné gólové příležitosti. V zakončení bohužel chyběla potřebná kvalita a klid. Soupeř hrál velmi jednoduše. Ve druhém poločase po zisku už rezignoval na jakoukoli kombinaci a míče odkopával. Rovněž hrál dost agresivně a zápas kouskoval velkým počtem faulů. My jsme se snažili v závěru utkání stupňovat tlak a bohužel při jednom z odkopů jsme špatně odvrátili míč a tři minuty před koncem jsme z ojedinělé šance inkasovali. S předvedenou hrou jsme spokojeni a výsledek je krutý. Už po několikáté jsme bohužel dostali gól v samotném závěru zápasu.

U14

SK Slavia Praha vs. 1. FC Slovácko 3:3

Základní sestava: Fukna – Bryndza, Vacek, Fingerhutt, Hofman – Štěpánek, Biriukov, Rakár – Hurný, Šourek, Bureš

Góly: 2x Biriukov, Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Utkání třeba hodnotit v kontextu toho, že nám chyběla půlka týmu. I proto utkání hodnotím velmi kladně. Šlo o vyrovnaný zápas, který jsme neměli ve své režii, ale zase jsme si vyzkoušeli momenty, ve kterých se tak často neocitáme a byli jsme v nich často úspěšní. Konkrétně hrát pod tlakem a po zisku útočit do otevřené obrany nebo méně úspěšných pokusů při stále konstruktivní rozehrávce. Byli jsme relativně efektivní a ve vápně dost nebezpeční. Ze čtyř šancí jsme dali tři góly.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články