Taras Kačaraba přestupuje do Dunajské Stredy | SK Slavia Praha
Více

Taras Kačaraba přestupuje do Dunajské Stredy

Ukrajinský obránce Taras Kačaraba po třech letech opouští Slavii, posílí aktuálně šestý tým slovenské Niké ligy Dunajskou Stredu.

Kačaraba do Edenu zamířil v lednu 2021 z Liberce na půlroční hostování s opcí na přestup. „Slavia je nejlepším klubem v Česku, ambice jsou velké. Mým cílem je pomoci týmu a svými výkony chci také potěšit fanoušky. Rád bych klubu pomohl k dalším trofejím," nechal se tehdy slyšet rodák ze západoukrajinského města Žydačiv.

Jeho přání se vyplnila, po konci ročníku 2020/21 mohl se Slavií slavit zisk mistrovského titulu i vítězství v domácím poháru, v prosinci 2021 se díky spolehlivým výkonům stal kmenovým hráčem Slavie.

V sešívaném prožil náročné okamžiky, v domácím utkání Evropské konferenční ligy proti Unionu Berlín utrpěl zlomeninu v obličeji, i chvíle nesmírně emotivní. V den invaze ruských vojsk na Ukrajinu vedl Slavii do souboje s Fenerbahce Istanbul jako kapitán.

V květnu uplynulého roku oslavil na Letné společně se spoluhráči své druhé vítězství v MOL Cupu. Celkem za Slavii odehrál 78 zápasů a vstřelil dva góly, premiérový 29. srpna 2021 v Karviné při remíze 3:3, druhou trefu přidal o rok později při domácí rozborce Teplic (6:0).

Naposledy sešívaný dres navlékl na lednovém kempu v Portugalsku v přípravném utkání proti Guoanu.

Aktuálně

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Výhra v Hradci. Zářil Provod, první gól pro Zmrzlého

28. 4. 2024
Sešívaní zvítězili v lize na hradecké půdě po dlouhých dvou letech a z epilogu základní části si odváží důležité tři body. O výhře 2:1 rozhodly dvě branky v rychlém sledu z kopačky Lukáše Provoda a Ondřeje Zmrzlého těsně před poločasem.

Další články