Přípravky vycestovaly do Dánska, žáci se utkali s polskými soupeři | SK Slavia Praha
Více

Přípravky vycestovaly do Dánska, žáci se utkali s polskými soupeři

Kluci z U10 se v Kodani představili na prestižním mezinárodním turnaji. Žáci přivítali v Praze polské soupeře z Wroclawi a Rzeszówa. U19 čekal další zápas na turnaji Al Abtal. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Viktoria Žižkov 2:2 (1:0)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval (57. Pudil M.) - Behenský (57. Dufek), Jelínek T. (57. Pech Dom.), Voriazidis (65. Bejbl) - Pudil A. (65. Škoda), Ogungbayi, Pikolon

Góly: 28. Konečný, 71. Škoda

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V utkání se potkaly dva zcela odlišné způsoby hry. Soupeř v defenzivním bloku, který spíše čekal na naše zaváhání v postupném útoku na menším rozměru hřiště. V ofenzivě byl silový a jednoduchý. Úvod patřil Žižkovu, ale postupem času jsme získávali větší sebevědomí a začali být silnější v kombinaci. Povedlo se nám jít do vedení po výborně zahrané standardní situaci. Úvod druhé půle jsme prospali. Hráli jsme pomalu, ztráceli jednoduché míče, začali věci dělat jinak, než nám je vlastní. Chyběl pohyb a hráli jsme jako že se nemůže nic stát. No a během třech minut soupeř vedl 2:1. Poté náš tým dobře zareagoval a i vlivem příchodu čerstvých hráčů jsme herní kvalitu znovu překlopili na naši stranu a po jedné z dobrých akcí srovnali na 2:2. Hrál se hodně zajímavý zápas. Na obou stranách několikrát zazvonily tyče a břevna a hrálo se v intenzitě. Vidíme zlepšení ve standardních situacích. Remíza je spravedlivá.

U19

Al Abtal

Future Falcons vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Základní sestava: Rezek – Kolísek, Hanzelka, Konečný, Kopecký – Pech, Zamazal, Jelínek – Palán, Teterya, Dufek

Góly: 60. Palán

SK Slavia Praha vs. Puskás Akadémia FC 1:1 (1:1)

Základní sestava: Tomas – Hanzelka, Mervard, Olatunji – Kolísek, Slončík, Zamazal, Holub – Mikulanda, Teterya, Jinoch

Góly: Jinoch

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Do utkání s fyzicky vyspělým soupeřem jsme dobře vstoupili a vytvořili si tlak. Několik pěkných akcí zastavil soupeř jen za cenu faulů nebo rohů. Do vedení nás poslal střelou ve vápně Jinoch. Zanedlouho však jedna z mála akcí soupeře znamenala vyrovnání. Po přetaženém centru na zadní tyč se prosadil hlavou přes dva metry vysoký útočník hostů. Ve druhém poločase jsme měli minimálně tři vyložené šance, ale vítěznou branku jsme nedali. Spokojeni jsme byli s častějšími průnikovými přihrávkami, aktivním presinkem i s výstavbou z vlastní poloviny. Rezervy jsou pořád v pohybu i přesnějším řešení kolem branky soupeře a v samotném zakončení akcí.

U17

SK Slavia Praha vs. Puskás Akadémia FC 4:1 (1:1)

Základní sestava: Kalanin – Kovář, Hubička, Okeke, Beran – Korenc, Filippov, Kolářík – Březina, Antić, Németh

Góly: 2x Šmiga, Kolářík, Németh

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Další skvělé utkání díky soupeři, který nám nedal nic zadarmo. Prvních třicet minut jsme se hledali, dělali špatná rozhodnutí a technicky byli velice nepřesní. Tím jsme se přes běžecky a soubojově aktivní blok těžko dostávali. Přesto tři jasné šance jsme měli. Vedoucí branka nás zklidnila a druhou půli už to byl kvalitní týmový výkon, ze kterého vyskakovali jednotlivci a krásné akce zakončené třemi góly. Někdy ještě hrajeme dětský fotbal a neumíme chodit do osobních soubojů, ale když hru méně doteky zrychlíme, přidáme v souboji a rozběhneme se, dokážeme se díky kolmé hře dostat rychle na dostřel branky jako druhou půli. Dalším plusem je, že se dnes nikdo další nezranil.

U15

SK Slavia Praha vs. Stal Rzeszów 2:3 (2:1)

Základní sestava: Fukna – Baroš, Barčot, Kratochvíl, Chadima – Svoboda, Srb, Mašek – Hlavatý, Pařenica, Zadorozhnii

Góly: Srb, Barčot

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Utkání dvou dobrých týmů, intenzita, kvalita na míči a agresivita v osobních soubojích. My jsme byli lepší v kombinaci a postupném útoku, soupeř lepší v rychlém přechodu, kde byli nebezpeční a dokázali tyto situace i dobře řešit. Na obou stranách bylo hodně šancí. Dle mého názoru by zápasu slušela spíš remíza a opět jsme dostali gól v poslední minutě, tentokrát z penalty. Vinou zranění a nemocí jsme se dnes museli obejít bez deseti hráčů.

U14

SK Slavia Praha vs. Stal Rzeszów 2:6

Základní sestava: Jeřábek – Bryndza, Vacek, Fingerhutt, Hofman – Štěpánek, Biriukov, Teplý – Všetečka, Šourek, Střihavka

Góly: Všetečka, Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Zápas v neuvěřitelném tempu s velmi rychlým a dynamickým soupeřem, který měl i nadstandardní individuality. V Česku bychom takových soupeřů moc nenašli. Jakýkoliv polský soupeř v této kategorii je vždy nepříjemný a kvalitní. Výsledek samotný je mírně krutý, takový rozdíl mezi týmy dle mě nebyl. My jsme v prvním poločase byli relativně klidní s míčem ve výstavbě, měli jsme několik krásných kombinací směrem dopředu. Byli jsme srovnatelní se soupeřem v soubojovém chování. Druhý poločas jsme svůj výkon zbytečně srazili hloupými chybami, ze kterých soupeř dával góly.

U13

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw 2:6

Sestava: Vacek, Jeřábek – Kopřiva, Odei, Skopec, Kléma, Rakár, Sklenář, Vavrla, Dvořák, Javůrek, Rigoci, Suchý, Rusyn, Shevchenko

Góly: Rusyn, Rigoci

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Dnes jsme podali špatný výkon. Byli jsme hodně nepřesní, ustrašení a bez pohybu. V prvním poločase jsme nebyli schopni udržet míč, který jsme po zisku ihned ztratili. Druhý poločas byl mírně lepší. Tři branky jsme dostali pod břevno, další góly jsme soupeři darovali díky naší ztrátovosti a nepřesnosti v našem boxu. Naše dva vstřelené góly jsme dali po pěkných akcích středem hřiště. Na velkém hřišti a v porovnáním se zahraničními soupeři je vidět poslední dobou velký rozdíl v rychlosti našich hráčů a soupeři, hlavně defenzivních hráčů, kdy v obraně nestíháme.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha U13 3:5

Góly: Freimann, Kočina, Paur

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Dnes je to hořká prohra. Hráli jsme dobře. Kromě prvních patnácti minut jsme soupeře zřídka pouštěli na naši polovinu. Bohužel jsme si dali víceméně tři vlastní góly a na druhé straně jsme nebyli i přes mnoho šancí schopni propálit brankáře nebo hradbu těl před ním. Kluci dobře zareagovali na video, v obraně jsme byli více u sebe a v útoku jsme dokázali být nebezpeční, díky útočníkům, kteří byli více u sebe. Celé utkání jsme kvůli nemocem odehráli jen s dvěma hráči na střídání a kluci si s tím poradili velmi dobře.

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw 3:14

Sestava: Škorpil – Šálený, Hošek, Lžíčař, Chlumský, Pokorný, Kalík, Ficl, Vrabec, Dvořák, Jozífek, Kaiser, Melvin

Góly: Pokorný, Melvin, Chlumský

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Dnes jsme museli trochu improvizovat co se sestavy týká, ale naštěstí nám vypomohli kluci z U11 a pár kluků se stihlo uzdravit. Co se hry týká tak největší rozdíl vlastně se všemi zahraničními týmy včetně dneška vnímáme v rozhodovacích procesech hráčů, v součinnostech a agresivitě. My dokážeme udělat dost těžkých věcí velmi dobře, ale potom v těch lehčích navazujících základní chyby. Dost přečíslení nedokážeme vyřešit. Další věc, na které musíme zapracovat je hraní v prostoru za soupeřovou obranou. Chybí nám více správných náběhů a přesných průnikovek. Ale řekl bych, že v tom nám postupně pomůže i více zkušeností s tímto herním formátem.

U11

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 3:10

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Zápas jsme hráli 7+1. Naši hráči byli v porovnání s Duklou rychlejší a hbitější. Vyzkoušeli jsme čtyři různá rozestavení. V ofenzivě jsme si nabíhali do správných prostorů a potkávali se s přihrávkami. Hráli jsme dnes hodně přímočaře, a úspěšně stříleli ze střední vzdálenosti. Byl to pro nás dobrý zápas do ofenzivy. K útočení se Dukla moc nedostávala a příliš se jim nedařilo.

U10

Turnaj Kodaň

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Velká pochvala pro pořadatele Gentofte Academy za skvěle zvládnutý turnaj organizačně. Byla zde velká kvalita od každého týmu, intenzita hry, vyspělí hráči, skvělé herní myšlení a součinnosti. Naši hráči nedokázali přejít soupeře v rychlosti, která u nás stačí. Měli jsme špatný rozhodovací proces, málo součinností, špatné chování v soubojích a špatné dovednosti pod časoprostorovým tlakem. Půlka zápasů nám utekla výsledkově, ale herně to bylo vyrovnané. Velký rozdíl vidíme i v přímočarosti. V porovnání s ostatními týmy máme také málo hráčů rychlostních a dynamických. Druhý den už jsme měli lepší pohyb hráčů a dobré dostupování. Zápasy s Anderlechtem a Manchesterem City byly od nás herně na vysoké úrovni. Určitě musíme být na hráče náročnější, jak v dovednostech, tak herním myšlení. Před dvěma týdny jsme hráli na Spartě, byli jsme ve všem kvalitnější, ale v porovnání s Evropou je to stále málo. Kluci byli celý víkend v rodinách a skvěle to zvládli.

Aktuálně

Výhra s Baníkem. Dva góly Chytila i skvělý Schranz

4. 5. 2024
Slávisti vstoupili do FINÁLE FORTUNA:LIGY suverénním způsobem, před zraky 18 028 diváků porazili v Edenu Baník Ostrava vysoko 5:0. Mojmír Chytil skóroval dvakrát, Václav Jurečka se brankou osamostatnil na čele tabulky střelců. Ivan Schranz ke gólu přidal dvě krásné asistence, soupeř dohrával od 52. minuty o deseti.

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

Další články