Andres Dumitrescu bude hostovat v Rumunsku | SK Slavia Praha
Více

Andres Dumitrescu bude hostovat v Rumunsku

Andres Dumitrescu se vrací do Sepsi OSK, odkud do Slavie zamířil. Dvaadvacetiletý obránce odchází do aktuálně šestého celku rumunské nejvyšší soutěže na půlroční hostování bez opce.

„Věříme, že bude v základní sestavě rumunského klubu v průběhu celého jara a vybojuje si nominaci na evropský šampionát, kde Rumunsko vyzve Belgii, Slovensko a jednoho z vítězů baráže. Současně hráč poznal vysokou konkurenci a nároky na hráče Slavie a věříme, že se připraví tak, aby se v létě vrátil připraven do náročných bojů v kvalifikaci Ligy mistrů,“ okomentoval hostování rumunského hráče sportovní ředitel Jiří Bílek.

Dumitrescu byl premiérově pozván na sraz seniorského národního týmu v listopadu na dvojzápas proti Izraeli a Švýcarsku.

Levý obránce zamířil do Edenu na začátku září, v červenobílém dresu debutoval při otevíracím utkání základní skupiny G Evropské ligy na hřišti Servette Ženeva, které slávisti vyhráli 2:0. Ve skupinové fázi, která skončila historickým prvenstvím a přímým postupem do osmifinále, zasáhl do všech duelů vyjma domácí výhry nad AS Řím.

Celkem si Dumitrescu v sešívaném připsal osm soutěžních startů, na soustředění v Algarve si proti AIK Stockholm připsal premiérovou asistenci, když připravil vítězný gól pro Oscara.

Ať se ti v Sepsi daří, Dumi!

Aktuálně

Třetí derby remíza? Problém a důvod, proč ztrácíme

11. 5. 2024
Tomáš Holeš přišel zodpovědět dotazy novinářů po bezbrankovém 311. derby na Letné. „Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí,“ mrzelo reprezentačního obránce.

O výkonu brankářů, Zimovi i stále čtyřbodové ztrátě

11. 5. 2024
Jindřich Trpišovský s novináři rozebral 311. derby, ve kterém branka nepadla. Hlavní trenér hovořil o výkonech obou brankářů, dlouhé hře v početní výhodě, která ale gól nepřinesla, i vyhlídkách pro zbývající tři kola nadstavby.

Čisté konto? Radši bych tři body. Gól byl blízko i daleko

11. 5. 2024
Jindřich Staněk se v 311. derby blýskl několika skvělými zákroky a ani ve druhém zápase na Letné v dresu Slavie neinkasoval. Po nerozhodném utkání však radost neměl, ztráta na čelo zůstala čtyřbodová a gólový účet prázdný.

Další články