Žáci na turnaji ve Francii, dorostenci přehráli Drážďany | SK Slavia Praha
Více

Žáci na turnaji ve Francii, dorostenci přehráli Drážďany

Slávisté z U11 změřili síly s evropskými giganty na turnaji ve Štrasburku. Dorostenci U19 i U17 porazili Dynamo Drážďany. Přípravky vyrazily na turnaj do Polska. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Sokol Brozany vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Základní sestava: Kolodziej – Behenský, Hunal, Konečný, Bejbl, Jelínek, Pech, Dufek, Sy, Pikolon, Jinoch

Gól: 53. Trédl

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Výsledkově jsme to zvládli, ale herně to zejména v první půli nebylo ideální. Nemohli jsme chytit tempo, často jsme míče vyhazovali v jednoduchých situacích. Bohužel jsme museli i dvakrát nuceně střídat. Ve druhém poločase přišlo rapidní zlepšení ve všech činnostech a nakonec jsme se po rohu gólově prosadili a dovedli zápas do hubeného vítězství. Celé utkání se neslo v takovém negativním duchu. Víc než výkon a vítězství řešíme zdravotní stav kádru.

U19

SK Slavia Praha vs. Dynamo Drážďany 3:0 (1:0)

Základní sestava: Tomas – Kolísek, Hanzelka, Mervard, Kopecký, Holub – Slončík, Belžík, Naskos – Palán, Schwan

Góly: Palán, Teterya, Mervard

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Zápas nás prověřil z hlediska intenzity hry a odolnosti vůči agresivnímu pojetí týmu Drážďan, kteří často tvrdě dohrávali souboje. Jeden z faulů jsme potrestali ze standardky, když zakončil přesně Palán. Soupeř měl několik nebezpečných střel z dálky a brejkových situací, které jsme stíhali zastavovat. Do druhé půle oba týmy prostřídali, ale tempo zápasu zůstalo vysoké. Navýšit skóre jsme mohli několikrát, ale ani sami před brankářem jsme neuspěli. Nakonec jsme se zvýšení skóre dočkali. Po dobrém presinku Kopeckého zakončil akci Teterya a v závěru, potrestal další z mnoha faulů soupeře hlavou Mervard.

U17

SK Slavia Praha vs. Dynamo Drážďany 4:2 (2:2)

Základní sestava: Obdržálek – Palivec, Hubička, Okeke, Beran – Korenc, Filippov, Kolářík – Březina, Antić, Németh

Góly: Németh, Antić, Šmiga, Kotrba

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Na třetí pokus už výkon celkem vyšel a díky tomu se dostavil i výsledek. Skvělé utkání pro rozvoj běžeckého výkonu, osobních soubojů a výstavby hry proti střednímu bloku. Přesně takové soupeře potřebujeme co nejvíce. Výsledkově jsme si utkání komplikovali, protože stále opakujeme stejné chyby. Stále máme ve hře prvky hry, které do U17 nepatří. Ale přes týmový výkon a dobré nastavení, disciplíny, koncentrace, nasazení a přístupu vylézaly i výkony individuální. Jak šťastné branky dostáváme, tak naopak dáváme opět branky přímo parádní. Snad jsme se konečně odrazili a pojedeme dál.

U16

Puskás Akadémia FC vs. SK Slavia Praha 2:3 (0:1)

Základní sestava: Suda – Fuksa, Červenka, Chaluš – Hájek, Skokan, Tománek, Kubů, Drašnar – Brázda, Magada

Góly: 2x Magada, Hájek

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Utkání bylo ovlivněno velmi silným větrem, který nám šel první poločas do zad. Puskás se tak nedostal až na dvě brejkové situace na naši půlku. My jsme dobývali, ale vytěžili jen jeden gól Magadou po hezké akci. Do druhého poločasu jsme byli připraveni, že Puskás bude dobývat nás, ale soupeř zalezl do středního bloku, čímž nám usnadnili rozehrávku. Bohužel jsme inkasovali ze standardky a poté z rychlého protiútoku. Kluci ale ukázali dobrý charakter, nevzdali se a šli za vítězstvím. Hájek nejdříve po samostatné akci vyrovnal, vítězný gól dal na zadní tyči Magada deset minut před koncem. Do kluků se snažíme hodně dostávat hru po stranách a zatím se to daří.

U15

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 4:3 (2:1)

Sestava: Vávra – Chadima, Kratochvíl, Kuneš, Pancíř, Svoboda, Ilinčić, Srb, Filip, Zadorozhnii, Kalfiřt, Kravařík, Belžík, Mašek

Góly: Srb, Pancíř, Belžík

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes jsme zažili velkou lekci z produktivity. Držení míče tak 70:30 pro nás. Soupeř měl čtyři střely na branku a všechny skončily gólem. Po většinu utkání jsme dobývali blok soupeře a snažili se o rychlou kombinaci středem. Ani akce po stranách nepřinesly žádné vyložené šance. Soupeř spoustu našich střeleckých pokusů zblokoval. Nám v dobývání příliš nepomohlo ani malé hřiště.

Puskás Akadémia FC vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

Základní sestava: Suchý – Chadima, Kratochvíl, Kuneš, Baroš – Ilinčić, Svoboda, Mašek – Zadorozhnii, Srb, Kozhushko

Góly: 2x Srb, Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Prezentovali jsme se velmi vyspělým a dobrým výkonem. Dobré rozhodování, kvalita na míči, taktické chování ve výběru místa. Schopnost postupného i rychlého útoku. Rozdíl skóre mohl být i větší. Koukat se na naše hráče byla dnes zábava.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 3:2

Sestava: Fukna – Biriukov, Fingerhutt, Košťál D., Košťál O., Procházka, Procházka, Štěpánek, Bureš, Hurný, Všetečka, Vacek, Bryndza, Hofman, Střihavka, Novotný

Góly: Štěpánek, Košťál, Novotný

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Utkání ovlivnil silný vítr. V porovnání s naším nedělním výkonem jsme nepředvedli líbivý výkon. Hra z naší strany nebyla tolik plynulá, často jsme o míče zbytečně přicházeli kvůli jeho zbytečnému předržování. Dukla měla několik vyšších a silnějších hráčů, jednalo se tak pro nás o velice těžké utkání.

U13

SK Slavia Praha vs. LASK Linec 2:2

Sestava: Jeřábek, Vlasák – Odei, Kočí, Kopřiva, Šíma, Petrović, Rakár, Sklenář, Kléma, Rigoci, Javůrek, Skopec, Suchý, Vavrla, Shevchenko

Góly: Javůrek, Kléma

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Soupeř velmi houževnatý, vyspělý v taktice a nebezpečný nahoře, ale proti takovým soupeřům chceme hrát. Co se týče samotného utkání, chtěli jsme navázat na dobrý výkon se Zbrojovkou i když jsme nevěděli, do čeho jdeme a co můžeme od zápasu čekat. Kluci měli za úkol být aktivní zejména v pohyby bez míče, odskakování a proběhy mezi řadami a také v presu a zisku odražených míčů. Také jsme chtěli přenést téma týdne a to překonání bránícího hráče spoluprací, což se nám ne úplně dařilo v prvním poločase. Až po pauze bylo vidět zlepšení. V první půli to bylo více o situacích jeden na jednoho do ofenzivy, což je ale v pořádku ať si hráči zkouší. Pro naše hráče parádní utkání, proti kvalitnímu soupeři a odehrané v tempu.

U12

SK Slavia Praha vs. LASK Linec 6:10

Sestava: Vohralík, Vacek – Kočina, Botnari, Hošek, Lžíčař, Valenta, Jozífek, Ficl, Dvořák, Bayo, Freimann, Hlaváč, Chlumský, Paur, Podhorský, Pokorný, Vrabec

Góly: Pokorný, Freimann, Hlaváč, Dvořák, Valenta, Paur

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Soupeř velmi agresivní s dobrými individualitami i fyzicky vyspělými hráči. V první třetině nám nevyšel úvod, brzy jsme prohrávali 0:2. Soupeře jsme ale postupně dokázali zavřít a vyrovnali. Druhá třetina se nám vůbec nevydařila, mnoho nepřesností a žádný důraz znamenal stav 2:5. Do třetí třetiny jsme vstoupili dobře, hlavně díky zvýšenému důrazu. Dokázali jsme stáhnout náskok soupeře na 5:6, ale poté na dva slepené góly soupeře už jsme nedokázali najít odpověď. Celkově nám dnes chyběl lepší pohyb útočících hráčů a hra zády k bráně nám také dělá problém. Velký rozdíl byl v agresivitě a soubojovosti, tam jsme zaostávali výrazně a také jsme měli časté ztráty lehkých míčů bez tlaku soupeře. Víc takových zápasů.

U11

Turnaj Štrasburk

Základní skupina:
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 0:0
SK Slavia Praha – AS Štrasburk 3:1
SK Slavia Praha – FC Barcelona 0:0
SK Slavia Praha – Olympique Marseille 1:2

Osmifinálová skupina:
SK Slavia Praha – Juventus Turín 0:0
SK Slavia Praha – Olympique Rovenain 0:1

Celkové umístění:
9.-12. místo

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Naše výkony v sobotu s těžkými soupeři byly konkurenceschopné. První zápas se Stuttgartem byl hodně intenzivní a kluky prověřil. Oba týmy mohly ke konci rozhodnout. Druhý proti Štrasburku soupeř zalezl před svoji branku a čekal. My jsme bohužel taky čekali, jestli soupeř bude něco dělat. Nakonec jsme se rozhýbali a zápas zvládli. Třetí zápas s FC Barcelona byli hráči nažhavení v šatně i na place. Řekli jsme si, že je budeme presovat po celém hřišti, a to se nám velice dařilo. Šancí bylo na obou stranách dost a zápasu by spíš slušelo 3:3. Na konci zápasu jsme i díky obrovské obětavosti uhráli nulu. Poslední zápas ve skupině proti suverénní Marseille jsme začali výborně. Jak jsme ale rychle vedli, začali jsme hodně riskovat před naší brankou a nechali si zápas otočit. Marseille hrála hodně jednoduše a výstavba spočívala v co nejdelším výhozu brankáře na skvělé útočníky. Nám tenhle zápas sedl, a i když jsme už nedokázali otočit, bylo to dobré. Osmifinálovou skupinu jsme začali výborným zápasem proti Juventusu. Byli jsme aktivní, nebezpeční a skvěle bránící. Bohužel góly nepřišly. V rozhodujícím utkání na nás dolehl tlak, byli jsme bojácní, nulová odvaha a čekali, jestli dostaneme gól. Dočkali jsme se 8 vteřin před koncem a stálo nás to postup dál. V čem jsme na turnaji byli výjimeční, byla výstavba a odvaha brankáře, naše chování po ztrátě míče a síla na míči na vlastní polovině. Naopak ve hře nahoře nám toho chybělo hodně. Jeden na jednoho, hra tělem, udržení míče, dynamika v náběhu, zakončení a tlak do brány.

U11 + U10

Miniturnaj

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: První zápas byl ve vysoké intenzitě. Snaha obou týmů chodit jeden na jednoho v rychlosti. Hráči U11 měli vyspělejší herní výkon. U10 měla problém s prostorovým vnímáním, špatným přepínáním a špatném chování hráčů jeden na jednoho do defenzivy. Všechny hráče jsme protočili na různých pozicích. Také pochvala hráčům U11 za samostatnost před i při turnaji.

U10

Turnaj Jelení Hora

Hodnocení trenéra Jana Duse: Téměř po celý turnaj jsme předváděli dobré výkony. Co nám často scházelo, byla větší odvaha do ofenzivy. Když nám nevycházelo jeden na jednoho tak jsme nedokázali využít ohromné hřiště a přejít soupeře kombinačně. Také za nás nastoupili hráči z partnerských klubů a poprali se s tím velmi statečně.

Aktuálně

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Parádní výkon. Plán? Pomoci týmu dobýt Letnou

4. 5. 2024
Mojmír Chytil svou čtrnáctou a patnáctou brankou v sezoně přispěl k drtivé výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Po zápase si pochvaloval předvedenou hru do ofenzivy i defenzivy, přiblížil situaci u efektní patičky a rozpovídal se také o situaci na čele ligové i střelecké tabulky.

Výhra s Baníkem. Dva góly Chytila i skvělý Schranz

4. 5. 2024
Slávisti vstoupili do FINÁLE FORTUNA:LIGY suverénním způsobem, před zraky 18 028 diváků porazili v Edenu Baník Ostrava vysoko 5:0. Mojmír Chytil skóroval dvakrát, Václav Jurečka se brankou osamostatnil na čele tabulky střelců. Ivan Schranz ke gólu přidal dvě krásné asistence, soupeř dohrával od 52. minuty o deseti.

Další články