Derby přípravek na Strahově, žáci přehráli Zbrojovku Brno | SK Slavia Praha
Více

Derby přípravek na Strahově, žáci přehráli Zbrojovku Brno

Přípravkové kategorie změřily síly se Spartou. Mladší i starší žáci přehráli Zbrojovku Brno. Na halovém turnaje ve Wiesbadenu získali dorostenci U17 bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U19

SpVgg Greuther Fürth vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Sestava: Rezek – Hanzelka, Mervard, Kopecký – Kolísek, Naskos, Belžík, Zamazal, Holub – Palán, Mikulanda

Góly: 83. Belžík

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Dnes fotbal zkazilo zmrzlé hřiště. Kdo byl na horší polovině, těžko se z ní dostával do ofenzivy. První půli byl v lepším držení míče soupeř, ale vyloženou šanci jsme měli my, když Naskos po rozehraném rohu trefil tyč. Druhý poločas měl skončit tak 5:1 pro nás, ale na zledovatělém vápně jsme v koncovce selhali. Rozhodnutí padlo v 83. minutě, když po závaru před soupeřovou brankou dohrál míč do sítě Belžík.

U17

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 3:1 (0:0)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kovář, Okeke, Beran – Korenc, Slončík, Čížek – Šmiga, Němec, Kolářík
Gól: Hubička

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Rok 2024 nás zatím nezachytil v herní ani výsledkové formě. Na úvod roku budou dvě prohry zkouškou naší odolnosti. Tu zatím hledáme na hřišti. Góly si střílíme téměř vlastní a na nás si vypracováváme nečekaně málo příležitostí. Sparta neudělala téměř žádnou chybu a nás kiksy stojí sebevědomí, výkon, a nakonec i výsledek. Výstavbu máme zdlouhavou, vedení útoku pomalé. Předržujeme míče, soupeř se stíhá vracet do pozic a v poslední třetině jsme naprosto neškodní. Sparta naopak na nic nečekala, po zisku hraje kolmo a spěchá sprintem nahoru. Ani defenzivní souhra nám dnes nešla. Nálada po utkání nebyla dobrá, ale kabinu jsme opouštěli se slibem, že nepolevíme v trpělivosti a pracovitosti.

Lilien Cup - Wiesbaden

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SK Rapid Vídeň 1:2
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 4:2
SK Slavia Praha – SpVgg Sonnenberg 8:0
SK Slavia Praha – FC Schalke 04 2:3
SK Slavia Praha – SV Darmstadt 98 3:1

Semifinále:
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 1:2

O 3. místo:
SK Slavia Praha – Borussia Mönchengladbach 3:1

Celková umístění:
1. VfB Stuttgart
2. FC Schalke 04
3. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jakuba Fajfra: Do turnaje jsme vstoupili výsledkovým a hlavně herním nezdarem s Rapidem Vídeň. Díky zlepšeným výkonům a zároveň též občasným zaváháním soupeřů ve skupině jsme postoupili z druhého místa do semifinále. Se Stuttgartem jsme prohráli smolně. V bitvě o 3. místo jsme měli lépe nastavenou hlavu a toto utkání skvěle zvládli. Utkání nazývám bitvou, jelikož se hrálo 15 minut s mantinely, u kterých často docházelo k tvrdým zákrokům. Hřiště a způsob hry soupeřů nám dělal zvláště první den problémy. Jakmile jsme se přizpůsobili netradičním podmínkám a přidali fotbalovost, byli jsme povětšinou lepším týmem. Pevně věřím, že tento turnaj nám pomůže navrátit se po úvodních lednových nekvalitních výkonech zpět na správnou cestu. Emoce a týmový duch, kteří hráči předváděli zvláště druhý den turnaje, jsou základními kameny k úspěchu. Všichni hráči předvedli kvalitní výkony. Závěrem jen dodám, že organizace a veškerý servis pro náš tým byl nadstandardní. Pevně věřím, že jsme opět po roce ve Wiesbadenu udělali Slavii dobré jméno nejen kvalitní hrou a za rok dostaneme možnost zúčastnit se jako klub 30. ročníku tohoto turnaje.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 9:0 (2:0)

Sestava: Paar – Fuksa, Červenka, Ferenc – Drašnar, Palaščák, Tománek, Horváth, Hájek – Magada, Brázda

Góly: 3x Klepáč, 2x Potměšil, Magada, Brázda, Horváth, Kubů

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: Podali jsme asi nejlepší možný výkon. Byli jsme dominantní po celých 90 minut. První poločas jsme ale nedotahovali akce do finále nebo selhali v zakončení. Ve druhém poločase a zejména po nástupu střídajících hráčů jsme začali naplno úřadovat a předváděli vyspělý výkon. Dukla se sice snažila napadat, ale byla málo agresivní a málo dostupovala, což byla voda na náš mlýn. Dnes si pochvalu zaslouží celý tým.

U15

MAHD Football International Cup – o 3. místo

Kašiwa Reysol vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Sestava: Suchý – Kuneš, Barčot, Kratochvíl – Pancíř, Mašek, Belžík, Svoboda, Chadima – Kozhushko, Srb

Góly: Kozhushko, Srb, Kuneš, Pěnkava

Hodnocení trenéra Jakub Glance: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, soupeři dělal problém náš vysoký presink a zároveň jsme dokázali dobře a trpělivě kombinovat. První gól vstřelil po rozehraném rohovém kopu Kozhushko. Chvíli na to se prosadil Srb po hezké individuální akci Svobody středem. Ke konci poločasu jako by nám trochu došly síly a soupeře jsme pustili do hry několika rohy a situacemi okolo našeho vápna. Tu největší vytěsnil Suchý na tyč. Druhý poločas soupeř zvýšil aktivitu v presinku a místy nám dělalo problém hru konstruktivně přesunout na útočnou polovinu. Přesto se kluci snažili hrát a až na dvě situace jsme soupeře do velkých příležitostí nepustili. Třetí gól přidal Kuneš hlavou po rohovém kopu a v závěru se po skvělé akci prosadil Pěnkava. Celkově hodnotíme naše působení na turnaji velmi pozitivně. V konkurenci jsme obstáli do ofenzivy i do defenzivy jak v součinnostech, tak i individuálně.

Celková umístění:
1. Royal Antverpy
2. Juventus FC
3. SK Slavia Praha

U14

FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha 1:3

Sestava: Fukna – Bryndza, Vacek, Fingerhutt, Novotný – Biriukov, Teplý, Všetečka – Střihavka, Šourek, Bureš

Góly: 2x Šourek, Fingerhutt

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Směrem dopředu jsme předvedli velmi kvalitní výkon s krásnými kombinacemi i nadstavbovými individuálními momenty. Šourek byl klidný v zakončení, a ještě několik šancí pro spoluhráče přichystal. Měli jsme i další velmi vážné šance, kdy jsme netrefili míč do branky z malého vápna. I Brno však bylo nebezpečné a dělalo nám problémy zejména svým rychlým přechodem do útoku. Mělo několik slibných nájezdů na naši branku, kdy nás několikrát podržel Fukna či předvedli parádní obranné zákroky stopeři. Několikrát se Brno dostalo do šance i díky našim kiksům ve výstavbě. Odjíždíme z Brna s velice pozitivními dojmy.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 7:1

Sestava: Vlasák – Skopec, Kočí, Kléma – Šíma, Sklenář, Rakár, Vavrla, Dvořák – Rigoci, Rusyn

Góly: 3x Rigoci, Šíma, Sklenář, Rusyn, Kléma

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Dnešní utkání bylo od kluků velmi dobře odehráno, sebevědomý výkon, odvážní ve výstavbě i hře jeden na jednoho, rychlí v křídelních prostorech. Pohyb bez míče byl také v dobré intenzitě, zejména prvních dvacet minut jsme Brnu znepříjemňovali rozehru. Oni na nás nastoupili ve vysokém presu, ale to se nám dařilo překonávat výstavbou anebo míčem do křídel. Brno hrozilo pak v prvních minutách druhého poločasu, kde nám dělalo potíž zachytávat náběhy, nebo jejich rychlé protiútoky. Co bych chtěl dnes vyzdvihnout jsou náběhy za obranu soupeře a průnikovky.

U12

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 8:7

Sestava: Vacek, Vohralík – Hlaváč, Hošek, Kočina, Jozífek, Chlumský, Bayo, Ficl, Freimann, Botnari, Dvořák, Lžíčař, Paur, Podhorský, Pokorný, Valenta, Vrabec

Góly: 2x Pokorný, 2x Lžíčař, Freimann, Botnari, Paur, Kočina

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Náš první ostrý zápas letos. Brno hrálo zodpovědně zezadu, přímočaře nahoru a agresivně. My jsme měli první dvě třetiny problém s velkým množstvím zbytečných ztrát, góly jsme dostávali z chyb ve výstavbě nebo po rychlých protiútocích. I tak jsme si vytvořili dost šancí, ale zůstaly neproměněny. V zápase už jsme prohrávali 2:6 a do poslední třetiny jsme šli za stavu 4:7. Kluci ukázali výborný přístup a ve třetí třetině se nám konečně začalo dařit otáčet hru přes střeďáky a tím jsme začali být ještě víc nebezpečnější. Celou třetinu jsme Brno prakticky nepustili za polovinu a byli jsme dominantní na míči bez výrazných ztrát. Kromě pěti vstřelených branek, jsme ještě šestkrát trefili brankovou konstrukci a neproměnili penaltu. Víc takových zápasů, Zbrojovka v naší kategorii patří k soupeřům, kteří nás vždy dost prověří.

U11

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Sestava: Škorpil – Melvin, Šálený, Pavlíček J., Háječek, Pudlik, Zouhar, Kalík, Eliáš, Kaiser, Nesvadba, Špinar

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: bude doplněno

U10

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas, který nabídl vyspělý herní výkon z obou stran. Dobré řešení herních situaci, spousta pokusů překonat hráče jeden na jednoho, snaha o výstavbu hry i pod velkým tlakem. Celý zápas byla obrovská intenzita hry. Ke konci jsme už měli pomalejší přepínání.

U9

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Na góly bohaté a herně vyrovnané utkání. Sparta lepší jako většinou v těchto malých kategoriích v zakončení. My byli odvážnější jeden na jednoho a ve výstavbě. Největší náš problém máme v defenzivních dovednostech, pomalém přepínání a nedostupování hráčů.

Aktuálně

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

ONLINE: Od 15:00 na Slovácku

4. 5. 2024
Slávistky hrají od 15:00 se Slováckem na stadionu v Kunovicích, kde mohou v případě vítězství zpečetit zisk mistrovského titulu.

Další články